tiistai 27. syyskuuta 2022

752# Sofia, 3

 26.7.2022, Tuesday, +34, Scattered clouds, Sofia, Bulgaria


Edellisenä iltana olin mennyt nukkumaan ennen kello kahtatoista, yö oli sujunut tällä kertaa OK. Aamu sujui jälleen normirutiinien parissa; kahdeksalta suihkuun ja sitten aamiaiselle. Vähän jo masensi syödä sitä kun oli niin pahaa. Sen jälkeen uusiounet, kylille lähdimme poikkeuksellisen myöhään, vasta klo 11.45. 

Kävelimme taas melko tovin. Kaupasta haimme limsaa ja suklaata välipalaksi. Menimme arkeologisen museon takapihalla olevaan kahvilaan. Tilasimme frapet (jääkahvi), itse otin kyytipojaksi pähkinöitä, A otti oikein jonkunlaisen baakkelsin. Pohdimme sitten mitä tehdä, ja tyydyimme hätäratkaisuun ja menimme Illuusiomuseoon. Se oli melko hintava, sisäänpääsymaksu oli peräti 21 levaa. Sen verran oli tukalat tunnelmat säiden puolesta, että pääsy ilmastoituun tilaan ja vessaan oli jo jonkun arvoinen kokemus. Itse museo oli aika pieni; osa jutuista oli ihan siistejä, parasta oli meistä otettu humoristinen kuva jossa itse näytin valtavalta ja A pikkuruiselta (museovirkailija otti kuvan). Arvosana museosta 3/5.

Frappella.
 
Illuusiota.
 
Nämä vetosivat minuun eniten.

Meidän piti olla tänään raittiita, mutta tekemistä ei ollut ja oli sen verran hiki, että päädyimme Vitosha-kävelykadulle ja suuntasimme baariin. Oli melko lämmin istuskella siinä silti olutta hörppimässä. Sofia sijaitsi puolen kilometrin korkeudessa mutta sisämaassa eikä tuulen virettä ollut ollenkaan. Kävimme eri Promarketissa kuin edellisenä päivänä, mutta silti siellä oli sama, hitaasti työskentelevä myyjä. Kenties heillä oli sitten jonkunlaista kierrätystä henkilökunnan kesken.
 
Valtion tönöjä.
 
Sveta Nedelyan ortodoksinen kirkko.

Sofian synagoga.
 
Hotellilla otimme lepiä + piti vähän fundeerata seuraavaa päivää. Meillä oli luvassa siirtyminen Bukarestiin, ja lähtö oli aamulla aikaisin. Pakkasimme kamat valmiiksi. Illallista piti vielä saada, ja ajattelimme päästä helpolla ja mennä samaan paikkaan kuin edellisenäkin iltana. Se oli kuitenkin tyrmistykseksi täynnä joten jouduimme kävelemään Vitoshalle asti. Menimme pitseriaan. Arvosana 3/5 mutta palvelu oli nopeaa. Kävelimme asuinkatuja pitkin takaisin hotellille, ihmettelimme ränsistynyttä yleisilmettä. Hotellilla kysyimme respasta ohjeita seuraavan päivän aikaista check outia varten + taksin tilaamiseen. Sitten kupitimme vielä kaljat A:n huoneessa yömyssyksi.

Illalliseksi pidze.

Makedonian ja traakian vallankumouksellisten muistomerkki.
 
Suosikkirakennukseni Sofiassa.

Asuinkadulla.
 
Oli siellä vähän paremmankin näköisiä taloja joukossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti