tiistai 17. huhtikuuta 2012

155# Liikennevälineissä

Olen törmännyt kosolti julkisissa liikennevälineissä vallitseviin käytösetikettiepäkohtiin, joten maristaanpa tänään nyt niistä muutama sananen.

Bussikuskin on turha odottaa minulta tervehdystä. Keskittykööt ajamiseen, minä keskityn lipun leimaamiseen / maksamiseen ja pystyssä pysymineen. Jos haluaa tervehtiä tuntematonta (miksi joku ylipäätänsä niin haluaisi tehdä?) niin menkööt ajamaan jotain maaseutulinjoja.

Paljon valitetaan näistä, kun ruuhkajulkisvälineissä ihmiset laittaa ostoskassin vieruspaikalle, ettei kukaan vaan tule istumaan siihen. No joo, se on kyllä perseestä. Eli helvettiin ne kassit.

Sit yks asia mikä korpee ihan tolkuttomasti: Jos bussi on täynnä, ja mä joudun ottamaan ikkunapaikan ja viereeni änkeää joku, niin tämän vierustoverin olisi syytä tarkkailla bussin täyttöastetta myöhemminkin. Monesti käy niin, että matkan edetessä vapaita penkkiriviä syntyy ja olisi tilaa siirtyä muualle, mutta tämä vierustoveri jäpittää paikoillaan. Sitten kun bussi on lämmitetty saunan lukuihin, on ahdasta ja mulla on ostoskassi sylissä, niin alkaa vähemmästäkin vituttamaan.

Portit metroihin, ettei pummit pääse örveltämään. Muutenkin olisi suotavaa, että örinäremmi turvautuisi jalkapatikkaan. Kyllä mä hiukan ihmettelen sitäkin, että jos metromatka kestää 10 minuuttia, niin edes sitä aikaa ei kyetä olemaan juopottelematta.

Ja sama koskee syömistä. Mussuttakaa ne mandariinit ja hampurilaiset etukäteen tai takajalkaan, mutta älkää siellä paikan päällä.

Ja käyttäkää jumalauta sitä deodoranttia niissä hikisissä kainaloissanne. Ja peskää perseenne. Piereskelyn mä vielä jotenkin sallin, mutta semmoinen pyllypaskalle haiseminen on vain niin kuvottavaa jo muutenkin, saatikka jos sitä pitää tehdä julkisissa liikennevälineissä. Ja röökinpolttajille pitäisi olla jokin pakollinen sisunsyöntinumero ennen ihmisten ilmoille tulemista.

Ja lastenrattaille tuplamaksu, kun ne vie moninkertaisen tilan muutenkin.

Korjataanpa nuo asiat nyt ensiksi, niin palataan sitten asiaan.

6 kommenttia:

 1. Tässä jo vitutti itseäkin, ei samat asiat, mutta nyt ei vituta enää mikään, vaan naurattaa nämä sun jutut. Pelastit yhden perheen, joka meinasi jäädä ilman ruokaa tänään. Kiitos. :D

  Olen sitä paitsi melkein kaikissa sun kanssa tismalleen samoilla linjoilla. Paitsi, että moikkaan iloisesti yrmeitäkin bussikuskeja. Olen varmasti niistä (ja kaiketi sustakin) perin vittumaisen tekopirteä. ;)

  VastaaPoista
 2. Harmittaahan noikin, mut myös nuoriso, niille vasta triplamaksu pitäis laittaa, ei sitä vituttelun määrää kestä kuunnella :(

  Enkä tajua miks puolitutut matkaa samaan aikaan ku mä, jos huomaa mut, pysyisivät väh 5m päässä musta, en kestä sitä turhaa höpöttelyäkään.

  Älytöntä maksaa 3,20 matkasta keskustaan ja sama 3,20 takaisin puolen tunnin kuluttua samalla linkillä + kuskilla. Turussa sai joskus matkata pelkällä menolipulla, jos asioi 1-2h kuluessa, loistava systeemi.

  VastaaPoista
 3. Puhumattakaan meistä muualta tulleilta joilla ei ole mitään korttia tai näyttölippua vai mitä ne on nimeltään ja maksetaan varmuuden vuoksi kympillä että riittää kun ei tiedetä taksaa ja kuski joutuu heittämään vaihtorahaa takaisin. Terveisin nimim. viikon päästä tullaan sdat..tsad..tasd... siis helsinkiin visiitille.

  VastaaPoista
 4. Nollavaimo: En kyllä tiedä mitä hauskaa tekstissä oli, mut hyvä jos naurattaa. Positiivinen mieli kaiken a & o. Kyllä mäkin moikkaan esim. kaupan kassaa, mutta bussikuskeihin mä vedän rajani :D Sitä paitsi kuskeista kun ei ikinä tiedä miten vastaanottavaisella tuulella he kulloinkin ovat.

  Arja: Jaa sielläkö ei ole tätä tunnin vaihtoyhteysjuttua :O Outoa... laita siitä kehitysidea palautelaatikkoon! Tolla summallahan asioisi jo melkein kera taksin.

  Jerikonruusu: En mäkään niitä hintoja tiedä, siksipä automaatit olisivat käteviä, mutta ei niitä löydä kuin metroasemilta. Tervetuloa vaan Hesaan :)

  VastaaPoista
 5. Ja Arjalle vielä: Joo, se nuorison (tässä tapauksessa 7-17 vuotiaat) kiroaminen on aivan kamalaa. Kyllä pitäisi suut pestä saippualla, mikäli kiroillaan ennen äänenmurrosta. Siis miten te äidit oikein kasvatatte lapsenne nykyään??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiroillen. :D Mutta meillä ei lapset kiroile. Ovat itse sen linjan jostain käsittämättömästä syystä ottaneet. Edes p-sanaa ei sanota. Outoja penikoita.

   Poista