maanantai 27. huhtikuuta 2020

677# Maat, minne haluaisin mennä

Koronavirusepidemian vuoksi matkustelu on pistetty pitkäksi aikaa jäihin. Minulta on viime aikoina peruuntunut Pietarin matka, Islannin matka sekä Armenian ja Georgian matka, eikä kesän tilanne näytä yhtään sen paremmalta. Mutta jos haaveilla saa, niin muutama maa löytyy listalta, jotka haluaisin vielä bongata ennen liittymistä ns. suorakoipisten sakkiin.

1. Uusi-Seelanti

Piti heti alkajaisiksi tarkistaa nimen alkuperä. Onko olemassa jossakin Vanha-Seelanti? Vastausta ei tarvinnut kauaa haeskella, Zeeland-niminen provinssi löytyy Alankomaista. Joka tapauksessa, maa kiinnostaa monella eri tapaa. Ensinnäkin tämä lienee maista kaikkein etäämmällä Suomesta. Ajatus jotenkin kiehtoo minua. Vaikka karttakuva onkin kuin Italia ylösalaisin, niin kuvittelen saarivaltion olevan vähän niin kuin eteläisen pallonpuoliskon "Englanti"; sataa paljon, autot ajavat väärää puolta, ihmisillä kummallinen nuotti puheessaan. Luonnonolojen puolesta paikka muistuttanee Islantia. Maisemat lienevät kohdillaan, on vuoristoa, tuliperäisiä paikkoja, jäätikköjä, lähteitä jne. Kaupunkien (Auckland, Wellington ja Christchuch) tunnelmat olisi kiva tsekata. Pitkän etäisyyden vuoksi kohde pitäisi sisällyttää pidempään matkailukierrokseen Australian kanssa.

2. Intia

Tämä oli pitkään must-listallani, mutta sitten pitkään aikaan en voinut kuvitellakaan astuvani jalallani kyseiseen likakaivoon. Mutta c'moon, näe Intia ja kuolla. Pakkohan se on bongata. Minulla on ollut ilo ja oikeus tutustua työssäni "inkkareihin", joihin olen suhtautunut ristiriitaisesti, mutta tavallaan odotan aina jännityksellä uutta kohtaamista. Huumorintajua heistä ei oikein tunnu löytyvän, ja tapa tehdä asioita yllättää monesti. Heidän päänravistus huvittaa ja kummaksuttaa minua, oletan sen liittyvän jotenkin heidän kokiessaan hämmennystä. Silti, olisi kiva nähdä mistä nämä ihmiset ovat kotoisin; kaikki se kaaos ja kakofonia, ihmispaljous, hindu-jutut jne. Paikka ei varmasti jätä kylmäksi ketään. Se epähygieenisyys huolettaa minua vain suuresti, ja sairastuminen. Paikoista ainakin Delhi, Mumbai, Varanasi ja mikseipä Goakin kiinnostaisi.

3. Israel

Olen tänne yrittänyt maanitella matkaseuraksi jo monia, mutta heidän mukaan pitää odottaa vielä kunnes aikaiseksi saada rauha. Kutsukaa vaan minua pessimistiksi, mutta en ole lainkaan varma elänkö 2000-vuotiaaksi. Haluaisin nähdä kristinuskon keskeisimmät paikat, sekä Kuolleenmeren, Tel-Avivin ja Eilatin. Jos täältä pääsisi vielä ekskursiolle naapurimaahan Jordaniaan bongaamaan Petran, niin olisi aika kova juttu se.

4. Kenia

Pakkohan se on Afrikastakin joku paikka bongata, ettei syytetä syrjinnästä. Eniten kiinnostaisi Kenia, jokin kiva safari siellä. Porukoiden paras matkakokemus on safarilta, heillä kuitenkin kokemusta matkailusta rutkasti enemmän kuin minulla (olisikohan 80 maata jo kasassa?). Kenian safari olisi ehkä Afrikkaa parhaimmillaan ja vastaisi sellaista assosiaatiota joka minulle kyseisestä maanosasta tulee mieleen. Jellonia ja norsuja ja semmoista savannimaastoa, taustalla Kilimanjaro. Maaseuturetki olisi kiva päättää Mombasaan tms rannikolla olevaan resorttiin. Lisäksi mielikuvissani maa on varsin edistyksellinen verrattuna naapurimaihin.

5. Brasilia

Helkkarin vaarallinen kohde, länkkärituristille erityisesti. Juttelin kerran erään oppaan kanssa, joka oli asustellut jonkun vuoden Brasiliassa ja hänetkin oli ryöstetty kolmesti. Yhdellä kertaa hän oli pukeutunut pelkästään uikkareihin ja silti hänet ryöstettiin, miettikääpä sitä. Mutta kuitenkin, Rio de Janeiro, Kristuspatsas ja sokeritoppavuori ja ne biitsit! Amazonin joki ja sademetsät ja pahamaineiset malariahyttyset? Favelat ja futis? Bring it on!

6 kommenttia:

  1. Tanne vaan!!! Rauhaa on kylla turha odotella, mutta suurimman osan ajasta on hermostuneen oloinen tulitauko. Mutta turisti ei sita hermoilua huomaa, joten tervetuloa. Tel Aviv alkaa herata koronakoomasta ja Finski uhkaa palauttaa lentonsa jo aika pian. Ainakin teoriassa. Eilat on kylla ihan romuna hurjan talvimyrskyn jaljilta mutta eikohan ne ala nyt paikkoja korjailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskin tässä tulee lähdettyä pitkiin aikoihin vielä minnekään :( Toki nyt olisi varmaan kiva pyöriä ns. turistimagneeteissa kun saisi ehkä olla rauhassa.

      Poista
  2. No onhan se Intia siellä listalla nyt! Rohkeasti vaan! Minäkin sieltä palasin suht terveenä ja järjissäni parin viikon reissun jälkeen. Mieleeni jäi tuoksu (mausteet, kosteus, joku suitsuke, kadunvarsien jätteet...) ja hieno pöly ja äkkinäinen pimeys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se jo vähän "noloakin" jos ei ole Intia bongattu...

      Poista
  3. Mulla ois listalla pari samaa, Uusi-Seelanti ja Israel. Katotaan nyt, koska ylipäätään pääsee minnekään...

    VastaaPoista