sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

826# Tallinna, 8

 15.6.2024, Saturday, +17, Partly cloudy, Tallinn, Estonia


Vähän mietin viitsinkö blogata Tallinnasta tällä kertaa mitään, sillä yhden päivän reissu etelänaapuriin ei tarjonnut mitään kummallista. Mutta hyvä se on kai raapustaa muutama rivi omaa kirjanpitoa varten.

Lauantaiaamuna matkaan klo 10.30 Tallinkilla. Metroremppa oli meneillään, joten olin lähtenyt tavallistakin aikaisempaa kotoota, mutta tällä kertaa kaikki joukkoliikennevälineet menivät kuin rasvattuna satamaan asti. Sen vuoksi päätin kävellä hieman ja jäin jo muutamaa pysäkkiä aiemmin pois. Oli melko kaunis päivä, joskaan ei mikään helteinen. Jetsulleen sopiva Tallinnan reissuun.

Paku oli kadonnut illaksi.

Tästäkään ei ole hankkiuduttu vielä eroon.

Eikö tämä ole Zombie & Kummitusjunasta?

Mukaan lähti RK ja PE, ja meidän oli tarkoitus mennä katsastamaan KuulSaalin keilahalli, jonne olimme jo aiemminkin yrittäneet, mutta silloin meille tylysti näytettiin ovea. Tällä kertaa meillä oli varaus, emme riskeeraaneet toista kertaa. Muuta agendaa koko reissulle ei oikeastaan ollut, tietysti sitten jonkunlaista kaljoitteluaktiviteettiä päälle. Satamassa olin ensimmäisenä, RK tuli melko pian, mutta PE on siitä tunnettu ettei hän ole koskaan ajoissa - joskaan ei myöhässäkään. Olimme koittaneet sanoa, että laiva monesti lähti keulimaan etuajassa, eikä kannattaisi odotella klo 10.30 asti. PE:tä ei näkynyt terminaalissa vielä klo 9.48, joten meitä alkoi jo hieman hermostuttamaan, mutta niin vain ukko tuli paikalle ja ehdimme laivaan.

Terminaali näkyvissä.

Matka Tallinnaan kestää pari tuntia, ja se meni meiltä melko näppärästi kuulumisia vaihtaessa ja muutaman kaljan juodessa. Väkeä laivalla oli runsaasti, mutta oluenmyyntiä oli tehostettu myös kiertävällä myyntikärryllä. Viimeksi kun kävin täällä talvella arkiaamulähdöllä, matkustajia oli vain kourallinen, nyt oli huomattavasti juhlavampi meininki. 

Tallinaan saavuimme klo 12.30, siinä oli melkoisesti ryysistä ennen kuin pääsimme ulos terminaalista. Keila-aikamme oli vasta klo 14, joten kiertelimme parit viinakaupat. Siinä sataman lähellä olevassa SuperAlkossa oli niin uskomattomat jonot, jotkut suomalaiset taisivat sanoa pari tuntia menneen siinä jonottaessa. Uskomatonta meininkiä, mutta kaippa he olivat sitten juhannusjuomia hakemassa. Me emme sentään alkaneet siinä stondailemaan yhden pullo-ostoksen kanssa, joten menimme sitten Kochi Aidad-nimiseen baariin. RK otti jonkun kammottavalta näyttävän bissen, me otimme PE:n kanssa testiin uutukaiset Lemonade-lonkerot. Vaikka ukko otti tölkit jääkaapista, ne olivat lämpimiä, eikä edes jääpaloja suotu, joten ei mikään kaksinen makunautinto.

Kochi Aidad-kippola sisältä.

Baaritiski.

Sen verran meinasimme jäädä suistamme kiinni, että melkein myöhästyimme keilahallista, sillä se olikin kauempana kuin muistimme. Muutama minuutti siinä taisi tulla meidän tappioksi. Tällä kertaa meidät otettiin vastaan, vaikkei palvelu mitään superystävällistä ollutkaan. Lisäksi PE:llä ja mulla oli vielä omat keilakengät mukana, mikä tuntui harmittavan myyjää (meidän piti jopa esitellä niitä kenkiä grupieerille kun ei aluksi tuntunut uskovan meitä). Tilasimme kaljatuopit, hintaa tuli lähemmäs kuusikymppiä kolmesta stobesta ja tunnin radasta, joten ei mikään halpa paikka. Lisäksi rata ja pallot olisivat voineet olla paremmatkin... noh, eipäs mennä selittelyn puolelle. Tuloksista on kuitenkin syytä vaieta. Bilekeilaukseen soveltuva paikka kahdessa eri kerroksessa, mutta Mustamäen keilahalli oli kyllä parempi.

KuulSaal-keilahallin edustaa.

Kolmannesta kerroksesta löytyi myös muutama rata.

Keilauksen jälkeen kävelimme Valli Bar -nimiseen anniskeluravintolaan. Se olikin melkoinen kippola. Nettisivujen mukaan baari on säilyttänyt alkuperäisen sisustuksensa. Se oli helppo uskoa. Paikka oli pieni, jossa käytännössä istuttiin jäyhän baarimikon ympärillä. Vähän härönoloista porukkaa oli muu asiakaskunta. Drinkkierikoisuutena täältä sai "milli mallikas"-nimistä juomaa, jota tietysti ilman muuta kokeiltiin, se olikin melkoisen hyvä. Vaikea sanoa mikä siinä maistui, inkivääri vai chili, mutta tämä shotin tyyppinen juoma teki ainakin minuun vaikutuksen (arvosana 5/5). Ihan ok kokemus paikka muutenkin.

Väsy oli yllättänyt kulkijan.

Patsastelua.

Sõprus-elokuvateatteri ja Mycity Hotel.

Valli bar.

Milli Mallikas.

Seuraavaksi etsimme ruokapaikkaa, päädyimme Beer Houseen. Se oli isohko panimo-ravintola, jossa oli  pitkät tahmeat pirttipöydät. Paikka toimi ilmeisesti jonkinlaisena hybridi-panimo-ruoka-bile-kippolana. Tarjoilu toimi kuitenkin suht ripeästi; tilasin junttiburgerin PE:n ja RK:n tilatessa jotain vähän parempaa. Ruoka ei sinänsä minua vakuuttanut, parasta oli sinappi (täytyypä seuraavalla kerralla ostaa sitä kaupasta pari tuubia kun täällä päin pyörii). Arvosana 2/5.

Beer House.

Iso paikka oli.

Tiskejäkin oli monta.

Juntti-burgeri.

Hyvää oli sinappi.

Kävelimme hetken vanhassakaupungissa, mutta eksyimme jotenkin reitiltä, sillä löysimme itsemme lopulta Tallinnan rautatieasemalta. Otimme röyhkeästi sporan ja matkustimme muutaman pysäkin pummilla lähemmäs satamaa, jonne riitti tosin edelleen hieman käveltävää. Ajoitus osui kuitenkin nappiin, sillä paluulaivan lähtöä ei tarvinnut hirveästi odotella.

Vanhaakaupunkia.

Kottero oli nähnyt parempiakin päiviä.

Rautatieaseman lähellä.

Pummikyyti.

Tällaista kanavaa satamassa en muistakaan.

Väkeä laivalla oli ehkä aavistuksen vähemmän kuin tullessa, mutta kovin oli humalaista meininki siellä. Miesjoukot juopottelivat omia viinojaan ja pitivät ärsyttävän kovaa meteliä. Joimme vielä oluet, mutta sittemmin piti vaihtaa jo veteen, ettei kävisi samoin kuin silloin kerran kesällä (jumalaton päänsärky). Kävin kaupassa, muttei oikein hotsittanut ostella mitään nannan lisäksi. Paatti saapui ajoissa Hesaan; otimme PE:n kanssa täpötäyden ratikan keskustaan, josta jatkoimme metrolla koteihimme.

Hesaan menijöitä oli vähempi kuin lähtijöitä.

* * * *

Aika tylsiä reissuja nämä Tallinnan keikat jo ovat, ei mitään uutta tarjottavaa ole. Säät oli ok ja kaikki onnistui kuten pitikin, mutta silti jäi toivomisen varaa. Arvosana 3/5.

2 kommenttia:

  1. Mä en edes muista milloin oon ollut Tallinnassa viimeksi. Robbie Williamsia kattomassa kaiketi, vuotta en muista. Hyvällä porukalla voisin lähteäkin taas vaihteeksi. ps. Leffan sitaatti on ainakin Arvottomissa, mutta taidetaan mainita myös Zombiessa. Kumpi niistä nyt sit oli ensin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl sitten kandee mennä Tallinnassa käymään... on se ihan kiva päiväkohde. Sitaatin suhteen Arvottomat tais kyllä olla ensin. Mutta näköjään ohjaaja tykästynyt lauseeseen. Zombie-leffa on kyllä suosikkejani ollut aina.

      Poista