maanantai 30. huhtikuuta 2012

161# Krapulaohje

Nyt kun taas on sellainen suomalainen ryyppyjuhla alkamaisillaan, niin lehdet jaksaa luupata sitä samaa aihetta: "Näillä ohjeilla vältät krapulan." Voi helvetti siis oikeesti. Miten idioottina lehdistö oikein pitää lukijoitaan? Eikä ehkä syyttä; varmasti monet lukevat ohjeet läpi, vaikkei se mitään uutta ideaa tarjoakaan. Ne samat lätinät: syö kunnolla, juo välillä vettä jne.

Jos haluaa säästyä krapulalta niin eikö vain voi olla juomatta? Riittävän yksinkertaista + ainoa kikka mikä krapulattomuuteen olotilaan seuraavana päivänä oikeasti auttaa (ellei sitten ryypiskele lisää).

Mutta koska ihmiset ovat niin saatanan typeriä, niin tässä sitten lähtee multa ohje, jolla saavutat mitä todennäköisemmin krapulan (Disclaimer: Jos pääset näillä opeilla hengestäsi niin en ole siitä millään tavoin vastuussa. Lisäksi päihteidenkäytöstä ei ole koskaan seurannut mitään hyvää henkisellä tai fyysisellä tasolla, joten tiedosta vastuusi. Älä kokeile tätä siis kotona.):

1. Juomishistorialla on suuri merkitys krapulan synnyssä. Semijuopothan tietävät ns. suojakännin merkityksen: jos vetää kännit aatonaattona, niin seuraavana päivänä toleranssi on vahvempi. Kestät siis määrällisesti enempi viinaa kuin jos joisit vasta ensimmäistä päivää pitkän raittiusjakson jälkeen. Tämä korreloi toki myös krapulaa: fyysinen pahoinvointi on sitä pahempi mitä kauemmin edellisestä juomiskerrastasi on aikaa kulunut, mutta jos satsataan pitkäkestoiseen (päiväkausia) kestävään krapulaan + henkisiin oireisiin niin suosittelen siinä tapauksessa ränniä.

2. Juoman laatu. Eiköhän ne tujuimmat krapulat synny viskistä, konjakista yms. ruskeista viinoista. Mä olen saanut kamalimman krapulani rommista, jota join joskus teini-iässä puoli pulloa. Vielä nykyisinkin pelkkä rommin haistaminen saa soppatorvessa liikenteen suunnan kääntymään alhaalta ylöspäin. Tunnettu "oire" viskikrapulassahan on, kun aamulla herää ja juo lasillisen vettä ja tuntee olevansa humalassa uudelleen? Makeista juomista mulla ei ole juuri kokemusta (en pysty juomaan kuin pari siideriä korkeintaan), mutta eikös verensokeri heitä muutenkin seuraavana päivänä volttia, niin tiedä sitten. Itaroilla henkilöillä parhaiten saattaa toimia ilmainen viina. Mä luulen, että millä tahansa alkoholilla saa krapulan kun tarpeeksi juo, mutta jos juo kaikkea sekaisin niin ehkä todennäköisyys seuraavan päivän kankkuselle kasvaa.

3. Juoman määrä. Määrä korvaa yleensä laadun, tässäkin asiassa. Huomioi, että jos nautit ravintelissa vaikkapa A-olutta tuopeissa, voit juoda kaksinkertaisen määrän heihin jotka särpivät pullokeskaria. Ai miten muka? Noh, yksi stobe nelosta vastaa alkoholimäärällisesti kahta keskaria, mutta puhetyylissä voit tietysti uskotella muille ja itsellesi juoneesi vain ne kuuluisat "pari kaljaa", vaikka totuuden mukaan niitä onkin mennyt kaksinkertainen määrä. Samaa kusetusta voit tietysti käyttää juomalla juomalla viinitonkan yhtenä viininä, tai litran pullon Koskenkorvaa "vain yhtenä pikkupullona".

4. Syömättömyys. Ei saa koskaan syödä tyhjään vatsaan. Paremmin ja nopeammin napsahtaapi viina nuppiin kun jättää syömäti. Kaloreita tulee brenkustakin, joten laihiksella oleville tämä on erityisen tärkeää.

5. Muista pysytellä pelkästään alkoholipitoisissa juomissa. Ei mitään laimennuksia, saatikka vesilaseja väliin. Erityisesti juuri ennen nukkumaanmenoa pitää vedenjuonnilta välttyä.

6. Tupakointi hidastaa aineenvaihduntaa, joten en suosittele kessuttelemaan juomisen aikana. Jos nyt kuitenkin on röökihemmoja, niin vaaksanmittainen sikari loppuillasta hyväksyttäneen.

7. Älä väheksy henkisen krapulan oireita. Jos on tullut edellisenä päivänä hölmöiltyä, niin fyysiset vaivat ovat pikku juttu morkkiksen rinnalla.
3 kommenttia:

 1. Kannattais kokella edesmenneen äitini neuvoa ottaa SUOLAA ennen nukkumaan menoa - auttaa useimpiin päänsärkyihin.

  Onhan tuosta edellisesta vappukännistä aikaa, mökillä oltiin tuttuun tapaan, satoi räntää, maa oli valkoisena, oli se kiva käydä yöllä ulkona yrjöllä, not !

  VastaaPoista
 2. Arja, tässä siis oli tarkoitus, millä ohjeilla krapula tulee varmemmin. Iltasanomista voi lukea ohjeet jos EI halua krapulaa ;)

  VastaaPoista
 3. No joo, krapulanhan saa kun juo kaikkea sekaisin, siinähän se.

  VastaaPoista