tiistai 14. kesäkuuta 2011

9# Remontti

Mulle on tulossa keittiöremontti. Se on yllättävän iso prokkis. En edes tiennyt, miten paljon keittiöön (joka kooltaan ei siis mikään järkyttävän iso olekaan) voi mahtua niin paljon kamaa. Kaikki tavaroista ei ole edes minun. Laiska kun olen, niin en ole jaksanut kaikkia kaappeja muuttaessani edes tutkia läpi.

Remontista on se hyvä puoli, että tulee nuo kaapitkin käytyä läpi, ja heitettyä paskat pois. Vanhalla paskalla ei tee mitään - en ymmärrä miksei hamstraajat ja hippiäiset näin yksinkertaista asiaa ymmärrä. Mun hamstraamisen motiivina on laiskuus, mutta jotkut hamstraavat hamstraamisen ilosta. Sellaisista tyypeistä on tv-ohjelmakin.

Mutta joo. Piti siis vanhaa äitemuoria kutsua apuun sunnuntaina, jotta selviäisin hommasta. Kolme tuntia meni, mutta keittiö saatiin tyhjäksi. Muu osa kämpästä meni kuitenkin asuinkelvottomaksi, ja muutenkin, ei ilman keittiötä voi elää. Joten nyt sitten pitää asustella porukoilla seuraavat viikot. Yyh! Oliskohan tässä nyt paikallaan sen Dom Perignonin hommaaminen vanhuksille pienenä palkkiona kun homma on ohi, ja jos emme ole tuon evakkoajan jälkeen vielä toistemme kurkkuihin (Ehec?) vielä käyneet?

Ja koska en itse tietenkään osaa peukalo keskellä kämmentä omaavana tehdä mitään, niin kaikki on alusta alkaen teetetetty remonttifirmalla. Maksoi tietysti helvetisti. Ja olen varma, että jotain lisäkustannuksia tulee; joku yllättävä juttu, mitä ei olekaan osattu ottaa huomioon. Ja ainakin remontti viivästyy muutamalla viikolla, kun remonttijamppa innostuukin ryyppäämään juhannuksena ja sitten hänelläkin on kesäloma, tai vironpoika haluaa kotiinsa. Jotain tämmöstä.

Toivottavasti remppa valmistuu ajoissa, toivottavasti ei tule lisäkustannuksia, toivottavasti siivo ei ole kauhea (sitä hienoa pölyä varmasti joka paikassa), toivottavasti uudet kodinkoneet toimivat, toivottavasti seinän purku sujuu hyvin, toivottavasti lattiat eivät naarmeudu, toivottavasti saan heitettyä järkevästi ylimääräiset romut helvettiin, toivottavasti saan samalla inspiksen uusia kämpän muutkin huonekalut ja laitteet.

Yeah, right. Jouluksi kotiin, tai jotain.

5 kommenttia:

 1. Olis niin hienoa saada uus keittiö ! Köyhänä ei oo kiva olla :(

  VastaaPoista
 2. Meillä on onneksi sen verran uusi asunto ettei ole remonttitarvetta ainakaan keittiössä piiiitkään aikaan.
  Toivottavasti remonttijamppa on pätevä eikä intoudu ryyppyputkiin :)

  VastaaPoista
 3. Joo, no, keittiö on kyllä kamala, varmaan 70-luvulta. Ainoa mikä harmittaa on luopuminen oranssisista retro-kuvioinneista, jotka kiemurtelee keittiön seinillä... Mutta lattiat, katto, seinät, pesulaltaat ja kaapit ovat jo lahonneet ajat sitten käsiin, joten pakko oli toimia. Mutta on se kallista... ja hinnatkin tuli kilpailutettua mutta silti valkattua kallein, koska se nyt vaan oli yksinkertaisesti paras.

  VastaaPoista
 4. Kannatan lämpimästi Dompan ostoa porukoille :)

  VastaaPoista
 5. No jaah... puteli maksaa melkeen 150 €, aika kallista...

  VastaaPoista