tiistai 8. lokakuuta 2013

290# Lyhyissä

Viime viikon kylmän jakson jälkeen olen ilahtunut kun säätila on palautunut taas yli +10 asteen. Sehän tarkoittaa t-paitakelejä. Niinpä siis pitkähihaiset ja takit korjuuseen, t-paita päälle ja menoksi.

Mutta kyllä ihmiset ovat sitä ihmetelleet. Töissä hämmästelevät "etkö ota takkia", tai japaninkurssille saavuttaessa "miten sä tarkenet?".

Jaa, että onko mun kylmä? Noo, on tietysti kohmeessa sormista olkapäihin asti juu. Kylmyys menee ytimiin, ja vaikka vietänkin suurimman osan ajasta sisätilassa lämpimässä, niin hohkan silti kylmää. Maanantaisauna oli varsin tervetullut jutska.

Jaa, mutta motiivi? Okei, juuri muita ei tule vastaan t-paidalla. Yhden hepun olen tainnut lokakuun aikana bongata, sekä erään lenkkeilijän shortseissa. Suurimmalla osalla on takit ja jopa hanskat. Ei saatana. Hanska on nolointa mitä päällensä pukea. Yhdyn niin englantilaisten näkemyksiin, jonka mukaan hanskat kertovat heikkoudesta. Varsinkin kun niitä käytetään aurinkoisina lokakuun alkupäivinä +14 asteen lämpötiloissa. Ja kyse ei ole reumapotilaista vain terveistä ihmisistä. Mä katselin sunnuntain sitä Armanin ohjelmaa, jossa se äijä oli pohjois-siperialaisessa leirissä tekemässä töitä -45 asteen pakkasessa. Silloin on hyväksyttävää käyttää hanskoja. Mutta siis mihin suomalaisista on sellainen sissihenki kadonnut?

Jos mä olisin opettaja, ja näkisin oppilaiden tulevan kouluun hanskat kädessä pluskeleillä, niin lähettäisin ne takaisin kotiin viemään hanskat sinne. Pianisteille voisin myöntää erivapauksia konserttipäivinä.

No entäs sitten pitkät kalsarit tai pipot? No eihän ilman niitä nyt kukaan hullu pärjää, näillä leveysasteilla.

7 kommenttia:

 1. Naisena saa käyttää kylmillä ilmoilla hanskoja, sillä sehän on tieteellisesti todettu juttu, että naisten varpaat ja sormet palelevat korkeammissa lämpötiloissa kuin miesten.

  Mutta joo, ihanaa kun tuli lämmin ilma takaisin! Minäkin nakkasin rysäpöksyt takaisin kaappiin ja hanskat narikkaan. Pipoa mä en käytä kuin äärimmäisessä hätätapauksessa. Mulla on kaikissa talvitakeissa huppu pään pukemista varten...

  VastaaPoista
 2. Hanskoja saa käyttää keinosiementäjät, hienot naiset juhlissaan, hammaslääkärit, radioaktiivisten aineiden käsittelijät jne. Mut se että laitetaan hanskat siksi kun vähän pikku kätösiä paleltaa, se on anteeksiantamatonta.

  Edelleen olen sitä mitä, että tähän pitäisi puuttua jo hyvissä ajoin. Sivistysmaan erottaa yleensä siitä, että siellä on lapsilla koulupuvut käytössä. Polvet loistavat paljaana, pakkaskeleistä huolimatta. Ja sit jossain suomessa puetaan käsiin hanskat ja kerskutaan pisa-tuloksilla. Ei hyvää päivää! Oikein alkaa suututtaa, taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariin kategoriaan saattaisin osua... ;)

   Heheh, sä olet kyllä ihan aito hanskavihaaja. :D

   Poista
 3. Terveisiä Englannista - täällähän kunnon sissit tosiaan dallaa lumisateessakin shortseissa ja t-paidoissa jälkikasvunsa kököttäessä vaunuissa ja muissa kuljetusvälineissä prikuulleen yhtä vähissä kuteissa. Omat sisukset jäätyy pelkästä tuijottamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :) Ja kylmyys on yhtälainen oli sisällä tai ulkona. Muistanpa irlannissa eräässä bed & breakfast paikassa, kun se omistaja esitteli edistyksellistä asuntoaan. Heillä ei ollut enää kuumavesipulloja vuoteeseen (näihinkin olen toki törmännyt) vaan ehta sähkölämmitteinen patja. Kyseli sitten siinä makkarin ovella hengitys höyryten, että ollaanko Suomessakin yhtä edistyneitä ja että teikäläiset ovatkin varmaan tottuneet kylmiin ja arktisiin oloihin :D

   Poista
  2. Täällä ei koskaan voi valittaa et paleltaa kun vastauksena on aina, et "kyllähän sä oot tottunut kylmään kun oot Suomesta". Ja toi oli hyvin sanottu, et kylmyys on yhtäläinen sisällä ja ulkona. Kerran meillä oli entisessä asunnossa +2 astetta - silloin muuten tarvittiin HANSKAT sisälläkin ennen kuin huoneet lämpes.

   Poista