tiistai 22. elokuuta 2017

536# Dubrovnik, 1

19.7.2017, Wednesday, +27, Clear, Dubrovnik, Croatia



Adrianmeren äärelle.

Kesäloma jatkui ja matkailu niin ikään. Meillä oli porukoiden kanssa buukattu Aurinkomatkoilta perusturre-reissu Kroatiaan, Dubrovnikiin. Hotelliksi olimme valinneet Grand Hotel Parkin. Minulle reissu Kroatiaan oli ensimmäinen, eli maabongausta pukkasi, mutta porukat olivat olleet yhdeksän vuotta sitten jo täällä, jopa aivan samassa hotellissa. Lähtö oli vasta iltapäivällä, puoli viiden maissa, joten siitä heti miinusta. Minusta nämä lomalähdöt pitäisi toteuttaa jo heti aamusta, muuten menee se yksi päivä ikään kuin hukkaan. Koska Kroatia ei ole Schengen-maa, jouduimme lähtemään samasta siivestä Aasian lentojen kanssa. Lentomme lähti portilta L50, joten pääsimme ainakin kentän uudelle puolelle, jossa en ollut aiemmin käynytkään. Aasialaisia matkustajia olikin kenttä täynnä, koska nuo lennot niin ikään lähtivät näihin samoihin aikoihin.

Kapukin jo valmistelee lähtöä.

Lento kesti vain kolmisen tuntia ja tuntui muutenkin menevän nopeasti, joskin shampanja ja GT varmaan auttoivat ajan kulumisessa. Dubrovnikin päässä tarkistettiin myös passit, mutta ei ihmeemmin jonoa. Matkalaukut tulivat niin ikään ajoissa. Opas oli vastassa ja ohjasi meidät bussiin. Ihmetystä hieman herätti se, että opas pulisi muutaman minuutin latteuksia mikrofoniin ennen kuin bussi lähti, eikä opas tullut edes bussiin mukaan. Ajattelin ensin, että ehkäpä oppaita oli vain pari ja ne menivät toisiin busseihin, mutta ilmeisesti oppaat menettelivät näin kaikkien bussien kohdalla, ja ajoivat sitten autolla itse matkalaisten perässä. Joku helkkarin mainosbuffa soitettiin nauhalta. Härskiksi on mennyt touhu Aurinkomatkoillakin.

Matkaevästä lennolle.

Bussi kiersi vielä helkkaristi lähikyliä ennen kuin ajoi reilun parinkymmenen kilometrin matkan kentältä Dubrovnikiin. Matka kesti toista tuntia. Aurinko laski ja maisemat oli kyllä 5/5. Viimein pääsimme hotellille, check inissä ei mennyt onneksi kauaa aikaa. Saimme huoneet toisesta kerroksesta, näköala tietysti parkkipaikalle, vaikka kysyinkin merinäköalasta ja kattohuoneistosta. Muuten oli siisti hotelli ja huone. Heitimme kamat sisään ja kysyimme respasta lähintä illallispaikkaa, koska oli jo pimeää eikä oiken ollut käryä missä olisi ollut mitäkin. Menimme sitten hotellin viereiseen kippolaan.

Auringonlasku.
Maisemat 5/5.

Ilma oli lämmin ja ulkona tarkeni syödä. Olin lukenut jostain, että Kroatiassa kannattaa kokeilla kalaruokia, joten otin sea bassin ja muutaman kaljan kyytipojaksi. Eipä ollut hääppöinen safka, 1/5. Sideorderit piti tilata vielä erikseen, eikä siltikään nälkä lähtenyt. Lisäksi oli vielä tolkuttoman kallis, joten ei mikään hyvä ensikokemus ruokapuolesta. Toinen pettymys seurasi hotellihuoneen WiFi:stä joka oli käyttökelvoton. Vähän ilahdutti kuitenkin hotellin piha-alueella pyörivä iso kisselauma.

Huone oli siisti.

Näkymä parvekkeelta.
Ruuasta 1/5. Maistuis varmaan sullekin?

5 kommenttia:

  1. Suosittelen auton vuokrausta ja kiertelya omin pain. Kivoja pikkukylia riittaa. En kylla ole koskaan elokuussa kaynyt joten en tieda miten paljon porukkaa siella nyt on.
    Vesi on ihanan kirkasta mutta merisiileja kannattaa varoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rannat oli ruiskuja, kivisiä ja siilisiä. Autoiluun ei uskallus riittänyt, vaikkei tuo nyt mahdottomalta vaikuttanutkaan.

      Poista
  2. Lapad on kaukana kaupungista (hotellilähiö). Tuolta kuljettiin aina bussilla keskustaan (sillon aikanaan kun tuolla kävin). Jos ravintolassa ei lue seafood, niin unohda.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Babin Kuk oli käsittääkseni tuo alue missä hotellimme sijaitsi, mutta kaippa se Lapad on siellä päin myös. Vanhassakaupungissa ei tiettävästi montaa hotellia ollut, muutama hostelli korkeintaan, joten eipä tuolle mitään voi. Kalat oli kyllä pohjanoteerauksia tuolla.

      Poista
  3. Se lahti joka siitä näkyy on Lapad Bay. Olimme Hotel Vis, joka on aivan rannalla.

    VastaaPoista