sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

812# Oppa Korean BBQ

 8.3.2024, Friday, -2, Clear, Helsinki


Olin ollut tipattomalla kolme kuukautta (ja kylläpä se muuten teki hyvää!), mutta nyt oli aika lähteä vähän ulos. AT:tä en ollut nähnyt aikoihin ja meillä oli yksi yhteinen prokkis tulossa myöhemmin maaliskuussa, joten olimme sopineet "palaverin" perjantai-illaksi. Onhan se vähän gay kun kaksi ukkoa menee syömään ravintolaan, mutta mitäpä tuosta. Ravintolaksi olimme valkanneet Oppa Korean BBQ:n, koska haimme vähän erilaisempaa kokemusta, ja toisaalta tämä sopi teemaan. Ravintoloita oli kaksi, me menimme Kluuviin. Pöydän olimme varanneet jo etukäteen, ettei tulisi sitten mokia sen suhteen. Mielenkiintoista, että aina kun olen varannut kippolaan pöydän, niin se on ollut tyhjillään, mutta annas olla jos sitä ei tee niin sitä huomaa äkkiä syövänsä pikaruokaravintolassa. 

Ravintolaan oli lisäksi ns. kattausajat, mikä vähän hämmensi (vaikka porukkaa tulikin sinne sitten ihan vapaasti haluamallaan ajankohdalla). Me olimme ottaneet 17.15 aikaslotin. Kävimme ensin parilla oluella Wall St-baarissa Ateneumin takana, kylläpäs se kihahtikin hattuun. Sen jälkeen Kluuviin, löysimme kippolan kakkoskerroksesta. Meidät otettiin hyvin vastaan ja istutettiin mukavaan pöytään. Nätti tarjoilija toi ruokalistat; täällä piti valita yhteinen ruokasetti, joka sitten grillattiin pöydän keskellä olevassa grillissä. Meidän ruokasetin nimi oli Gijun - kustansi 29€ / naama. Juomaksi otimme pienet oluet mutta halusimme maistaa myös Sojua vaikkei se tarjoilijan lempijuomia ollutkaan.

Oppa Korean BBQ Kluuvi.
 
Pöytämme tänään. Ja grilli.

Kokin työvälineet.
 
Kultaiset veitset ja haarukat.

Ruoka ja juomat toimitettiin nopeasti, ja saimme briiffauksen myös miten ruoka valmistetaan ja kuinka kauan mitäkin pitää paistaa. Alkupaistamisen jälkeen ruoka silputtiin saksilla pienemmiksi ja sitten ne paistettiin loppuun. Melkoinen käry siitä tuli, vaikka liikuteltava kattoimuri olikin tehokas (mutta tuntui että se grillinkäry seurasi myöhemmin vielä vaatteissa). Hieman stressaava kokemus se itse grillaaminen, kun piti yrittää syödä samaan aikaan kuin valvoa ettei sapuska pääse palamaan liiaksi. Riisikepot tuotiin molemmille, ja kimchiä oli myös (se vaatii vähän totuttelua vielä).

Ensimmäisiä annoksia alkoi tulemaan.

Ja sojua.

Grillattavat.

Sinne sitten vaan.

Joku vihree juttukin pääsi pannulle.

Annos koottiin tälläselle lehdelle.

Maistoin urhoollisesti kaikkea, jopa sientä ja kuningaskatkarapua. Suurin osa komponenteista olivat hyviä - parempia kuin uskalsin toivoa, ja grillaaminenkin onnistui vaikka olikin vähän työlästä. Sojusta myös arvosana 5/5. Päälle tuli vielä kokin tarjoama jälkkäri. Yhteensä illalliselle juomineen tuli hintaa pyöreä 100€. Kokonaisuudessaan annoimme molemmat arvosanan 4/5.
 
Kokin tarjoama jälkkäri. Ja pien soju-muki.

Sen jälkeen ilta jatkui vielä muutamiin kippoloihin, jossa joimme olutta ja pelasimme lautapelejä. Metrolla ennätin kotiin (nuorempana oli hyvä jos ehti metrolla baariin), mutta silti olo oli seuraavana päivänä kuin jyrän alle jääneellä.

Ilta jatkui kaljo- ja kimbletellen.

2 kommenttia:

  1. Vaikea arvata. mutta kun Zim tunnetaan, niin Pohjois-Korea on suunta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveiset Etelä-Koreasta :) Katsotaan jos saadaan rapsaa myöhemmin...

      Poista