lauantai 26. toukokuuta 2012

171# WC:ssä

Ihmetyttää vain, onko muiden duunipaikoissa samanlaista? Nimittäin epäsiistejä vessoja? Kun meillä duunissa on jatkuvasti vessa kuin pommin jäljiltä?

Se ei voi johtua siivouksestakaan. Meidän vessaa käyttää about 5-7 ukkoa, ja vessa siivotaan kolmesti viikossa. Kyllä sen pitäisi riittää. Silti puolen tunnin päästä siivouksesta pytty on ennätetty jo vuoraamaan sillä itsellään. Eikä auta, vaikka sinne on liimattu vessanharjan käyttöohjeet + allekirjoittanut on itsekin ostanut sinne joululahjaksi uuden harjan.

Siltikin, aina joutuu kuuraamaan alkajaisiksi posliiniastian, kun vessan hipsii. Koska jos sitä ei tee ja poistut vessasta, niin huomaatkin että oven takana on seuraava odottamassa vuoroaan, ja sitten se tietysti epäilee sinua likaajaksi, jos pytty on jätetty kakkaiseksi. Ja mitä ihmettä sitä oikein syödään kun saadaan sellainen hajukin aikaiseksi?

Toinen on tämä ympäriinsä kuseskelu. Ymmärrän kyllä, että pienellä vehkeellä se sihtaaminenkin on hankalempaa, mutta kun välillä tuntuu että jollakin on mallia kastelukannu. Sen verran laajalle on suihkuteltu.

Ja käsienpesuallas. Miten ne käsipyyhkeet voi jäädä leijailemaan siihen altaaseen? Ja sitten, ei luulisi että olisi suuri vaiva siirtää ne sieltä pois? Vaan ei, vedetään vaan vesi päälle, kunnes se mössö on muodostanut kunnon tukkeen lavuaariin. Ja onko sillä paperilla mitään käyttöä, kun käsistä ravistetaan kuitenkin se vesi peiliin.

Kyllä mä vähän ihmettelen näitä talon sääntöjäkin. Jos menee herraosastolle, niin siellä on niin pehmeää vessapaperia, kuin silkkiä. Ja meidän vessapaperilla pystyisi poistamaan maalikerroksen kakkosnelosista.

Onhan se tietysti hyvä, että miestenhuoneessa asioidaan nopeasti (verrattuna ainakin naisten mukavuushuoneeseen), mutta jos nyt 10 sekuntia käyttäisi aikaa jälkiensä siivoamiseen niin ei olisi pahitteeksi. Vai onko tässä tosiaan kyse taas siitä, että ikään kuin "kerskataan" tuotoksillaan, tai muuten vaan haistatetaan [kirjaimellisesti] paskoja työtovereille?

Kyllä pitäisi ottaa mallia taas Japanista tässä vessa-asiassakin, siellä oli kaikenlaiset rektaalisuihkut ja toire-melodiit, eli ei kuulunut piereskelyt, loiskahdukset, lorinat, yökkäykset tai naurut koppia pidemmälle. Pytylle istuttaessa jokin sensori laukaisi ruusuntuoksuttimen. Siellä oli ravintoloiden vessatkin niin siistit, ettei mitään rajaa. Täällä ravintolassa kusellakäynti on jotain niin kamalaa.

Millaiset vessat näillä tyypeillä on kotioloissaan?

2 kommenttia:

  1. Kuvittele näitä itäseudun vessoja, joissa itänaapurit asioi pytyllä kyykkien sen päällä, siinä ripulipaska lentää komiasti seiniinkin...
    Nykyisin hesen ym vessoissa on ruksi pytyllä kyykkimisen päällä...

    VastaaPoista