torstai 1. huhtikuuta 2021

703# Lappi, 8

 13.3. - 14.3.2021, -5, Overcast, Kemijärvi

 
Nukuin pitkään ja kohtalaisesti, mutta näin outoja unia. Lisäksi päätä särki koko yön ja aamun ja taittui vasta Buranalla. En tiedä johtuiko sitten muutamasta mukillisesta shampanjaa moinen hedari. Viikonlopun ja loman kunniaksi ajattelimme ottaa kevyesti ja aamiaisen nautittuamme lolleroimme tuntikausia lähes iltapäivään saakka.

Terassilta avautuva maisema mökkikylään.
 
Sitten ryhdistäydyimme ja kävimme tekemässä tunnin kävelylenkin lähimaastoon. Kauhistelimme Suomun jyrkkiä laskettelumäkiä, joista muutamat harvat laskettelijat uskaltautuivat alas hurjaa vauhtia. Väkeä oli tosiaan vähän, ei mitään sellaista ryysistä kuin Vuokatissa. Palasimme takaisin mökille ja Pp väänsi meille cappucinot keittimellään. Aveciksi otimme Cointreaut.

Lumiukolla oli tainnut tulla kuset housuun.

Napapiirillä oltiin.

Välipalan eväät.

Otin sitten pienet päikkärit, vaikka olenkin viime aikoina yrittänyt päästä tästä harmillisesta tavasta eroon. Pp alkoi vääntämään meille herkullista makkarasoppaa. Minusta lopputulos oli onnistunut mutta Pp:n mielestä chiliä oli liikaa, kun ei ole niin tulisen ruuan ystävä. Hiukan levättyämme lähdimme iltalenkille Itä-Suomulle. Kävelimme 4,5 km ja ihmettelimme ympärillä vallinnutta hiljaisuutta (vastaan tuli vain muutama auto ja moottorikelkka, itäpuolen rinteet olivat jo tältä päivää kiinni). Palasimme mökille saunomaan ja sitten katselin telkkarista Selviytyjät, diggaan siitä ohjelmasta vaikka juonikäänteet tuntuvatkin niin kovin usein käsikirjoitetuilta ja johdattelevilta. Lämmitimme mikrossa maissipötkön, jonka olin saanut vuosia sitten lahjaksi Pp:ltä. Lopputulos oli sen verran hämmentävä, etten osaa antaa tästä edes arvosanaa.

Tujua makkarakeittoa.

Itä-Suomu.

Turvavälien pito onnistui helposti.
 
Joulukuusi maaliskuussa.
 
Pop corn.
 
Lopputulos.

Seuraavana aamuna heräsin jo puoli yhdeksältä, Pp aamuvirkkuna tuntia aiemmin. Nautimme verkkaisen aamiaisen ja kaffet. Katselimme hetken telkkaria sekä pihalla ja terassilla mellastavaa oravapariskuntaa. Lunta satoi hiljaksiin ja pakkasta oli viitisen astetta. Päätimme lähteä tekemään lenkin potkiksella (ja mietimme mikä mahtaa olla potkukelkka englanniksi). Täytyy sanoa, että vempele ei ole mikään hesalaisten liikuntaväline, arvosanaksi luikahtaa 1/5. Aivan kuin siinä olisi ollut jonkinlainen näkymätön jarru päällä tasamaalla joka mystisesti katosi alamäessä eikä rattiakaan löytynyt. Viimein suistuimme ojaan eräässä mutkaisessa alamäessä, ja muutenhan tuo vempele ei liikkunut mihinkään eikä mitenkään.

Orava.

Meillä oli uupelo muutamasta tarvikkeesta ja päätimme lähteä pienelle kauppareissulle. Olimme googletelleet, että Joutsijärven kyläkaupan pitäisi olla sunnuntainakin auki klo 12-15 välillä. Matkaa sinne oli n. 15 kilsaa, mutta päätimme mennä Räisälän kautta tsekkaamaan onko jäätie vielä olemassa. Kyllähän tuo oli; näin etelä-suomalaisena sellainen on vähän eksoottinen kokemus. Mutta hyvinhän tuo kesti. Sen jälkeen pikkuteitä pitkin kaupalle, joka oli suureksi pettymykseksemme kiinni. Eihän siinä sitten auttanut muuta kuin ajaa vielä 26 km Kemijärvelle, jossa isohko S-market oli auki. Saimme haluamamme tavarat ja palasimme mökille, josta ensi töikseen hajosi keittiön lamppu. Miten sattuikin juuri nyt, eikä esimerkiksi ennen kauppareissua?

Jäätiellä.
 
Auton takaosa meni omituiseksi.
 
Pp kiehautti meille taas cappucinot ja katseli sen jälkeen Hercule Poirotia ja itse päikkäröin. Emme jaksaneet enää lähteä ulos vaan lämmitimme saunan. Pelasimme sen jälkeen Trivial pursuitia ja söimme edellispäivän chilisopan jäänteet pois kuleksimasta. Kävimme tekemässä vielä pienen pyrähdyksen lähikadulla, elättelimme toiveita tähtikirkkaasta yöstä ja revontulista, mutta ei siellä mitään näkynyt. 

Yölenkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti