tiistai 4. kesäkuuta 2013

267# Työnhakua

Tulipahan haettua uutta työpaikkaa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. En muistanutkaan miten ärsyttävää puuhaa se on. Ehkä tilanne on mennyt hullummaksi. Ennen teki vain työhakemuspohjan, johon muutti työpaikan nimen, ja spämmäsi sitä eri paikkoihin. Nyt yrityksillä on omat rekrysivut, jonne pitää skriivailla samoja puitaheiniä uudelleen ja uudelleen.

Hakuaika loppui viikko sitten, ja mitään ei ole kuulunut joten se kai siitä sitten. Turhaan ponnistelin hakemuksen kanssa, jahkailin asiaa, hommasin suosittelijat jne. Noh, paska näistä, eihän tuossa sinänsä mitään menettänyt kun on vakituinen työsuhde kuitenkin (vielä) olemassa. Kenties kohtalo ei halunnut minua johdattaa kyseiseen paikkaan.

Nykyään nuo haettavat paikatkin ovat niin mahdottomia, ettei niihin voi hakea. Tarkoitan siis, että niissä vaaditaan niin jumalattomasti kaikenlaista osaamista. Hakeeko porukka pokkana noihin hommiin, ja valehteleeko ne osaamisensa vai osaavatko he oikeasti ?

Yksi asia on kuitenkin varma: Ne työpaikkailmoitukset joita näkee ilmoitettavan, ei niitä ole oikeasti olemassa eikä niihin voi millään päästä. Kyllä se meinaan niin on, että itse hakemalla ei ainakaan pääse mihinkään, vaan työnantajat tulevat hakemaan sinut kotoasi töihin.

3 kommenttia:

 1. Näin se taitaa olla, että paikat on jo annettu "tiskin alta", mutta kun pitää laittaa oikeasti hakuun, niin muodon vuoksi sitten laittavat.

  Olen tullut siihen tulokseen, että nykykriteereillä meikäläinen ei taitaisi enää mitään duunia saada... Ja se hakurumba, voi jessus!

  VastaaPoista
 2. Joo, ei pelkoa, että tarvitsisi enää töitä tehdä, jos pistävät kilometritehtaalle. Ei meikäläisen 'meriiteillä' ja 'taidoilla'.

  VastaaPoista
 3. Mut eihän siinä oo mitään järkeä ilmoitella niitä paikkoja jos ne ovat kerran jo palkanneet jonkun siihen :D Niin hölmöläisen hommaa kyllä tässä maassa ja paljon. Säästettäisiin kaikkien aikaa jos ilmotettaisiin vaan ne paikat jotka ovat oikeasti haussa. Ai niin mut sit kusisivat työllisyystilastot jne...

  VastaaPoista