sunnuntai 26. toukokuuta 2024

821# Korea, 8

 29.3.2024, Friday, Drizzle, Seoul, South Korea

 
Jonkunlaisesti nukutti, AT heräsi jostain syystä ennen minua ja herätteli minua kymmenen pintaan. Ulkona satoi, ja sadetta oli luvattu vielä muutama tunti, joten meillä ei ollut mitään kiirettä ulos. Aamupala naamariin, ja se kyllästytti jo toden teolla. Sade ei näyttänyt lopettavan vielä puolilta päivinkään, mutta lähdimme silti metrolla Hongdae Streetille, jos löytäisimme sieltä jotain ostettavaa. Meillä vietettiin pääsiäistä, mutta täällä sellainen ei ihmeesti näkynyt. Kävimme ostamassa jotain hölmöjä tv-sarja-figuureita, joista en ymmärtänyt itse mitään, mutta kannatuksen vuoksi ostin Big Bang Theory-hahmon. Koitimme päästä ehkä maailman kiusallisempaan paikkaan Maid Cafeen, mutta ne olivat onneksemme kiinni. Siinä ei olisi tullut munauksesta loppua. Kiertelimme peliluolissa, AT voitti sellaisesta grab-koneesta jonkun söpön tyttömäisen jutun; minä koitin huonolla onnella saada sika-avaimenperää siinä onnistumatta. Kävimme syömässä ja oluella baarissa; meillä oli tarkoitus saada luuttomia kanoja mutta tämäkin meni pieleen.

Krapulajuomaa, jos joku kaipaa.

Hongdae Street.

Erikoinen pubi.

Jos jonkinlaista kaffelaa...

Mitä sanoo tasa-arvovaltuutettu?

Outoja annoksia noitaravintolassa.

Aika cool.

Kippolan kello.

Maid-cafe rupes ujostuttamaan.

Ei kiitos.

Pelitalo.

AT nappasi tästä voiton.

Keilapeliä olisi ollut ehkä kiva kokeilla.

Toinen Maid-cafe yläkerrassa.

Kello Hongdae Streetin päässä.

Lounaskippola.

Chimaek.

Vähän alkoi olla masentuneet tunnelmat, sillä lomamme alkoi vetelemään viimeisiään, ja seuraavana päivänä olisi lähtöpäivä. Palasimme kämpille, jossa otimme kunnon päikkärit. Joimme kahveet, ja kävimme vielä isommassa ruokakaupassa ostamassa kotiin tuliaisia. Palattuamme AT pakkasi laukkunsa; minua ottaa niin kupoliin, kun AT ja PP pakkaavat aina laukkunsa niin hyvissä ajoin etukäteen - se on aivan kun antaisi periksi loman loppumisen suhteen liian aikaisin. Vähän sama kuin kesä loppuisi 31.7., ja elokuun ensimmäisestä päivästä alkaa syksy.

Autoparkki.

Olisikohan tämä magnolia.

Lähdimme syömään puoli kahdeksalta. Olimme lykänneet koko viikon Korean BBQ-paikkaan menemistä, joita oli täällä pilvin pimein. Mutta niissä ei ollut englantilaista menua tai tarjoilijaa eikä meillä ollut hajuakaan miten sellaisessa käyttäytyä. Mutta piti sitten vain asettua epämukavuusalueelle, ja astua kippolaan sisään. Sellainen löytyi ihan kämppämme takaa, menimme ensimmäiseen. Ensin meidät ohjattiin pöytään, myöhemmin toiseen pöytään kun vieressämme oli liikaa humalaisia, emmekä itse tietenkään sellaiseen syntiin langenneet. Onneksi olimme harjoitelleet tätä syömistä jo Hesassa, niin ei tullut ihan yllätyksenä, mutta silti... saimme kuitenkin safkan tilattua, ja onneksi täällä kävi tarjoilija grillasi lihat meidän puolesta. Muutama lihanpala ja sieni piti vetää poskipussiin ja oksennella myöhemmin roskikseen, mutta selvisimme melko hyvin. Kaljaa ja sojuputeli piti dokailla tietysti myös, mutta paikalliset vetivät niitä monin verroin enemmän. Jos suomalaisia pidetään humalahakuisina juomareina niin voin sanoa, että Koreassa asiat on monin verroin pahempia. Hinnaksi tuli tuli 70000w, mikä oli moninkertaisesti enemmän kuin normaalisti (olisikohan ollut 50€). Sitten vielä kaupan kautta kämpille, jossa piti yrittää alkaa minunkin pakkailemaan jo kamoja. Meillä lähti vähän juhliminen lapasesta kun oli sen verran hauskaa, että nukkumaankin pääsimme vasta lähempänä kahta.

Grilli kuumaksi.

Pöytägrilli on aika kiva keksintö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti