lauantai 5. toukokuuta 2012

164# Makkara

Hyi kamalaa.

Mä ajattelin valmistaa semmoista makkararuokaa lauantai-illan kunniaksi. Semmoisia nyyttejä, joissa on makkaraa, perunaa, sipulia, paprikaa ja mitä nyt mielikuvitus keksiikään. Folioon kietaistuna ja voita messiin. Varmasti maistuva juttu saunan jälkeen.

Makkarahan mulla olikin jo aiemmin hankittuna. Semmonen Xtran halpismakkara. Päiväystä vielä kosolti jäljellä.

Pp pyysi kuitenkin tarkistamaan makkaran tuoteselostuksen, ettei siellä ole hänelle allergeenisoivia ainesosia. Mitä helkkaria? Ei kai makkarassa ole kuin 50% jauhettua lihaa hyväkuntoisen teuraseläimen perskannikasta ja toinen puoli jotain jauheseosta?

Kävin sitten googlettamassa xtra-makkaran tuoteselostuksen. Täytyy sanoa, ettei mikään ole yhtä tehokkaasti hävittänyt ruokahaluani kuin tuo listaus. Siellä on koneellisesti erotettua kalkkunan- ja broilerin"lihaa", kamaraa, naudan sydäntä, suuri määrä lisä- & säilöntäaineita ym myrkkyä sekä lihaan verrattavissa olevia aineita. Ööh, what?

Mitähän paskaa sitä on tullut oikein syötyä... tässä elämän saatossa tietämättään? Onko nyt käynyt niin, että ne hipit ovat sitten oikeassa kaiken maailman luomu-tuotteidensa kanssa höperehtimisessä?

2 kommenttia:

  1. Parempi se on havahtua liian myöhään kuin ei milloinkaan ja toinen viisaus ; tieto lisää tuskaa !

    VastaaPoista
  2. Todellakin tieto lisää tuskaa. Kaikki ruoka on nykyään ihan kamalaa roskaa. Ostin tässä joku päivä Pandan lakujäätelön. En tutkinut tuoteselostetta, kuin vasta jälkeenpäin. Montako lisäainetta voi mahtua yhteen pieneen jäätelöön!? :( Totesin listaa lukiessani, että eipä tartte sitten toiste ostaa sitä, mutta tulipa kuitenkin maistettua kun mieli teki.

    VastaaPoista