sunnuntai 5. toukokuuta 2024

818, Korea, 5

 26.3.2024, Tuesday, +11, Mostly cloudy, Seoul, South Korea

 
Aamusta nukuttaa aina niin uskomattomasti, ja nytkin päästiin ylös vasta lähempänä yhtätoista, ja silloinkin pakottamalla itsemme aamiaiselle. Sen jälkeen joutui raahautumaan suihkuun, se on täällä vähän inhaa kun kylppärissä on jääkylmä ja vesi kastelee sen kauttaaltaan eikä se meinaa kuivua millään, eikä perusvessakäynti onnistu kuivin sukkasin tunteihin. Sitten lähdimme ensiksi muutaman metropysäkin päähän Hapjeongiin, jossa menimme Aniplus-animekauppaan. Mä olen vähän boomer enkä oikein tiedä sellatteesta, mutta ostin kannatuksen vuoksi itselleni jonkun pinssin tietämättä sen tarkemmin mikä se edes oli. AT sai niin ikään lisää kamaa tuliaisosastolleen. Kauppa oli hieman kiusallinen, kun jonkunlainen myyjä-assistentti pyöri takanamme emmekä oikein tienneet olisiko siltä pitänyt kysyä jotain vai lähettää kohteliaasti matkoihinsa.

Sitten päätimme lähteä Lotte World Toweriin. Sinne oli peräti 20 metropysäkin matka, ja se kesti ikuisuuden. Saimme jossain välissä istumapaikat, mutta penkit ovat hyvin kapeita länkkäriukoille. Metro tuli täällä hetkeksi aikaa maanpinnalle ja ylitimme myös Soulia jakavan Han-joen. Jäimme pois Jamsilin pysäkillä. Metroasema päätyi kauppakeskukseen, jossa kävimme vessassa ja ostimme sitten kahveet mukaamme, jotka joimme maan pinnalla. Ei ollut mikään kaksinen makunautinto.

Lotte-pilvenpiirtäjä oli päivän pääkohde.

Patsastelua.

Sitten tutkailimme hiukan Lotte World-huvipuistoa, mutta emme menneet sisään koska se olisi ollut riistohintainen emmekä tienneet onko se välttämättä meidän paikka. Kävimme kuitenkin tutkimassa gashaponeja, täällä niitä oli melkoisesti, mutta kaikki oli jotain anime-kamaa enkä oikein ymmärtänyt niiden päälle. Kaupasta osasin ostaa korealaisesta automaatista Pokemon-kortteja veljenlapsille (en tosin tiennyt keräilevätkö he niitä enää), ja sitten animetietokonehiiren.

Lotte-huvipuistoalue.

Huvipuisto oli omalla saarekkeellaan.

Korealainen pokemonkorttiautomaatti.

Gashaponeja.

Sen jälkeen menimme itse Lotte World Toweriin, joka oli 123-kerroksinen ja yli puoli kilometriä korkea pilvenpiirtäjä. Sisään maksoi kahdelta yhteensä 62000w (~42€). Täällä oli pakko mennä kuvattavaksi, ne onnistuivat melko hyvin mutta emme silti ostaneet niitä kuveja. Hissimatka meni melko nopeasti ja korvatkin meni lukkoon (mukana oli myös pikkuvauva joka reagoi samaan itkuraivareilla). Aluksi katsottiin jokin lyhyt elokuvanäytös, sen jälkeen valkokangas vetäytyi sivuun ja ikkunasta paljastui maisema. Tänään oli paljon selkeämpi päivä kuin eilen, ja maisematkin oli paremmat. Ihmeen vähän väkeä täällä oli verrattuna esimerkiksi Dubain Burj Khalifaan tai Tokyo Sky Treehen (Lotte World Tower oli valmistunut v. 2016).

Maisemat olivat hienot, ja täällä pääsi kävellen vielä muutamia kerroksia ylemmäksi. Eräässä kerroksessa oli lasilattia joka teki minuun vaikutuksen, sen päällä aina vähän jännittää kävellä. Yhdessä kerroksessa oli pieni matkamuistomyymälä, josta ostimme jääkaappimagneetit, ja sitten baarikerroksesta otimme pienet oluet. Sen jälkeen lähdimme jonottelemaan hisseille, ja siinä menikin melkoinen tovi ennen kuin pääsimme alas - varsinkin kun alkuun palasimme vahingossa takaisin ylös!? Jonossa oli edellämme nuori nainen joka katseli puhelimestaan jotain hupivideoita, ja koska nainen oli lyhyt niin katsoimme hänen olkansa yli näitä videoita myös, kunnes joku toinen nainen varoitti häntä asiasta, ja nainen kääntyi suuttuneena seinää vasten :)

Hissiä odottamassa.

Ylös päästiin.

Lotte-huvipuistoalue.

Han-joki.
 
Lisää Soulia.

Ihmisiä somettamassa lasilattialla.

Hyh.

Katutasolle päästyämme pyörimme hetken valtavan kokoisessa maanalaisessa ostarissa, ja menimme sitten pitsalle Dominoon. Se onnistui melko hyvin, pitsakin ihan ok, juomaksi limsaa. Sen jälkeen otimme metrot takaisin kotiin. Kello oli vähän päälle kuusi ja ihmiset pääsemässä töissä, joten metrot olivat ääriään myöden täynnä väkeä. Kaikenlaista yskijää ja aivastelijaa oli pilvin pimein, toivottavasti ei tullut tartuntaa. Metromatkat olivat uuvuttavia, maksoivat 1700 wonia, joten julkinen liikenne on täällä kyllä halpaa. Sitten vielä kauppaan ostamaan lisää aamiaistarvikkeita sekä seuraavan päivän retkieväitä, ennen kuin pääsimme kotiin kahdeksissa.

Lotte-"ostari".

Sisällä suihkulähde.

Ja luistinrata.

Lisää gashaponeja.

Limsaa ja suolakurkkuja.

Saatiin pitzeäkin.

Täällä tyhjennettiin roskat tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, mutta emme olleet varmoja mihin aikaan. Tyhjensimme kuitenkin keittiön ja vessan roskiksen (vessan roskiin piti laittaa vessapaperit, mutta AT hoiti tämän oksettavan tehtävän kunniakkaasti) ja veimme ne ulos. Emme olleet kuitenkaan varmoja mihin kohtaan ne olisi pitänyt jättää kun erillisiä roskisastioita ei ollut, ja lisäksi ohjeistuksessa sanottiin, että ne olisi pitänyt laittaa Mapo-Gun (se kaupunginosa missä asuimme) hyväksymiin roskapusseihin, mutta emme tienneet mikä sellainen on, ja todennäköisesti emme olleet kierrättäneet roskia oikein muutenkaan. Niiden kohtalo jäi sitten nähtäväksi.

Television puute harmitti kyllä edelleen kovasti, nyt ei ollut oikein sen kummempaa tekemistä. Piti mennä vielä aikaisin nukkumaan, koska seuraavana aamuna olisi herätys viideltä. Vähän jännitti, että miten mahtaa käydä kun nyt on ollut vaikeuksia herätä edes yhdeltätoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti