sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

15# Pizzananas

Makuasioistahan ei voi kiistellä; eipä niin koska kuka muka tykkäisi esim. maksasta, sienistä tai lämpimistä ananaksista? Vastaus: ei kukaan.

Sen ananaksen kanssa puljaaminen pizzojen yhteydessä on käsittämätöntä. Onko muissa maissa ananas yhtä "suosittua" kuin Suornessa? Jos katsoopi muiden maiden pizzalistoja, niin siellä on menussa korkeintaan 1-2 lätyssä ananasta 20 tuotteen valikoimassa. Täällä sitä kyllä sitten piisaa kaikkien edestä - vähintään joka puolet pizzasta sisältää ananaksen. Varmaan enemmänkin.

Tässä muutama viikko takaperin menin lounastunnilla sellaiseen pärtsäriravintolaan murkinoimaan. Tai siis, ei se mikään ravintola ole, vaan semmonen syöttölä, jossa haetaan seisovasta pöydästä epäterveellistä murkinaa. Jo sisääntulo ravintolaan on niin moukkamainen; ensin jonotetaan kassalle, johon maksetaan raha, ja sieltä saa sitten lautasen ja mukin. Sitten vaan hakemaan mättöä. Koosta päätellen asiakaskunta on ollut ruoka-aikaan kotosalla - ja väliajoilla sitten ilmeisesti kyseisessä ravintolassa.

Siellä on pizza pääosissa; tälläkin kertaa peräti viisi eri pizzalajia, jossa ananasta oli... hetkinen... ei yhdessä, eikä kahdessa eikä kolmessa vaan neljässä pizzassa.Neljä viidestä! Uskomatonta. Noh, yritin apehtia sitten niitä muita pöperöjä siinä, mutta periaatteessa söin siis valkosipulia lounaaksi. Ja muutaman nakin.

Ei muuta kuin valitusta kehiin. Viikonlopun aikana ravintelin vastine sähköpostiin tulikin, ihan oikein ravintolapäälliköltä. Ensi töikseen hän totesi, ettei kukaan ollut koskaan valittanut liian ananaspainotteisista pizzoista ja hän on sentään ollut kyseisen ravintolaketjun palveluksessa jo viisi vuotta töissä. Päin vastoin; ananaspitzat ovat niitä kaikkein suosituimpia. Yleensä ravintolassa on kolme vakiopitzaa ja sitten kaksi kiertävää pitzaa, ja nyt kun nämä kiertävätkin olivat mallia ananas, niin sitä tuntui olevan kohtuullisen paljon. Mutta olisin voinut tietysti mainita asiasta henkilökunnalle, joka olisi voinut tehdä minulle oman pizzan, jos ei ollut ruuhka-aika (eiköhän lounasaika ole aina ruuhkaisa aika). Sure! Mitähän ne olisivat tuumineet jos olisin marssinut buffet-ravintelissa keittiöön, ja sanonut "mulle yksi ananakseton pizza kiitos!"? Ja lopuksi raintolapäällikkö vielä suositteli minua kokeilemaan heidän kinkku-ananas-pizzaa, joka on suussa sulavaa ja mielettömän hyvää.

Ööh!? Que!?

Mikä pahinta, niin kotikokit ja työmaaruokalat ottavat tästä sitten visionsa. Koska oikeissakin pizzerioissa sitä ananasta on niin helvetisti, niin totta kai ihmiset sitä rakastavat - laitetaanpas sitä tähän meidänkin pizzaan. Ja ei, se ei todella auta se toteamus, että "voihan ne ananakset nyppiä siitä pois". Ensinnäkin sinne jää jemekseen niitä ananaksia kuitenkin, ja siksi toisekseen se ananas on ehtinyt uunissa sulaa ja liuottaa sen ällömakean maun siihen. Sama jos laittaisi pizzaan koirankakkaa, ja sanoisi "voihan ne kakat nyppiä siitä pois"?

Mutta se on mulle edelleen hämärän peitossa, miksi sitä ananasta on alunperin niin paljon, kun kerran kukaan ei siitä pidä? Kuka siitä hyötyy? Onko Suornella jokin salainen sopimus jonkin ananasfirman kanssa? Luultavasti tässä on jokin samanlainen ilmiö kuin helteiden purnaajillakin; kukaan ei pidä alle 30 asteen lämpötiloista eikä kukaan pidä lämpimistä ananaksista pizzan päällä - mutta silti jotkut väittävät päinvastaista. Kuten olen ennenkin epäillyt, niin todennäköisesti heille maksetaan näistä kaistapäisistä väitteistään, mutta motiivia en tiedä. Jokin salaliitto varmasti.

Mutta nyt aamiaiselle. Ensimmäiseksi kaadan itselleni lasillisen ananasmehua.

7 kommenttia:

 1. Mä olen Raxissa pyytänyt tomaatti-fetapitsaa ja tekihän ne sitä :)

  VastaaPoista
 2. En ookkaan aiemmin kiinnittänyt huomiota tuohon ananaksen runsaaseen määrään.En kyllä siitä liiemmin tykkää,mutta se on siinä sivussa mennyt mukana ihan huomaamatta.Joku hampurilainen jossa on mukana kokonainen lämmin ananaskiekko on kyl ihan kauheen makuinen.
  Maksasta tykkään kyl:)

  VastaaPoista
 3. Se ananaksen tuputtaminen on salaliitto. Jos tuputetaan kansalaisille paskaa, eivätkä he kiinnitä siihen huomiota, niin hyöty on suuri. Vai?

  VastaaPoista
 4. :) En mä nyt ihan paskana sitä pidä,mutta harvemmin tulee ostettua sitä.Pistää suun kirvelemään nimittäin...
  Oletko muuten huomannut blogiini ilmestyneitä Eino Karlssonin kommentteja??Aika sairasta,oon kyl poistanut ne heti kun vaan suinkin oon kerinnyt.

  VastaaPoista
 5. Joo, huomasin Eino Karlssonin... Outo tyyppi. Onnittelut vain spämmäristä. Varmaan viisainta ettei kommentoi sitä mitenkään, poistaa korkeintaan sen spämmikommentit.

  VastaaPoista
 6. Siis ananas ananiaksena ja muuten ollaan kuin Ellun kanat! Eli ananas sellaisenaan (njam!) eikä purkista. Tai mehuna purkista, tuoresellaisena. EI pizzaan eikä muuhunkaan ruokaan!

  Ihan sama muuten se, että luumuja ja omenaa tungetaan ruokaan! Mitä hevlettiä: ruoka on ruokaa ja hedelmät hedelmiä. Ei niitä tuolleen sekoiteta.

  VastaaPoista