sunnuntai 4. syyskuuta 2022

748# UEFA Super cup 2022

 10.8.2022, Wednesday, +18, Clear, Helsinki


Mä en ikinä voita mistään mitään, paitsi tällä kertaa voitin taitoa ja osaamista vaativassa Veikkauksen pelissä kaksi lippua Uefan Super cupin finaaliin hotelliyöpymisineen. Ottelussa kohtaisivat Real Madrid ja Eintracht Frankfurt. Kumpikaan ei minua liiemmälti kiinnosta mutta ei nyt kauheasti ärsytäkään, mutta ehkä sitä joutuisi altavastaajaa kannattamaan (frankfurtlaisia). Matsi pelattiin Helsingissä elokuisena keskiviikkoiltana, joten tuntuihan se vähän hölmöltä olla kotikaupungissaan hotellissa, mutta kun sellainen oli kerran maksettu niin pitihän siihen mennä. Kesälomaa ei enää ollut, mutta jotenkin tässä oli sellaiset merkit ilmassa, että olin ottanut saldovapaata töistä loppuviikoksi. Samaan päivään osui duunissa myös oman osastomme muutto, joten vähän kiireinen päivähän tuo aluksi oli. Aveciksi pyysin PE:tä, hän oli viime hetkillä ottanut seuraavaksi päiväksi vaparin myös. Yhteinen hotellihuone tietysti vähän kuullosti gayltä, erityisesti jos siellä ei olisi erillisiä vuoteita.

Lintsasimme hieman töistä, joten tapasimme jo puoli neljältä. Työpaikkamme ovat suht lähtellä toisiaan, joten tapaus onnistui helposti. Meillä oli pari kilometriä käveltävänä Crowne Plaza-hotellille. Se puolestaan oli suht lähellä stadionia, propsit tästä järjestäjälle. Hotellilla olimme neljältä. Jo heti pihalla kolme puku-ukkoa alkoi kysymään, mitähän asiaa meillä oli hotellille oli. Uskoivat sitten kun sanoimme tulevamme tänne asiakkaaksi ja varaus olisi jo olemassa. Syy tähänkin selvisi myöhemmin, ilmeisesti Eintracth Frankfurtin pelaajat olivat majoittuneina samaan hotelliin.

Check in oli yllättävän raskas prosessi vaikka sai operoida suomeksi. Kaikenlaista kysymystä oli kun maksajana oli yritys emmekä me henkilökohtaisesti. Selvisimme kuitenkin. Huoneen saimme kahdeksannesta kerroksesta puistonäköalalla, hyvä homma. Huono juttu oli se, että pelkomme kävi toteen eikä ollut erillisiä vuoteita. Muuten huone oli siisti ja hajuton.

Eih...

Tilava WC.

Ikkunasta puistonäkymä.

Tyynysuihke jäi testaamatta.

Hetken aikaa ihmettelimme meininkiä mutta lähdimme sitten käymään ulkona, jos löytyisi joku kiva paikka vaikka särpiä oluet. Nousimme portaat Töölön suuntaan ja olimme luikauksella Töölöntorilla. Näin kesäaikaan siinä oli muutamia terasseja, joista poikkesimme yhteen. Siinä oli suht mukava istuskella, kun vielä tarkeni lyhythihaisellakin, ja vaihtaa kuulumisia.

Roskien säilytystä á la Töölöntori.

Kävimme sitten vielä hotellilla ennen matsiin lähtöä. Ikkunasta näimme frankfurtlaisten marssin stadionille, tukkivat puolet Mannerheimintiestä. Meillä oli treffit järjestäjän kanssa klo 19.15 hotellin ala-aulassa. Lippuja varten meidän oli pitänyt ilmoittaa passinnumerot, joten vähän arvuuttelimme, pitäisikö sitten passikin roudata mukaan, mutta varmuuden vuoksi sitten teimme näin (ei kysytty). Alhaalla olikin sitten lähes koko jengi kasassa; meitä oli kymmenkunta ja kaksi järjestäjää. Lähdimme lampsimaan stadikalle. Pääosa ihmisistä oli ulkomaalaisia, ja muutenkin oli vähän kummallinen juhlahumutunnelma.
Skoudet vartioivat majapaikkaamme.
 
