sunnuntai 19. toukokuuta 2024

820# Korea, 7

 28.3.2024, Thursday, +12, shower, Seoul, South Korea


Vaikka univelkaa löytyikin reippaasti niin nukuin melkoi huonosti. Annoin kuitenkin AT:n nukkua puoli kahteentoista asti. Aamiainen kyllästytti, mutta sen sai jotenkin pakotettua naamariin. Ulkona vähän tihutteli, ja mietimme mitä tekisimme. Päätimme sitten lähteä metrolla haahuilemaan Gangnamiin, emme sen tarkemmin jaksaneet edes skoutata paikkaa. Metromatkakin kesti taas pienen ikuisuuden, mutta saimme jossain vaiheessa istumapaikat. Sen verran tuli kuitenkin taas töppäiltyä, että jäimme yhtä pysäkkiä liian aikaisin pois.

Gangnamin metroasemalle päästyämme ihmettelimme hetken pilvenpiirtäjiä. Meillä oli yhtenä tavoitteena käydä web-kamerassa, jotta kotosuomessa olevat pääsisivät katsomaan meitä livenä. Meillä oli vielä hetken odotettavaa, sillä päätimme tähdätä kameraan kolmeksi (kahdeksalta Suomen aikaa). Kippolat avautuisivat vasta illalla, mutta löysimme anime-kaupan. Täällä oli paljon gashaponeja, itsekin laitoin niihin tonnin (jolla sai kaksi tuotetta). En oikein ymmärrä tätä japanilaisten keskuudessa suurta suosiota nauttivaa juttua, mutta pakkohan se oli nyt kerrankin testata. AT törsäsi rahansa magneettiin ja Chainshaw man -sarjan naisfiguuriin.

Sateinen Gangnam.

Korkeita taloja.

Gangnam tunnetaan muuveistaan.

Gashaponeja piisasi.

Itsekin tuli sorruttua...

AT:n hankintoja.

Kello tuli kolme joten hengailimme muutaman minuutin web-kamerassa. Se toimi ihan ok, ehkä puolen minuutin viiveellä. Sitten kävimme ostamassa konbinista kaffet (niitä myytiin tölkissä, mutta lämpökaapissa, joten sai kahvitölkin kuumana - kuinka edistyksellistä, joskin sormia polttelevaa) ja lähdimme kävelemään Gangnam style hand statuelle. Sinne olikin yllättävän pitkä matka, jota emme jaksaneet kävellä, niin otimme sitten vielä metron kun sellainen osui kohdille. Koklasimme vielä Pp:n kanssa videopuhelua ja hyvin sekin toimi.

Web-kameramesta bongattu.

Kyllä sieltä kamera löytyi.
  
Web-kameraan päästy.

Löysimme Gangnam style hand statuelle helposti. Itse biisi soi koko ajan repeatilla, ja ihmiset pääsivät tekemään patsaan luona niitä naurettavia tanssimoovejaan. Siinä oli jatkuva jono patsaalle ja koko ajan väkeä, joten patsaasta ei saanut kuvaa ilman poseeraavia turisteja. Menimme sitten viereiseen COEX-kauppakeskukseen, ja etsimme ensimmäiseksi Starfield-kirjaston. Se oli sangen erikoinen nähtävyys, mutta täälläkin ihmiset olivat vain kuvaamassa itseään ja somettamassa. Vaikea sanoa miten itse kirjasto toimi, kun hyllyrivit olivat kymmenen metrin korkuiset.

Tiistaina käymämme Lotte Tower pilkisti pilvien keskellä.

Patsas löytyi.

Porukkaa jonottamassa patsaalle patsastelemaan.

Raskaita teoksia.

Kotoisalta vaikuttava vaateliike.

Starfield-kirjasto.

Mitenhän tuolta ylähyllyltä haluamansa kirjan kurottaa?

Kävimme vielä Artboxissa, mutta emme löytäneet sieltä mitään ostettavaa, se oli vähän samanlainen kuin meillä Tiimari aikoinaan, joskin aasialaisella twistillä. Aquariumiin olisi maksanut yli 31000w / naama, jota emme halunneet maksaa, joten päätimme lähteä takaisin kämpille. Kävimme ensin kuvaamassa viereisen Bongeunsan temppelialueen, mutta emme kiinnostuneet sen enempää siitä, koska pahanlainen nälkä yllätti meidät. Itse asiassa, meidän oli tarkoitus mennä tänään syömään Korean BBQ:ta (mitä varten olimme Hesassa käyneet harjoittelemassa), mutta nyt katsoimme viisaammaksi palata takaisin ostarille ja mennä syömään spaghetit jättilihapullilla. Jotenkin se länkkäriruoka vain vetoaa meihin (eikä pelkästään siksi, että ymmärrämme miten sitä syödään ja mistä astioista ja millä aterimilla), ja tämä olikin yksi parhaimmista annoksista retkellämme. Lihapullien sisällä oli vielä juustoa, joten melkoinen kaloripommi se varmasti oli. Ruuat ja juomat maksoivat 60000w eli 42€.

Ostarin vieressä oleva Bongeunsan temppelialue.

Portinvartija.

Rauhallisempaa aluetta.

"I'll protect ya."

Buddha.

Näin se on tehtävä.

Olipa hyvä sapuska. Ja suolakurkkuja totta kai!

Otimme metron takaisin Mapo-gulle. Meidänkin puhelimiin oli tullut useita ilmoituksia, että tänään olisi bussilakkoja jotka sotkisivat liikennettä, mutta sen piti loppua puoli neljältä ja kello oli jo puoli kuusi. Jostain syystä metroasema oli täynnä kuin Jokisen eväät, ja kun metro lopulta tuli se oli jo valmiiksi mallia sardiinipurkki. Änkesimme silti sinne sisään. Porukka työnsi ja runnoi ihmisiä sisään lisää joka asemalta, kunnes joutui olemaan liikkumatta luonnottomassa asennossa kullit vastakkain tuntemattoman vastapuolen kanssa, ja hievahtamaankaan ei pystynyt. Meidän olisi pitänyt matkustaa 16 pysäkkiä tässä, mutta alkoi ahdistamaan niin, että postuimme neljän pysäkin jälkeen. Ulospääsy oli työntämistä ja rynnimistä, sori siitä. Vaihdoimme toiselle linjalle ja sitten kolmannelle, ne eivät olleet onneksi niin täysiä. Joku papparainen alkoi valittamaan meille jotakin, ja toi meille maskit. Ei auttanut venkoilu vaan oli pakko totella.

Aina mahtuu metroon yksi lisää vaikkei käyttäisi edes Rexonaa...

Jäimme Mangwonin asemalla pois, ja kävelimme hetken Mapo-gu:n markkina-alueella. Nähtävästi täällä oli jotkut vaalit tulossa kun oli niin paljon ja paatoksellisia puheenpitäjiä ja flaijerinjakajia. Kaduilla blisattiin mansikoita - ilmeisesti marjasesonki oli meneillään. Kalat ja muut haisivat melkoisesti, joten porhalsimme katetun markkina-alueen vauhdilla läpi. Löysimme kaupan jossa olimme käyneet tulopäivänä, se oli melko hyvä kauppa lopulta kun sai vähän isompiakin sipsipusseja, ja muutenkin valikoima parempi kuin niissä pienemmissä konbineissa. Palasimme kämpille, laitoimme vähän roskia ja pulloja pihalle, ja toivoimme niiden häviävän seuraavan yön aikana. Loppuilta seurustelua. Televisiota olisi tosiaankin kaipaillut mutta ei voi mitään.

Takaisin "koti"seudulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti