sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

525# Keskiviikkoiltaa...

7.6.2017, Wednesday, +18, Scattered clouds, Breezy, Helsinki


Kevät oli tullut Hesaan, joten päätettiin Pp:n kanssa hengailla hetki isolla kirkolla töiden jälkeen. Koska olen itse töissä keskustassa ja Pp:llä oli haasteita auton pysäköinnissä, minulle jäi luppoaikaa käydä ensin parissa muussakin paikassa.

Kesä Espalla.


1. Helsingin kaupunginmuseo


Kävin täällä viimeksi syksyllä katsastamassa Haju-näyttelyn, enkä silloin digannut siitä yhtään, joten odotukset eivät olleet tälläkään kertaa korkealla. Mutta koska oli vapaa pääsy ja aiheena Helsexinki, niin pitihän tuo käydä bongaamassa. Näyttelyosio sijaitsi neljännessä kerroksessa, jonne pääsi hissillä (pääovesta tultaessa vasemmalla puolella). En edes tiedä oliko muissa kerroksissa menossa mitään, skippasin ne ajan puutteen vuoksi muutenkin.

Neljännen kerroksen näyttely oli vielä enemmän ruisku kuin se Haju-homma. Salin keskellä oli jonkinlainen häkki josta tuli tietokoneen näytöltä jotain soopaa, sekä jonkinlainen lasinen koppi jossa oli sänky. Salin seinillä jotain ihme homohommaa. Salin takana puisia veistoksia. Mä olin ajatellut täällä olevan näytillä sentään jotain tyyliin nahkavetimiä ja muita mitä mielilkuvituksellisimpia kamppeita, mutta mitä vielä. Näyttely käyty läpi viidessä minuutissa - siitäkin meni suurin osa hissin odottelemiseen - ja arvosana 1/5 pätkähtää.

Hohhoijaa.
Näyttelyn antia.


2. Tokyokan


Pp:llä kesti vielä joten päätin käydä tsekkaamassa tämän japanilaisen ruoka- ja keittiötarvikeliikkeen, kun on monta kertaa käynyt mielessä. Löytyy Annankadulta. Aika loppui kuitenkin tällä kertaa kesken enkä ehtinyt käydä kaikkea valikoimaa läpi, mutta nopeasti tsekattuna ei ainakaan alkoholituotteita ollut myynnissä, joten harmi juttu. Hain erikoissipsejä, mutten löytänyt kuin sellaisia tavallisia, joten päätin kokeilla riisikakkuja ja jotain sitruunakarkkeja. Jos japania ymmärtäisi ja diggaisi heidän kummallisia makujaan, niin tästä kaupasta saisi varmaan irti enemmänkin, mä annan 3/5. Mutta katsotaanpa nyt mitä tarttui mukaan:

A ) Bonchiage senbei.Jos tulee tällänen vastaa, niin kannattaa jättää ostamatta.
Riisikakku. Vai kakka?

Niin kaippa nämä jonkin sortin riisikakkuja sitten ovat. Ensipuraisu tuo mieleen sellaiset valkoiset perusriisikakut mitä Suomessakin on myynnissä, jotka maistuvat korkeintaan hieman styroksille, mutta kannattaa odotella ja maiskutella, sillä maku pahenee kyllä aivan helvetilliseksi. Pystyin syömään yhden mutta en enää toista, siitä pitivät huolen tuotteissa käytetty boniittiemipohjajauhe sekä kombudashi-liemipohja. En ole varma mitä ne ovat mutta jotain kalanmaksaöljyn kaltaista kuraa. Hyi helkkari. 1½/5.

B) Bontaname


Karseen makuinen nanna.

Tämän piti olla turvallinen valinta, sillä miten nyt sitruunanmakuisista karkeista saisi mitenkään pahan makuisen, saati syömäkelvottoman? Noh, japanilaisetpa saa. Erikoisuutena oli, että tässä syötiin muoviset käärepaperit myös - tai sitten Tokyokanissa vietettiin aprillipäivää kyseisenä kesäkuun 7. päivänä. Maku oli karsea eikä se käärimuovi siitä mihinkään sulanut. Koitin syödä tätä moskaa kahdesti, mutta en pystynyt. Oli niin karsea maku, että alkoi selkäpiitä karmimaan, ja piti sylkäistä nanna pois kummallakin kerralla. 1/5.

