sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

816# Korea, 3

 24.3.2024, Sunday, +21, Clear, Seoul, South Korea

 
Heräsin ensimmäisen kerran vasta kymmeneltä tukehtumisen tunteeseen. Kurkku oli täysin turvoksissa ja kipeä. Nytkö se sitten alkoi? Otin vähän buranaa, en tiedä auttaisiko se turvonneeseen kurkkuun, tuskinpa. Muutenkin olo oli kovin krapulainen. Sängystä pääsimme ylös vasta puolen päivän maissa. Edes suihku ja aamiainen eivät mainittavasti auttaneet parantamaan kehnoa kuntoa.

Vasta kahden maissa lähdimme ulos. Sää oli lämmin, t-paidalla olisi pärjännyt mutta piti ottaa takki jossa sai kuljetettua kamoja. Meidän kämpän edustalta alkoi jättiläismäinen torialue, joka oli täynnä ihmisiä. Pääosin täällä myytiin mereneläviä. Niiden haju, kuumuus ja ihmispaljous alkoi jotenkin ahdistamaan. Kävelimme Mangwonin metroasemalle ja matkustimme sillä Hyochang Park-asemalle, josta kävelimme noin vartin matkan Yongsanin elektroniikka-alueelle. AT osasi luovia sinne melko näppärästi, mutta koska oli sunnuntai, vain muutamia kauppiaita oli paikalla. Eipä siellä sitten ollut kyllä asiakkaitakaan. AT löysi muutaman vanhan konsolipelin, maksoivat noin 30€.

Mapo-Gu:n torikadulla.

Elektroniikkamarkettialue.

Hämärä mesta.

Sunnuntaista johtuen oli hiljaista.

Mulla oli kurkku edelleen kipeänä, poikkesimme kauppaan ostamaan kahvia ja vettä, ja joimme niitä sitten jossain lasten leikkipuistossa, koska se oli ainoa paikka jossa oli penkit. Kävelimme aika pitkän matkan War Memorialiin, jossa oli pihalla tankkeja, lentokoneita ja helikoptereita ja joku isohko sotalaivakin. Tänne oli vapaa pääsy, itse museorakennuksessa emme käyneet. Oli ihan hienoja juttuja, annoimme arvosanaksi 4/5. Mulla oli aika paha pehi, mutta käynti vessassa auttoi asiaan. Jostain syystä wc oli myös pikkulapsille, joten vessanpytyt olivat potan kokoa, ja vedettiin lattialla olevasta napista.

Miten sitä aina päätyykin kävelemään näitä loputtomia teitä?

Tämähän on melkein kuin Pasila!

Kahvila-kukkakauppa.

War Memorial.

Aasialainen kartta poikkesi asettelultaan eurooppalaisten kartasta.

Tulee mieleen jotain muuta kuin ohjus?

Näitä on varmaan Pohjois-Korean puolella enemmänkin.

"Tankki se on siitä huolimatta."

Tykkilöitä.

Paatti.

Oli ottanut vähän osumaa.

Helikopterin ikkuna vaatisi vähän pesua.

Sponsored by Pepsi. Vai Etelä-Korea?

Kävelimme tuskastuttavan matkan Noksapyeongin metroasemalle, joka oli ehkä hienoimpia metroasemia missä olen ikinä ollut. Olimme kävelleet aika matkan, sillä paluumatka metrollakin kesti varmaan 20 minuuttia. Kävimme vielä kaupassa ennen kotiinpaluuta. Jostain syystä myyjä oli haluton myymään minulle hammastahnaa, en tiedä mikä siinäkin oli vikana mutta sujautti sitten lopulta kassiin pitkän valituksen saattelemana.

Noksapyeongin metroasemalla näki mm. tätä.

Korean parhaimpia sipsejä, eikä nekään kehuttavia.

Söimme nuudeleita ja lepäilimme hetken vuoteissamme. Iltaruuan kanssa ajattelimme päästä helpolla ja menimme Lotteria-ketjun kippolaan hampurilaisaterialle. Automaatin kielen sai englanniksi ja tilaus meni ihan OK, mutta hampurilainen ei ollut mikään kovin hyvän makuinen. Arvosana 2/5. Kello oli yhdeksän, meitä väsytti sen verran edellisillan bilettäminen, ettei tänään oikein jaksanut muuta kuin suunnata takaisin kämpille.

Illallinen. Kokista juomaksi (toim. huom!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti