keskiviikko 30. toukokuuta 2012

172# Ammuskelua

Niin kuin ollaan taas saatu lukea uutisia lintukodosta, niin joku kaheli pyörinyt katolla, lahtaamassa ihmisiä.

Käsittämätöntä. Mtien tällaisia juttuja voi aina vaan tapahtua? On kouluammuskelijaa ja on Prisma-ammuskelijaa ja on Hyvinkään ammuskelijaa. Tuntuu, että niitä on kohtuuttoman paljon täällä Suomen maassa. Vai onko niitä muuallakin, mutta uutiskynnys ei vain ylity?

Ei helvetti, kyllä mäkin olen miettinyt, koska sitä itse joutuu tuollaisen hullun tulilinjalle. Muutaman kerran on tällainenkin ollut lähellä. Molemmilla kerroilla keskellä päivää. Riidanhaastajia ja pahoinpitelyn yrityksiä ei edes pysty ihmismuisti muistamaan.

Miksi ihmiset on niin vituillaan?

Ihmeen vähän ammuskelijan taustoilla on hehkuteltu: toki on keskeytynyttä opiskelupaikkaa ja vanhempien murhetta. Tuskinpa sitä voi tietää, miten pahalle tämä heistäkin tuntuu.

Onhan tuommoisen lahtaajan mieli vituillaan ja pahasti. Jonnekin hoitoon pitäisi tuollainen kaveri laittaa vankilan sijaan, koska ei normaali "pahis" tuommoista tekisi. Sairautta tässä pitäisi kyetä hoitamaan. Ja vaikka sairaus paranisi äkillisesti kuten sen taannoisen intialaisen tapauksessa, niin miksei voida olettaa että sairaus puhkeaa yhtä äkisti uudelleen?

Yksi asia myös mikä jaksaa vituttaa, on asian esille nostama aselaki. Ja sen tiukentaminen. Tätä on joka kerta vatvottu tällaisten ammuskeluiden jälkeen. Saako joku vielä nykypäivänä aseluvan? Eihän tuolla ammuskelijallakaan sellaista ollut vaan aseet oli "lainattu". Ja sitten se ulina miten metsäkansan kuuluu saada harrastaa tätä hyvää harrastusta ja että aseita ei voi käytännössä säilyttää muualla kuin kotonaan, ja miten jossain susirajalla tarvitaan kaikenmaailman kiväärejä ettei tule villieläimet hyppimään silmille.

Niin kai sitten. Mun mielestä aseet on keksitty pelkästään tappamista varten, ei niillä ole tarkoitus maalitauluja ampua. Ja mitä se metsästyskään on muuta kuin tappamisen riemun tunteen hakemista? Jos ei aseita olisi olemassa yhden yhtä, niin olisiko maailmamme sitten huonompi?

Ja kielletäänkö veitsetkin? Kun nekin tappavat? No jaah, tuskinpa olisi veitsiä viskelemällä tässäkään tapauksessa moista tuhoa saavutettu.

Ikävää. Tulisipa jo jotain muuta uutista välillä, alan saamaan tarpeekseni tästä keissistä. Ja voimia ja paranemisia sille naisskoudelle!

4 kommenttia:

 1. Kommentoin tänne, kun lupasin omaa juttuani olla kommentoimatta. ;)

  Siis tää on menossa ihan farssiksi koko juttu ! Nyt oli kissankokoiset otsikot, että tyyppi oli ollut KÄNNISSÄ. Kokonaista 0,25 promillea löyty verestä. Saattans ! Tonhan saa jumankeuta kefiiristäkin. "Kännissä..." Joo siinä taas hyvä selitys, miksi piti mennä lahtaamaan tyyppejä.

  Eikä kysymys ole mistään naksahduksesta päässä, jos on suunnitelmallisesti ainakin puolituntia hommaa valmistellut. Kun mulla naksahtelee päässä, niin räsy lentää sillä sekunnilla seinään. Arvaa kiroilututtaako nyt ? Grrr.

  VastaaPoista
 2. Kai sillä tuomio puolittuu kun on känni haitannut arviota teon järkevyydestä...

  Sitä paitsi, arvaamattomampihan semmonen kaveri on mun mielestä, joka pikaistuksissaan hakee aseet ja alkaa räiskimään, kuin tekoa pisempään suunnittellut. Noh, oli tasapainoinen tai ei, niin lopputulostahan se ei muuta :/

  VastaaPoista
 3. Kännissä voi joutua psykoosiin...ite kokenut sen kahdesti, enkä tosiaan ollut missään hurjissa promillemäärissä. Siinä todellisuus vääristyy omassa päässä, kokee totena sellaista mikä ei ole totta.

  Voishan ammuntaharrastajien aseet pitää harrastetilojen lukituissa kaapeissa - nekin voi varmasti murtaa...
  Metsästäjät ottais aseet jostain lukitusta yhteistiloista ja palauttais metsäreissun jälkeen - vaan voi nekin tulla ryövätyksi.

  Sellaista lintukotoa ei tulekaan, jotta aseiden tuotanto maailmasta loppuisi, eikös ihan armeijassa opeteta miten aseita käytetään.

  VastaaPoista
 4. Arja: Näinhän se menee...

  VastaaPoista