Stadionille sisäänpääsy oli myös vähän hankalaa kun meille ei oltu henkilökohtaisesti annettu lippuja vaan ne oli järjestäjällä. Mahduimme kaikki kuitenkin sisään, eikä kukaan koittanut änkeä väliin. Löyhä turvatarkastuskin oli, mutta koska ei ollut edes takkia saati laukkua mukana, niin siitä pääsi aika nopeasti ohi. Meillä oli VIP-aitio, jonka edessä oli tuolirivistö muutaman metrin korkeudella kentän tasosta. Toisen puolen siitä näki hyvin, toinen puoli jäi vähän enempi piiloon kun oli kauempana.

Stadikalle, mars!

Ensiksi syötiin buffetista safkat. Se oli ihan ok, aluksi oli salaattia ja sen semmoista ja sitten poronkäristystä muusilla pääruuaksi. Olutta, siideriä ja viiniä oli tarjolla sen mitä jaksoi juoda (ja mehän jaksoimme). Kahvia ja paakkelsia jälkkäriksi.

"Täs ois tätä ilmast brenkkuu jos jollekin maistuu."

Alkuruokalinjasto.
 
Pääruoka tuttua ja turvallista.
 
Itse matsi sitten oli sekin ihan jees. Yläpuolellamme oli katos joten ei olisi haitannut vaikka olisi satanut, mutta nyt ei ollut siitä pelkoa, eikä ollut edes kovin kylmä. Ja vaikka olisi ollutkin niin aina olisi voinut mennä aitioon sisään, jonne välittyi kuva kenttätapahtumista telkkarin välityksellä. Real Madrid voitti lopulta 2-0 ja ihan ansaitusti, inhokkini Karim Benzema teki vielä maalin (niin kuin tuntuu tekevän aina kun olen nähnyt hänet pelaamassa). Erikoisuutena mainittakoon viereemme laskeutunut toistakymmentä senttiä pitkä hepokatti. Eräs seurueestamme sen poimi ja kävi palauttamassa luontoon vihreämmille apajille.

Game on!

Pelin tuoksintaa.

Jäätävän kokoinen heinäsirkka tuli morjenstaan.
 
Pelin jälkeen oli vielä palkintoseremonia, ja sen jälkeen jämäpelaajat laitettiin nöyryyttävästi juoksemaan kenttää ympäri (en ihan ymmärtänyt tämän tarkoitusta) muiden lähtiessä juhlimaan. Me jäimme istuskelemaan vielä hetkiseksi aitioon muiden lähtiessä pikku hiljaa pois, kun ei meitä ajettu sieltä vekekään. Takaisin hotellilla olimme puoli kahden maissa.

Real Madridista leivottiin voittaja.

Juhlat loppuivat VIP-aitiossakin.

Sen verran oli tarjotuista juomista apuja, että nukkuminen sujui ihan hyvin - onneksi vuode oli kuitenkin niin leveä ettei tarvinnut lusikassa makkoutua. Aamiaiselle heräsimme yhdeksäksi. Kuhinaa riitti aamiaissalissa, mutta änkeämällä sitten pääsimme johonkin pöytään istumaan. Ihan hyvä aamiainen oli, kuului onneksi huoneen hintaan, sillä olisivat laskuttaneet siitä muuten 30€ / naama. Sen jälkeen vielä hotellilla lepiä, kunnes kahdeltatoista teimme check outin ja poistuimme kylille kohti uusia seikkailuja.
 

* * * *

Arvio illasta: 4/5. Järjestelyt toimivat ja matsissa hyvä tunnelma. Oikein hauska päästä pitkästä aikaa futista katsomaan livenä paikan päälle, ja mielenkiintoiset jengit (joskin olisin nähnyt mieluummin Liverpoolin ja Glasgow Rangersin välisen pelin). Ilmaset safkat juomineen ja hotellimajoitus myös upeaa. Miinusta tuli väärän joukkueen voitosta ja siitä yhteissängystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti