sunnuntai 22. elokuuta 2021

716# Lappi, 13

 22.7.2021, Thursday, +13, shower, Posio

 
Heräsimme taas aivan liian aikaisin, ennen seitsemää, ehtiäksemme aamiaiselle. Tänään tuntui olevan muutenkin ryysistä siellä enemmän kuin edellisenä aamuna. Muuten oli samat aamiaiskamat, harmitti kun ei ollut sitä nakkiloista. Savulohta olisi ollut, mutta äkkäsin sen liian myöhään. Tarjoilija kiikutti jälleen tujut kahvit palan painikkeeksi.
 
Aamiaistiloja.

Huoneessa uusiounet, ja sitten kamojen pakkausta, tänään täytyi tehdä lähtöä eteäpäin kohti pohjoista. Lähdimme ennen kymmentä, check out sujui nopeasti. Kamojen vienti autolle oli sen sijaan haastavampaa, mutta saimme ne sentään roudattua. Ensiksi menimme Raksilan Alkoon hakemaan pientä tuliaispulloa anopille ja palauttelimme samalla vähän vanhoja pulloja, laitoimme pullokuitin hyväntekeväisyyteen. Putelin saatuamme joku kylähullu mamma haukkui meidät "saatanan lahkolaisiksi" parkkipaikalla, ilmeisesti maskimme ärsyttivät häntä tai sitten muuten vain olemassaolomme.

Hotellissa oli lappiteema.
 
Aulan hengailutiloja.

Laitoimme navigaattoriin Suomumökin osoitteen. Ajoimme ensiksi Kuusamontielle ja lähdimme kohti Lappia. Kiimingissä joku sekopää moottoripyöräilijä ajoi varmaan kolminkertaista nopeutta 60 km/h alueella. Muuten liikenne ei ollut niin vilkasta kuin viime talvena tullessamme tätä kautta Suomulta pois. Tällä kertaa matkantekoa vaaransi porot, joita tuntui olevan kaikkialla. Porokelloappi hälytti tuon tuosta ja melkein todistimme vaaran paikkaa kun yksi pakettiauto lähti ohittamaan letkaa juuri kun poroja toikkaroi tiellä. Tilanne oli lopulta vähän koomillinen kun kaikkien kuskien huomio oli kiinnittynyt poroihin jotka olivat saaneet koko liikenteen pysähtymään. Sarvipäiden kaikottua pakettiauto havahtui vastaantulevien kaistalta, hänen edessään oli pysähtyneenä täysperävaunullinen rekka.

Sarvipäitä.

Tankkasimme jälleen Pudasjärven abc:llä ja kävimme vessassa, se oli melkoinen räkälä ja epäsiisti. Jatkoimme sitten matkaa ja Jurmussa käännyimme Posiolle. Livojärvellä teimme stopin, sillä olimme bonganneet paikan jo talvella ja ajattelimme että tässä voisi olla mukava pulahtaa järveen. Ilmahan oli "hellesuomessa" tyypillinen +13 asteinen keli, välillä ripeksi vähän vettä ja järvivesi oli myös eri kylmää. Minä kävin Varanganselän puolella uimassa, Pp ui molemmilla puolilla. Niin kirpoisi että melkein jäi uiminen väliin, mutta vähän pystyi uimaan käsipohjaa, sillä järvi oli aivan uskomattoman matala.

Lisää sarvipäitä.

Posion riviera.

 
Livojärvi.
 
Melkoinen bänditarjonta.

Uinnin jälkeen ajoimme Posion keskustaan jossa teimme kauppavalinnan K-marketin ja S-marketin väliltä päätyen jälkimmäiseen. Ostimme vähän kaikenlaista, pääosin herkkuja ja hätämakkaraa. Sitten ajoimme vielä 70 km Suomulle. Anoppi toivotti meidät tervetulleeksi. Ensi alkuun vähän jännitti miten mahtuisimme kun mökki oli hieman pieni neljälle hengelle mutta kyllä se siinä meni. Saimme hiukopalaa joka tulikin tarpeeseen sillä lounas oli jäänyt väliin ja sitten menimme vähän kävelylle. Rinteissä oli isoja pressuilla peitettyjä kukkuloita, epäilimme niitä aluksi lumikasoiksi mutta todennäköisesti lumi oli hillottu pressujen alle tulevaa talvea varten.

Loppuillan käytimme saunomiseen, syömiseen, telkkarin katseluun ja netissä surffaamiseen. Ja seurusteluun.

Kesä-Suomu.

Napapiirillä oltiin taas.

Hiukan käytiin kävelemässä mäessä. Alhaalla hotelli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti