lauantai 2. kesäkuuta 2012

174# Yo

Otsikolla ei siis mitään tekemistä minkään hip hop-musiikin kanssa, vaan ajanjaksoon soveltuvien ylioppilasjuhlien.

Mua ärsyttää ihan hirveesti, kun jotkut valittaa miksei ammattiin valmistuneita juhlita. Tai ainakin valittavat, kun tätä touko-/kesäkuun vaihdetta markkinoidaan ylioppilaiden juhlana, eikä ammattiin valmistuneiden juhlana. Ja idiootimmat vielä selittävät, miten ylioppilas ei ole mitään, vaan ammattiin valmistuneilla on jotain saavutettua työmarkkinoita ajatellen.

Mä en oikein ymmärrä, miksei tätä voi pitää ylioppilaiden juhlana? Noin niin kuin yleisesti ottaen, toki ammattiin valmistuneita voidaan juhlia yhtä lailla. Ja kyllähän nykyaikana kaikkien kuuluisi nyt sentään lukio käydä. Ja eikös ammattiin ja ylipäätänsä muista opinajoista valmistuta eri aikoihin? Itsekin valmistuin ammattikorkeakoulusta maalis-huhtikuun vaihteessa. Todistus lähetettiin postissa, joten siinä sitä juhlahumua sitten olikin. Säästetään nyt yksi juhla ylioppilaillekin.

Onneksi ilmat ovat huonot, ettei tarvitse katsella hienostoalueen puutarhajuhlia ja toisaalta, jospa kännäävät teinit "juhlivat" vähän hillitymmin sitten turuilla ja toreilla myös. Pitäisi nimittäin iltasella uskaltautua itsekin keskustaan.

4 kommenttia:

 1. Ihan sama, onhan noita päiviä nimetty jo lähes jokaisten mukaan, eikö sitä ole kodittomien päivää, lapsettomien päivää, työssäkäyvät omivat vapun...
  Mutta kun ajankohta on sama kuin muillakin koulunsa päättäneillä, päivä on heidän, ei vain ylioppilaisen.
  Eikä tota yo-juttua niin kanata juhlia, sen jälkeen et vielä ole mitään, täytyy jatkaa opiskelua jotta susta tulis JOTAIN. Yo on vain välietappi, tosin voi se sitä olla monelle muullekin ammaattin valmistuville, jotka tähtäävät korkeammalle ja paremille palkoille.

  VastaaPoista
 2. Juu, välietappihan se on vasta. Mutta perinteet jne...

  VastaaPoista
 3. YO on parasta mitä ihminen voi elämässään tehdä! Mikään opiskelu ennen sitä tai sen jälkeen ei ole ollut mulle itselleni niin antoisaa tiedon kartuttamista. Kyllä kunnon yleistieto sekalaisista asioista antaa mahtavan pohjan tuleville ammatinvalinnoille ja laajemman maailmankuvan luomiselle. Kyllä niitä käytännön juttuja ja työkaluja ehtii opetella sitten muuallakin tai harrastustoiminnassa..

  VastaaPoista