sunnuntai 23. lokakuuta 2022

756# Bucharest, 4

 30.7.2022, Saturday, +22, Partly cloudy, Munich, Germany


Tänään oli vuorossa kotiinpaluu, ja siihen menisi koko päivä. Herätys oli tuntia aiemmin kuin tavallista, jo hieman seitsemän jälkeen. Kahdeksalta aamiaiselle; pitäisi syödä kunnolla ja paljon, sillä päivästä ja kotimatkasta olisi tulossa pitkä lentoasemalla kökkimisineen, venailuineen ja välilaskuineen. Sama setti aamiaissapuskaa tuli. Sain syödyksi riittävästi, joskin edellisen päivän illallinen möyri mahassa pahaenteisesti. Oli pakko ottaa imodiumia naamariin.

Viimeistä kertaa aamiaissaliin.

Yhdeksältä tehtiin check out hotellilta. Vähän harmitti, kun unohdin antaa siivoojalle tippiä, olisi sen varmasti ansainnut ja siihen olisi ollut minullakin sopiva raha annettavaksi. Pyysimme respaa tilaamaan meille taksin, se tulikin muutamassa minuutissa. Kuski ajoi todella kovaa ja autokin vaikutti vähän pommilta, joten hieman pelotti se kyyti. Perille kuitenkin ehjänä, eikä kovin paljoa taidettu ukottaakaan.

Lentokentällä olikin sitten kaaos. Ihmisiä oli tosi runsaasti, ja ensi alkuun piti odotella tietoa tiskistä, missä pääsisimme tekemään check innin lennolle + tietysti viemään ruumatavarat. Itse luukulla ei ollut kauheasti jonoa; ensimmäinen lentomme oli Muncheniin. Turvatarkastuskin meni suht nopeasti, passintarkastus samoin. Tullessa lentokenttä oli tuntunut suuremmalta, mutta lähtöpuoli oli aika minimaalinen. Käytiin kaupassa ihmettelemässä vähän viime hetken ostoksia + sitten kaljalla.
 
Lentokentän tuloaulassa riitti hulinaa.
 
Kansainvälinen puoli ei ihmeitä tarjonnut.
 
Lähtövalmiina.

Munchenissa meillä ei olisi kovinkaan paljoa aikaa haaskattavaksi, joten toivoimme koneemme olevan ajoissa. Vartin myöhässä päästiin lähtemään, joten se menisi vielä raameihin. Mulla oli taas ikkunapaikka, joku saksalainen nainen istui paikallani, ja tuhahdellen siirtyi käytäväpaikalle kun pyysin päästä omalle paikalleni. Lento kesti pari tuntia; tilattiin taas aperolit ja sitten torkuttiin loppuaika. Laskeuduimme ukkospilvien lomitse kentälle melkein aikataulussa. Täällä oli juuri sadellut, ja ilma vain +22 asteinen. Pääsimme onneksi tuubipaikalle, muuten olisi voinut tehdä tiukkaa päästä seuraavalle lennolle. Meidän piti kuitenkin vaihtaa seuraavaan rakennukseen, jonne oli tietysti passintarkastus. Siinä oli jonoa, mutta virkailija kysyi jos haluaisimme kokeilla automaattia missä jonoa ei olisi kun ihmiset eivät sitä uskalla käyttää. Se toimi hyvin ja ehdimme ajoissa portille, varsinkin kun Hesan lento oli niin ikään myöhässä 20 minuuttia. Maskin leualle vetänyt nainen yskiskeli lähtöporttimme edessä koko ajan niin, että asemahalli kaikui. Loppujen lopuksi hän ei edes tullut koneeseemme.
 
Pilviä oli kertynyt Saksan taivaalle.
 
Münchenin kenttä.

Yhtä tylsä oli tämä Hesankin lento. Emme olleet syöneet mitään aamiaisen jälkeen, ja nälkäkin alkoi vaivata. Ostimme sipsejä, sitten torkuimme taas laskuun asti. Kone lensi kummallista reittiä suoraan kotini yläpuolelta, oli kiva nähdä sekin yläpuolelta (ja että koti oli ylipäänsä vielä olemassa). Hieman oli lento myöhässä, mutta menkööt. Matkalaukkuja piti odotella melkoinen tovi; meidän taisi tulla ihan viimeisten joukossa. Lentokentän Alepasta kävin hankkimassa aamiaistarvikkeet ja sitten taksilla kotia. Arabikuski oli ystävällinen, kyyti maksoi 42€. Se oli 7 euroa halvempi kuin tullessa. Täytyy vastaavaisuudessa pakottaa kuskit ajamaan tätä toista reittiä eikä navigaattorin mukaan, siinä on joku ukotushomma. A tyytyi junaan kun asuu radan varressa.

Koti näkyvissä.

Tervetuloa Hesaan.

Tullivuvvepatsas.

Pakaaseja odottelemassa.

* * * *

Arvio: Jaa'a antaisiko tästä nyt sitten 3/5 vai 4/5. Mukava yhdistelmämatka. Kaupungit olivat erilaiset. Sofia oli halvempi. Ei paljoa tekemistä tai näkemistä, mutta Nicolae Ceaușescun palatsi oli kyllä must-see. Huijattiin yllättävän vähän. Kovin pahoja munauksiakaan ei sattunut, ja muutenkin lennot yms toimivat yllättävän hyvin siihen nähden miten oltiin vaikeuksissa ennen reissua niiden kanssa. Saipahan nyt kuitenkin bongattua nämä maat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti