maanantai 2. maaliskuuta 2020

672# Tallinna, 3

28.2.2020, Friday, -3, Clear, Tallinn, Estonia


Alkoi tuntumaan siltä, että olisi kiva käydä tekemässä viikonloppumatka jonnekin koronavirusepidemiasta huolimatta. Lomaa minulla ei edelleenkään ollut, joten vain lyhyeen reissuun oli tällä kertaa mahkut. En ole koskaan viettänyt yötä Tallinnassa hotellissa, mutta nytpä saisi asian helposti korjattua. Mukaan porukat. Faija oli buukannut matkapaketin Ikaalisten matkatoimistosta. Hinta kolmelta (laivamatkat meno-paluu + kaksi huonetta hotellista kahdeksi yöksi) maksoi yhteensä 378,50€. Ei mielestäni mikään paha hinta. Laiva oli MS Megastar, hotellina toimi sataman lähellä oleva Hestia Europa.

Töistä piti lähteä 1,5 tuntia tavallista aikaisemmin. Pääsin näppärästi ratikalla länsisatamaan, mutta matkaan piti kuitenkin varata lähemmäs 50 minuuttia. Silti varaa myöhästymisiin tms ei ollut, mutta onneksi matka sujui kommelluksitta. Porukat odottivat minua terminaalissa, olin tehnyt meille check init valmiiksi. Sisään portista pääsi QR-koodilla, jota kysyttiin vain yhden kerran. Passeja tms ei kysytty tällä kertaa ollenkaan. Kävimme sitten baarissa, jossa ukko otti muodin mukaisesti Corona-oluen, me emme ottaneet muden kanssa mitään. Mulla oli laihiskuuri menossa, ja päätin kokeilla jos pystyisi kerrankin höperehtimään selvää koko matkan ajan. Se olisi kovan luokan juttu.

Pitkään piti odotella laivaan pääsyä. Laiva lastattiin pikaisesti ja laiva lähti tuttuun tyyliin etuajassa (vaikka se lähtee etuajassa niin ei kuitenkaan saavu satamaan yhtään sen aikaisemmin, faija epäili niiden säästelevän vauhdissa ja polttoaineessa). Perjantailähdöstä johtuen laiva oli täynnä väkeä, emmekä meinanneet löytää mistään itsellemme pöytää. Tietysti kupeksimme hetken liian kauan, kun veimme säilöön laukkumme ja takkimme. Lopulta löysimme paikat 7. kerroksen baarista. Otin juomaksi zero-kolaa, ukko viinin ja tuopin, mude lonkeron. Matka kesti pari tuntia, kävimme kerran kaupassa ihmettelemässä tarjontaa.

Megastar.
Lunta Hesassa :O
Hesan satamassa lähtötunnelmissa Aurinkokannella.

Saavuimme Tallinnan satamaan aikataulun mukaisesti klo 18.30. Aurinko oli hetkeä aiemmin laskenut, pakkasta oli muutama aste ja lumi maassa. Se hämmästytti meitä, koska Hesassa ei moista ihmettä oltu juuri tänä talvena nähty. Terminaalirakennus vaikutti uudehkolta, en muista millainen se tosin oli aiemmin ollut. Väentungos oli tietysti kova kun kaikki halusivat päästä samaan aikaan ulos. Ulkopuolella vain yksi taksiukottaja, mutta hotellimme Hestia oli vain 300 metrin päässä ja löysimme sinne helposti. Jouduimme mutsin kanssa täyttämään vaivalloiset ja pitkät henkilötietokaavakkeet, ennen kuin saimme kaksi huonetta kolmannesta kerroksesta. Isohko huone, hieman kulunut, näkymä ikkunasta ei ollut hääppöinen. Sänky vaikutti kuitenkin validilta ja telkkari hyvältä ja kylppäri siistiltä. Hiukan kävi ajatus mielessä, että toivottavasti ovat vaihtaneet lakanat kun kerran edellisen asukkaan palautelomakekin pyöri siellä sängyssä täytettynä henkilötietoineen kaikkineen pitäen GDPR:ää pilkkanaan.

Ryysistä riitti.
Laivamatkan antimet ja "koronahanska".
Talvinen yö merellä.
Hotellihuone.
Näkymä hotellin ikkunasta Nautica-ostariin.

Kävimme porukoiden kanssa hotellia vastapäätä olevassa Nautica-ostoskeskuksessa. Haimme kaupasta juotavaa, Viron vesijohtovesi kun hieman epäilytti. Epäkohtelias venäläismyyjä ei tervehtinyt eikä muutakaan pukahtanut, paiskoi kiukkuisesti vaihtorahoja ja vuorokalikkaa. Veimme ostokset pois ja menimme sitten alas hotellimme Olive-ravintolaan illalliselle. Töykeä tarjolija serveerasi. Faija otti hampurilaisen, mutsi kanafileen ja minä kanimakkaraa. Oma annokseni oli pahahko + siinä taisi sienijäämiä vaikkei ruokalistassa oltu niistä mainittu mitään. Annokseni maksoi 16€, eli ihan käypä hinta. Juomaksi soodavettä. Porukoiden viinitilaus meni väärin joka sai melkein tarjoilijan raivostumaan, vaikka hänen ei tarvinnut edes vaihtaa viiniä toiseksi - eikä pulloa oltu vielä avattu tässä vaiheessa. Ei tekisi mieli tipata tuollaista tarjoilijaa mutta pakko se kai on. Arvosana ravintolalle 2/5.

Nautica-ostoskeskus.
Illalliseksi kanimakkaraa.

Faija taisi olla vähän näreissään raittiuspäätöksestäni ja ymmärrän kyllä, itseänikin ärsyttäisi moinen. Huoneeseen päästyäni katselin telkkaria ja päätin sitten vielä testata suihkun kun oli pitkä päivä takana. Viemäri ei vetänyt kunnolla, piti pari kertaa pitää "vetämistaukoa". Lavuaarissa oli sama juttu. Kirjoitin edellisen asukkaan piikkiin palautelomakkeeseen epäkohdat ylös. Katselin sitten vielä telkkarista Norwich - Leicester -futispeliä virolaisella selostuksella. Peti tuntui pehmeältä ja uni pääsisi luultavasti valloilleen kunhan silmänsä sulkisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti