maanantai 25. kesäkuuta 2012

183# Juhannuksena

Keskikesän juhlakin sitten oli ja meni, joten syyspuolella ollaan taas vuoden kiertokulussa. Päivät lyhenevät kovaa kyytiä, kuukauden päästä Jaakko jo viskelee kylmiä kiviä. Eipä sillä, että säiden puolesta mitään kesäkelejä olisi ollutkaan; kesäsäähän on vallitseva vasta sitten kun lämpöä piisaa yli 25 asteen verran.

Mutta tehdään nyt lähinnä itselle jotain raporttia juhannuksesta, jos olisi joskus riittävän hullu aiheeseen palatakseen.

Ennen tuli vietettyä juhannustakin kolmen päivän verran; otettiin pakettiauto ja ajettiin jonnekin maaseudulle leirintäalueelle, ja pistettiin kolmen päivän bileet pystyyn. Enää ei sellaiseen pysty, etenkin kun edellisviikonlopun kolmen päivän juhlat ottivat niin voimille, että sen jälkeen oli viikon verran kaputt.

Torstai oli ok. Duunissa oli hiljaisempaa kuin koskaan, ja niinpä istuttiin kaffella iltapäivä katsoen ihmisiä, puluja, lokkeja ja näiden sekamelskaa. Ja aurinkoa. Ulkona häikäisi niin, että silmät lähes sokaistuivat. Puolitoista tuntia tuli siinä istuskeltua, ja sen verran tuli UVC:tä saatua, että naama ja käsivarret punoittivat.

Kävin kaupassa. Olin varautunut, että kaupassa olisi ollut maailmanlopun merkit, mutta mitä vielä. Pääsi heti kassalle ilman mitään jonotusta. Piti oikein laittaa myöhemmin kiitokset kauppiaalle hyvin hoidetusta hommasta. Säästyipähän hermot johonkin muuhun koettelemukseen.

Porukat oli juhannuksenvietossa, joten menin sinne. Otin pienet torkut ja valmistin sen jälkeen ruokaa; porukoiden liesituuletin ei toimi ja koko kämppä oli sankassa savussa ja olin varma että palovaroitin laukeaa hetkellä millä hyvänsä; etenkin kun kaverini tuli juuri hakemaan minua ja piti jättää se käry sellaisenaan sinne.

Kaveri oli ostanut uuden asunnon ja remppasi sitä parhaillaan, joten käytiin tsekkaamassa se. Sen jälkeen pelattiin minigolffia - ja kyllä, minä tietysti voitin - ja käytiin vielä eräässä Vantaan lähiössä hakemassa firman tarjoamat jäätelöt. Kamalaa. Siis se paikka, vaikka kyllähän se jäätelökin hieman paskalle maistui. Kamalasti känniläisiä ja kaiken maailman muita sekopäitä. Ilmeisesti vain juopot ja ei-alkuperäisväestö (olikohan kiertoilmaus tarpeeksi korrekti?) olivat jääneet viettämään juhannusta pääkaupunkiseudulle.

Kävin vielä saunassa, ja kattelin pikkasen futista. Ajoissa tietysti nukkumaan.

Aattona heräsin aikaseen, mutta aamiaisen jne kanssa tuli hieman vetkuteltua. Pääsin kuitenkin viemään ostokset kämpille ja kävin sitten tempaisemassa yli kolmenkympin pyörälenkin. Oli aika lämmin kyllä ajella, ja sää tuntui jopa siedettävältä.

Odottelin Pp:tä kylään, ja saavuttuaan käveltiin sitten Wanhaan Myllyyn (sama ilmiö oli havaittavissa matkalla kohtaamien ihmisten suhteen kuin edellisiltana Vantaalla). Istuttiin terassilla, johon paistoi aurinko eikä tuulikaan käynyt, joten mikäs siinä oli ollessa. Väkeäkin oli jonnin verran mutta ei onneksi mitään kamalia kännikaloja. Syötiin kunnon piffit, ja voi miten ne maistuivatkin hyvälle.

Ruoan jälkeen käyskenneltiin vielä läheisessä puistossa ja ihmeteltiin sorsalintuja. Epäiltiin yhden epelin olevan jotenkin loukkaantunut kun oli niin pöllämistyneen näköinen eikä se liikkunut. Mutta koska Anja Eerikäistä ei enää ole, niin ei sitä tiedä mitä sille sorsalle olisi pitänyt tehdä? Kyllä sen sudet sieltä syö?

Mentiin Pp:lle, jossa nautittiin juustosnackseja, juustoa ja aitoa shampanjaa. Njamskis.

Juhannuspäivän oli aikainen herätys kun Pp:n piti ennättää kukkakaupoille ja pariin muuhun paikkaan, josta jatkoi syntymäpäiville. Onneksi löydettiin aukinainen kukkakauppa. Taisi myyjäkin ihmetellä kun ensimmäiset asiakkaat tulivat jo yhdeksän jälkeen. Ei mennyt sekään aukiolo hukkaan.

Pp heitti minut kotiin mutkan kautta. Kello oli vasta vähän yli kymmenen, enkä oikein tiennyt mitä olisi pitänyt tehdä. Vetkuttelin niin kauan tekemättä mitään, että alkoi satamaan. Suututti, kun ensin oli luvattu hyvää säätä juhannukseksi, sitten myöhemmässä vaiheessa sadekuuroja sunnuntaille. Sitten sadekuurot muuttuivat kokosateeksi + että se alkaisi jo lauantai-sunnuntai yönä. Kunnes lopulta sade alkoikin jo hyvässä vaihetta alkuiltapäivää. Aina sama juttu saatana.

Noh, hiukan kävin kävelemässä, mutta muuten päivä meni kyllä ihan hänekseen. Olla möllötessä.

En saanut nukutuksi vaan heräilin kovin aikaisin sunnuntain kunniaksi. Vähän aikaan surffailin ja pelailin manageria, ja päätin sitten ottaa vielä yhdet aakkarit. Nukuinkin varmaan pari tuntia,  heräsin mutsin puhelinsoittoon. Tunsin oloni hyvinlevänneeksi pitkästä aikaa.

Nautin aamiaisen ja monta kupillista kaffea. Sade näytti loppuneen joten kävin ajelemassa reilun kolmenkympin pyörälenkin; se sujuikin niin helposti että oikein yllätyin. Enemmänkin olisi voinut ajaa, mutta kyllästytti. Kävin täyttämässä pyörän kumit huoltoasemalla (tosin takarenkaaseen en saanut riittävästi ilmaa kun se vehje lopetti ilmauksen kesken kaiken, mutta annoin olla, kyllä se ajettavuus siitä parani ja helpottui). Varmaan pitäisi pyörä muutenkin viedä huollettavaksi?

Himassa tein ruokaa uusista perunoista ja nakeista ja mitä nyt kaapista satuinkaan löytämään, ja menin sen jälkeen porukoille saunomaan. Katselin telkkarista Englanti - Italia -fudiksen; olin Englannin puolella, mutta täytyy kyllä sanoa, että ihan oikea jengi voitti. Englannin halpamainen pelityyli yrittää kalastaa 0-0 tasuria ja sitten voittaa rangaistuspotkukisa on vain niin perseestä, että ihan hyvä että näin kävi.

Mut semmonen juhannus joo. Yhtä tylsää kuin se oli kirjoittaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti