keskiviikko 4. toukokuuta 2022

733# Fizza

 1.5.2022, +8, Shower, Lappeenranta


Vappua tuli vietettyä Ruokolahdella, ja vapunpäivä osui tällä kertaa sunnuntaille. Seuraavana päivänä oli töitä ja piti palailla pikkuhiljaa himaan päin. Murkinat olivat jääneet vähemmälle, ja jotain piti saada syödäksemme, mutta muistimme onneksi Fizza-automaatin jossa meidän oli pitänyt aiemminkin käydä mutta oli aina lykkääntynyt. Nyt oli tilaisuus saada tuokin asia korttua sillä jostain syystä Fizza-automaatti oli Lappeenrantaankin perustettu.
 
Ei muuta kuin navigaattoriin osoitteeksi Mannerheiminkatu 8, Lappeenranta. Hämmästys oli suuri, kun navi ohjasikin meidät jonnekin syrjäkylille, sillä olettamus oli molemmilla, että Suomen diktaattorille olisi jaettu jokin keskeisempi katu. Osoite löytyi lopulta jonkunlaiselta (entisestä?) varuskunta-alueelta, tiilikasarmien keskeltä. Emme päässeet autolla perille asti, joten ajoimme sen parkkiin ja kävelimme kävelykadun päähän, mutta eipä tullut yhtään pizza-automaatin näköistä puljua vastaan (emme tosin olleet ihan varma minkälaisesta rakennuksesta oli kyse). Kävimme kuvaamassa Lappeenrannan kirkon ja "Huokausten sillan" ja käännyimme sitten takaisin. Yritin ylipuhua PP:tä kysymään ohikulkijoilta, mutta ei hänkään tarttunut syöttiin. Palasimme sitten sisäpihaa / Hotelli Rakuunan parkkipaikkaa pitkin takaisin, ja sieltähän se puinen pömpeli sitten lopulta löytyi.

Mannerheiminkatu oli vähän erilainen kun odotin.

Lappeenrannan kirkko.
 
Muistomerkki.
 
Viimein löytyi jemmasta Fizza-automaatti.

Eniten meitä hämmästytti syrjäisen sijainnin lisäksi, ettei täällä ollut ainuttakaan ihmistä. Luulisi näin vapunpäivänä paikan olevan täynnä krapulamätön hakijoita, mutta kuten olen ennenkin todennut Lappeenrannan olevan pelkkä kulissipaikka, ei siellä kukaan oikeasti asu. Meitähän asia ei haitannut, au contraire. Ei muuta kuin tilausta kehiin; ulkopuolella oli menu, sama joka oli nettisivuilla, mutta automaatista näkyi enemmän vaihtoehtoja ja päädyimme molemmat Meat loversiin. Tilaaminen ei olisi voinut helpompaa, maksaminen kävi näppärästi kortilla (lähimaksu). Pitsansa sai halutessaan kylmänä, jolloin sen pystyi lämmittämään himassaan, mutta me valitsin lämmitettynä; maksoi 50 senttiä enemmän. Yhteensä pitsoista maksoimme 25€ ja rapiat. Lämmitysaika oli kolmisen minuuttia / pizza, joten jos olisi ollut jonoa niin kylmähän siinä odotellessa olisi tullut (Fizzalla oli olemassa myös appi, jolloin ruokansa olisi mahdollisesti voinut tilata / varata etukäteen, mutta emme käyttäneet tätä mahdollisuutta).

Automaatin kosketusnäyttö ja maksuautomaatti.

Menu seinällä oli suppeampi kuin automaatissa.

Palasimme autolle syömään (kopin edustalla olisi ollut yksi pöytä ja pari tuolia, mutta sää oli jäätävä). Meillä oli kertsiaterimet (pizzalaatikon mukana tuli yksi kertakäyttöveitsi mutta ei haarukkaa), mutta juomiksi meillä oli vain vähän mehua, automaatti ei kyytipoikaa tarjonnut mikä oli vähän harmi. Lisäksi pahvilaatikko oli vähän skeida, siitä meni kertakäyttöinen veitsikin läpi, joka sekin oli tylsä kuin mikäkin. Pitsa näytti aluksi pieneltä ja paksureunaiselta, mutta loppujen lopuksi emme jaksaneet edes syödä niitä kokonaan. Ulkonäkö oli muuten aika kiva, jopa parempi kuin monissa "oikeissa" pitserioissa kun oli saatu vielä hieman väriäkin aikaiseksi paprikoilla. Aluksi ajattelin sen olevan aika mautonta, mutta kyllä se parani loppua kohden.

Plätty.

Syöty.

Arvio: Paikan syrjäinen sijainti yllätti, pizzalaatikko oli huono ja olisi ollut hyvä jos automaatista olisi saanut juotavaa, mutta muuten positiivinen yllätys ja erittäin kiva idea tällainen. Automaatti oli helppokäyttöinen, ja ruoka maittavaa ja ulkonäkö hyvä, ja kolmen minuutin odotusaika bueno. Koska en harrasta puolikkaita pisteitä, luikautan tästä 5/5. Zim approves!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti