tiistai 28. elokuuta 2012

196# Hammaslääkärissa, osa 2

Buranaa tosiaan kului päivän mittaan. Neljää tuntia ilman ei pystynyt olemaan, ja siltikin tuntui kun olisi koivuhalolla hakattu leukaperiä. Välillä elo tuntui mahdottomalta. Mä kuolisin tähän.

Duunipäivä kului matelemalla, sitten porukoille lohduteltavaksi. Mutsi olikin hankkinut sitkeää lihaa jota yritin hieman imeskellä. Kirosin mielessäni sitä sossulääkäriä. Miten saatanan huono se olikaan.

Vähän aikaa siinä soffalla makoilin, toivoin vain pääseväni äkkiä hammaslääkärin tuoliin porattavaksi.

Seitsemältä lähdin kohti hammaslääkäriä, en osannut enää edes pelätä. Särystä oli vaan pakko päästä eroon ja äkkiä. Mä olin jo fyysisesti huonovointinen koko jutusta.

Hammaslekuri oli myöhässä vartin verran, mutta se sallittakoon. Ukko oli jostain päin aasiaa nimestä päätellen, mutta pigmenttitaso ei ollut matalimmasta päästä. Mutta heti tuli jotenkin sellainen huojentunut olo, päin vastoin kuin aiemmasta sossulekurista. Vähän se puhui hoono soomi, mutta ymmärsin kaiken ja se ymmärsi mua, niin ei sillä sen väliä.

Äijä vaikutti pätevältä; otti heti aluksi röntgen-kuvan, analysoi huolella ja selitti mitä aikoo tehdä. Voi jessus että se hammas särki siinä hammaslääkärin tuolissa maatessakin ennen toimenpiteitä. Puudutti sitten kunnolla, otteet olivat jämäkät ja määrätietoiset ja hetken tunsin tukehtuvani. Hän avasi hampaan, ja kertoi sen olevan mätää täynnä. Varmaan hän sitä putsasi, aloitti juurihoidon - joka kieltämättä on epämiellyttävää - lääkitsi sitä ja iski väliaikaisen paikan. Tähän meni ehkä 40 minuuttia. Sen jälkeen selitti huolellisesti jatkotoimista. Parin viikon päästä uudelleen.

Hyvää duunia mielestäni. Toki oli puoli päätä puuduksissa, mutta pitkästä aikaa oli särytön olo, ja se nosti fiilikset kattoon. Teki mieli kiittää äijää erityisesti siitä... ja henkeni pelastamisesta. Raksi seinään, että koin mamustakin olevan ensimmäistä kertaa jotain konkreettista hyötyä. Itse asiassa hän ei pelkästään auttanut minua hampaani kanssa, vaan palautti myös uskoni koko edustamaansa kansaansa kohtaan.

Pää oli pitkään puuduksissa. Nälätti, mutta koska en tuntenut mitään niin en uskaltanut oikein mitään syödäkään etten söisi kieltäni. Tyydyin imeskelemään metwurstia.

Juuri kun olin menossa nukkumaan puudutus lakkasi ja yllättävästi kuin kesäinen ukkoskuuro särky valtasi koko leukaperän. Nappasin suoraan pari buranaa - arvelen vatsani tästä kiittävän - ja yritin käydä nukkumaan. Pitkään pyörittyäni kipu ilmeisesti hellitti sen verran että nukahdin.

Aamulla olo oli ihan siedettävä, joskin pelon sekaisesti odotin koska särky taas palaisi. Parin valveillaolotunnin jälkeen oli pakko hakeutua taas buranapaketille. Siltikin, kymmenen tuntia edellisestä joten ehkä tässä on eteenpäin menty. Saa nähdä. Toivoisin vain niin kovin, että särky johtui siitä krenaamisesta ja menisi ohi itsestään, ja sitten parin viikon päästä voisin hakeutua parantuneena jatkohoitoon.

Katsotaanpa siis, koska kolmas postaus aiheesta tulee.

6 kommenttia:

 1. Kyllä se siitä helpottaa vähitellen, mutta helpompi on pitää särky pois jatkuvilla lääkkeillä kuin aina uudestaan säryn alkaessa yrittää sitä häivyttää. Joten särkylääkettä vain niin paljon kuin pakki kestää.
  Mutta. Etsä saanut ollenkaan antibioottikuuria ??

  VastaaPoista
 2. Mulle tehtii intissä juurihoito ja se se sattu ihan saatanasti. Ku olis halkoo työnnetty nenästä aivoihi.

  VastaaPoista
 3. Munhan eka juurihoito yksityisellä epäonnistui, pientä kipua oli koko seuraavan vuoden.
  Se sentäs vaati mut kidutustuliin 4-5 kertaa eikä silti saanut hommaa hoidetuksi :/ Maksoikin varmaan yli 500e.

  Kesäkuussa käväisin kunnallisen puolella ja uusi juurihoito aloitettiin. Seuraava aika olis ollut päivää ennen juhannusaattoa ja mulle iski angiina, pakko oli perua aika. Sain uuden ajan kk:den päähän ( tarvittaessa olisin saanut päivystysajan, mut tahdoin tolle samalle sedälle hoitoon ). Se hoiti hampaani valmiiksi tunnissa ja tattadaa, ei satu enää :) Lasku kahdesta kerrasta oli 132e =D
  Tarkoittaa etten enää mene yksityiselle.

  VastaaPoista
 4. Nollis: Joo, no just kysyin työkaverilta, millanen buranakuuri sillä on ollu, on vetänyt niitä kohta vuoden :O teräspakki, näemmä. Mut antibiootteja en saanut, en sitten tiedä kun se iski lääkkeen suoraan hampaseen, jos se olisi ollut antibioottia?

  Partapappa & Arja: Älkää nyt pelotelko enempää :) Hammaslääkäri vaan sanoi, että kun seuraavaks tuut niin varaa ittelles tunnin aika. Kuka jaksaa olla siinä piinapenkissä monttu auki niin kauan, vaikkei ees tehtäis mitään??

  VastaaPoista
 5. Kyllä mä sain antibiootit ihan senkin takia, ettei sinne vaan jääny muhimaan mitään. Eli jos nyt yhtään ei ala helpottamaan parin päivän aikana, tai reilustikin, niin sitten vaadit sen kuurin. Mä söin ainakin viikon niitä biootteja ellen jop 10 päivää.

  VastaaPoista
 6. Vai palautti kyseinen "mamu" uskosi edustamaansa kansaa kohtaan, hienoa!Uskosi Suomen kansaan on siis palannut.

  Mukava kuulla myös että kaverin pigmenttitaso ei ollut häiritsevän alhainen, vaikka "jostain päin aasiaa" olikin.

  VastaaPoista