perjantai 4. toukokuuta 2012

163# Jorinia, osa 2

Vappukin tässä oli ja meni. Aattona piti olla töissä viiteen, mutta tästä pääsi sitten kätevästi kaupungille. Tapasin Pp:n ja mentiin vähäksi aikaa Kauppatorille istuskelemaan. Katsottiin kylmässä viimassa kun Viking Line teki lähtöään Tukholmaan; sinänsä älytöntä, että porukat olivat kyseisellä laivalla, vieläpä kannella katselemassa Kauppatorille päin. Näin vaan myöhemmin faijan ottamia kuvia, ja hyvä etten erottanut meitä sieltä.

Katsottiin sitten Mantan lakitus, ryypiskeltiin vähän kuoharia jonka olin aiemmin ostanut ruokiksella Kauppahallin Alkosta, joka sinänsä oli aikamoinen kokemus. Varmasti maailman pienin Alko.

Mentiin meille ja väsäsin vähän ruokaa ja siinähän sen ilta sujuikin.

Vappupäivänä ei mitään suurempia rapuloita ollut. Käytiin pitkällä kävelylenkillä varsin tuulisessa ja koleassa säässä. Kolea säähän on kaikki alle 25 asteinen, kaikkien ihmisten mielestä. Tammikuussa +21 astetta? Koleaa on. Mutta siltikin, saatiin terassikausi avattua. Tuulensuojaisessa paikassa ryystettiin oluet.

Pyöräilykausi alkoi niin ikään vapunpäivänä. Meidän firmamme on mukana Kilometrikisassa. Viime vuonna tuli poljettua yli tuhannen kilometria, joten rapakuntoiselle ei mielestäni huono suoritus, varsinkaan kun en ollut 15 vuoteen ajanut pyörällä. Noh, vappuna tuli siis vielä levättyä, mutta seuraavana päivänä noudin velosipeelin varastosta ja tempasin ensimmäisen lenkin. Ajattelin, jos nyt sen normi 16 km:n lenkin ajais, mutta 5 kilsan jälkeen oli pakko kääntyä takaisin. Olihan siellä toki vastatuuli, mutta suoritukseni oli luokaton. Joka paikkaa särki ja verenmaku suussa ja jalat tärisivät niin, että hyvä kun jaksoin nousta raput ylös kotiini. Puuh! Ja taukoihin ei tämä homma kaatunut, pidin tauon varmaan jokaisen ajetun 200 metrin jälkeen.

Sitten mä olen yrittänyt jatkaa kaappien siivousta. Ei siitä saatana mitään tule. Tavaroiden siirtelyä paikasta toiseen. Yritin myös pestä parveketta, mutta siinäkin tuli vaan leviteltyä likaa ennemmin kuin putsattua sitä. Täytyy kokeilla, jos se paranisi toisella pesukerralla. En tosin tiedä mikä olisi järkevin tapa pestä, kun se paskavesi valuu alakertaan. Ja millään rätillä en ala sitä kyl tahkoomaan.


Nolliksen blogista olen lukenut, että kaikenlaisia ihmisiä pitää oppia sietämään. Vähän niinku what would Jesus do. Jumalallisuutta mussa ei sen vertaa ole, että hyväksyisin pultsarit, nistit, rikolliset yms paskakasat. Voi saatana että inhoan semmosia. Olen pultsarirasisti. Mä hyväksyn kyllä tavikset ja idiootit (joskin vittumaiset idiootit alkavat olla liikaa), mutta en vain ymmärrä näitä paskapöksyjä jotka riehuvat ja vaikeuttavat muiden ihmisten eloa parhaansa mukaan - ja eiväthän he muuhun pystykään.  

Jos Suomi on lintukoto, niin miksi mua pelottaa liikkua illalla?

Taas tässä yhtenä iltana näin, miten huumeveikko otti erää parin soma helsinkiläisen nuorukaisen kanssa kaupan edessä - parin metrin päässä yritettiin asfaltoida ajotietä. Vaikka mä katsoisin miltä kantilta näitä jannuja, niin en vaan osaa löytää ymmärtäviä tekijöitä. Jos ajattelen hypoteettisesti, että ehkä tuota yhtä on nussittu pienenä ja ehkä tämä toinen on kasvanut koulukodissa ja kenties kolmannelta on lapsi menehtynyt niin en vaan käsitä. En jumalauta. Jokaisen tervejärkisen on otettava vastuu itsestään ja sen pitäisi ilmentyä toisen huomioonottamisena.

Huomattavasti paremmin ymmärrän esimerkiksi Björn Wahlroosia. Onko hän niitä, joita ei saisi ymmärtää?


Mitähän sitä tänään? Jos käväisisi taas porukoilla, pesisi parvekkeen, kokeilisi sitä pyöräilyä uudemman kerran, jos sujuisi paremmin? Jääkendon mm-skabat alkaa. Miksi ihmeessä ne tulee joltain AVA:lta?? Eikös se ole joku naisten kanava? Mulla kun loppui Canal+ näkymästä vappupäivänä, kun sen tarjoama TV-Viihde oli mennyt konkkaan tms lopetus. Vähän harmittaa, mutta kun futisliigat jää nyt kesätauolle, niin ihan hyvään saumaan tuo tuli. Mä mitään lätkää kato kuitenkaan. Viime vuonnakin jouduin katsomaan pari peliä; toisen kun satuin olemaan baarissa ja toisen (finaalin), kun piti raportoida faijalle pelitapahtumat kun se oli matkalla.

Ihan hyvä että otteluhinnaksi oli laitettu 155€. Kyllä moiselle paskalle pitää kunnon hinta asettaakin. Ja silti joku on varmaan riittävän hullu tuommoisen summan maksaakseen?

Ehkäpä mää vaan kattelen edellispäivänä nauhoittamani Elämän vonkamiehen ja hurskastelen impivaaralaisuudella.

2 kommenttia:

  1. Sä oot kyllä niin mies mun makuun ! Luulen, että unohdan kaikki humanistit ja otankin sut, jahka tosta TM:sta aika jättää. Eikä tyttöystävät oo kuin hidaste - pieni sellainen - meikäläiselle, jos ymmärrät, mitä tarkoitan.

    ;D

    VastaaPoista
  2. Mähän kerron tänne blogiin vaan ittestäni ne parhaimmat puolet ;P

    VastaaPoista