torstai 16. toukokuuta 2013

263# Ajanvietepalvelut

Tuli eilen mieleen taannoinen vitsilinkki, jossa puhelinmyyjä soitti vanhalle asiakkaalleen ja tarjosi jatkokautta liittymäpalvelulleen. Asiakas ei kuitenkaan ollut mitenkään hirveän ilahtunut saamastaan palvelustaan.

"Mutta kun ite on mennyt retkuun."
"Kaikenlaisia pask... kaikenlaisia retkuja sitä myyvään."
"Siis niin hirveetä kusetusta, että tekis mieli haastaa käräjille koko saatanan sakin."

Mulle kävi vähän samalla lailla. Mä olen aiemminkin ihmetellyt, miten mun puhelimeen on tullut jotain mainoksia, ja ärsyttänyt kun niitä ei tunnu pystyvän lopettamaan mitenkään.

Mutta nyt havahduin kun avasin siviilipuhelimen laskuni. Mulla on firman puhelin jota käytän pääsääntöisesti joten kotipuhelimen laskujen ei pitäisi olla mitenkään suuria. Siksi huomasin, kun laskuerittelyssä "Ajanvietepalvelut" kustansivat kolmisenkymppiä. Mitähän helvettiä ne ovat? Katselin puhelimen lokeista, enkä ole soitellut tai tekstaillut mihinkään palvelunumeroon viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Soitin siis liittymän ylläpitäjälle. Siinä varoitettiin ruuhkautuneesta jonosta, ja todettiin että soittakaa joskus toiste uudelleen. Kuitenkaan jonotus ei montaa minuttia kestänyt. Ystävällisen ja tietäväisen tuntuinen mies vastasi ja osasi heti nimetä syyn, hän on törmännyt vastaaviin useasti.

Todennäköisesti johonkin palveluun rekisteröityessä on kysytty puhelinnumeroa, ja sopimusehdoilla - jotka ovat luonnollisesti 500 sivuiset ja sivulla 348 on asiasta mainittu - jotka käyttäjän on pakko ollut hyväksyä on tullut tällainen sopimus aktivoitua, että he lähettävät tarpeettoman mainosviestin puhelimeesi ja sinä maksat tästä tiedonannosta pari euroa / viesti.

Puhelinliittymän ylläpitäjä ei ole vastuussa tällaisista sopimuksista, joka on sinänsä ihan ymmärrettävää. Itse tekstareita lähettävän firman pystynee googlesta selvittelemään, kun käyttää hakusanana tekstiviestin lähettänyttä numeroa. Reklamointia voi kokeilla, mutta se on ajanhukkaa. Koska itsehän tässä on mennyt retkuun. Mutta kaikenlaisia pask... kaikenlaisia retkuja sitä myyvään. Tekisi mieli haastaa käräjille koko saatanan sakin.

Ylläpitäjä laittoi minulle nyt eston, jolla mainosviestejä ei minulta veloiteta. Toivottavasti se toimii. Periaatteessa googletuksen mukaan pitäisi pystyä lähettämään tekstiviesti STOP siihen numeroon, josta näitä tekstiviestejä tulee, mutta varmassa vara parempi.

Sinänsä mä ihmettelen tällaista firmaa. Miten joku siellä pystyy nukkumaan yönsä rauhassa, kun tietää kusettavansa ihmisiltä rahat? Liiketoiminnan pitäisi aina perustua rehellisyyteen tai edes jonkinlaiseen eettisyyteen, ellei nyt sitten satu olemaan hommissa mafian leivissä. Mutta moraalittomia kusipäitä löytyy aina. Toivon kyseisen tekstari"palvelun" ylläpitäjälle kaikkea huonoa, toivottavasti joudut joskus oikein kunnolla kuseen.

2 kommenttia:

  1. Ei helvetti ! Onko tollastakin paskaa olemassa ?!! Mulla meni hermo pelkästä lukemisesta. Tää maailma on mennyt kyllä niin perseelleen tossa suhteessa. Aina kusetetaan, kun vaan vähänkin on saumaa. GRRR.

    VastaaPoista
  2. Oon minäkin lukenut että noin voi käydä, ulkomailla varsinkin. Mutta en arvannut itse joutuvani moisen kusetuksen kohteeksi.

    Tuossa muuten vielä linkki alkuperäiseen puhelinmyyjäavautumiseen... miten siitä voikin tulla niin hyvälle tuulelle :D

    http://www.youtube.com/watch?v=34di3AZaLF4

    VastaaPoista