3. Stockmann Roof by Ravintola Teatteri


Stockmannin katolle on avattu tänä vuonna kattoterassi, ja idea vaikutti etukäteen aika hyvältä. Hieman oudoksutti kuitenkin terassin nimeämiskäytäntö, mutta ei kai nimi terassia pahenna jos ei terassi nimeä? Menimme terassille Pohjoisesplanadin puolelta, heti sisääntullessa vasemmalta puolen lähti hissi kahdeksanteen kerrokseen. Hissi saapui hammaslääkärin vastaanoton eteen - hammaslääkärin haju tulvahti nokkaan, joten ikävähän sellainen mielleyhtymä tietysti oli. Täältä piti nousta vielä vähän rappuja ylös, että pääsi kattotasanteelle, joten en tiedä miten pyörätuolipotilaat ja lastenrattaiden kanssa asioivat saivat käyttää toista sisääntulokulkua ravintolamaailman läpi.

Terassi oli suurimmalta osalta katettu mutta tuuli kiersi lasiseinien yläpuolelta pyyhkäisten kylmäksi koko istuma-alueen. Aurinkoinen terassialue oli varsin pieni, ja jo nyt arki-iltana se oli niin täynnä, ettei sinne ollut mitään asiaa. Ostimme tuopin ja lasin shampanjaa, jonka kaataminen laseihin tuntui kestävän toivottaman kauan, ja muutenkin henkilökunta vaikutti vähän epätehostuneelta. Epätyypillisen näköinen DJ soitteli onneksi sopivalla volyymillä jotain hissimusiikin tapaista. Näköalat olivat onnettomat, Stockmann ei ollut rakennuksena niin korkea kuin olisi voinut kuvitella, vaan se jäi muiden rakennusten varjoon. Kylmästä tuulesta huolimatta ihmisiä oli kuitenkin salin täydeltä, mutta ei tänne nyt varmaan toista kertaa tarvitse tulla. Arvosana 2/5.

Stockmannin kattoterassilla.
Stockmannin kattoterassilla.
Näkymät ei olleet kaksiset.


4. Vanha Mylly


Herttoniemen kartanon mailla on ravintola Vanha Mylly, jossa käymme Pp:n kanssa välillä syömässä. Hinnat ovat aika suolaiset, mutta miljöö on hulppea - erityisesti nyt kun keli salli ulkona syömisen. Terassi olikin melko täynnä ruokailijoita. En muista onko aikaisempina vuosina pelkät juojat ajettu sivuterassille, mutta nyt niin ainakin meneteltiin. Meitä sen verran hiukoi, että tulimme ihan syömään. Pp valitsi lankkuhärän, minä hampurilaisen, vaikka se vähän juntihko valinta olikin. Juomaksi tsekkiläistä olutta. Melko kauan kesti ruuan tuleminen. Tarjoilija tunnusti, ettei ollut pystynyt tuomaan meille alkupalaleipää joka yleensä kuuluu settiin, mutta kyseli nyt jos olisimme halukkaita vielä sellaiset syömään. Emme olleet sellaista osanneet kaivatakaan emmekä nähneet tarvetta niille nytkään mutta propsit rehellisyydestä.

Ruoka oli todella hyvä, parempi kuin muistinkaan. Fiilis terassilla oli hyvä. Vessat olivat vähän ulkoapäin ränsistyneessä latorakennuksessa mutta nekin olivat ihan siistit. Tarjoilu oli hyvää. Illallisen päätteeksi kelpasi vielä tehdä pieni ruuansulatuslenkki kartanon alkukesän kukkivaan puutarhaan, joten tästä ei voi antaa huonompaa kuin 5/5. Kruunasi illan muut pettymykset kyllä täysin.

Vanhan Myllyn terassi.

Kinppuun!
Piffiä lankulla.
Herttoniemen kartanon mailla ja mannuilla.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköisiä ruokia, ei vois katsella tällain työpaikalla kökkiessä :D

    VastaaPoista