perjantai 15. elokuuta 2014

352# Nizza, 3

25.7.2014, Perjantai

+23, Scattered clouds, Nice France


Kotiinpaluupäivä. Nukuin huonosti, vain nelisen tuntia klo 23-03 välillä, sen jälkeen valvoin pari tuntia ja sitten vain pienen pieniä pätkiä. Närästi ja janotti, eikä yhtään juotavaa. Selkää särki taas. Milloin kuumi ja milloin palelsi.

Seitsemältä nousin, kävin suihkussa herättelemässä itseäni lisää, ja pakkasin kamat. Sen jälkeen aamiaiselle tuttuun kahvioon. Janotti edelleen, yritin tilata vettä. Ei tullut. Yritin tilata uudelleen, jolloin sain puoli desiä hanavettä. Jos se olisikin niin, että Ranskassa ei juotaisi vettä ollenkaan, niin ok, mutta kun mä olen nähnyt ihmisillä vesipulloja. Olen nähnyt tässä aamiaiskahvilassakin ihmisten tilaavan pullon Perrieriä. Mutta miten vitussa turisti saa tilattua sellaisen, en tiedä. Jos mä alan lausumaan "Perrieriä" ranskalaiselle tarjoilijalle, niin tiedän ettei siitä tule lasta eikä paskaa.

Haettiin kamat hotellilta ja tehtiin check out. Respa teki vielä jonkun lisälaskun 18€, se vähän hämäsi. Ilmeisesti täällä oli taas käytössä joku vedätysvero, josta ei vaan oltu mainittu.

Edellisenä päivänä olimme tilanneet lentokenttätaksin noutamaan meidät hotellilta klo 8.45. Sitä ei tietenkään näkynyt, ja mutsi oli tietysti kusi sukassa, vaikka yritettiin sitä rauhoitella. Meni sitten kysymään respasta; kuski oli kuulemma kulman takana kohta tulossa. Myöhästyi lopulta ehkä 10 minuuttia. Ajo kentälle ei kuitenkaan kestänyt kuin 15-20 min, ja kuskikin oli tällä kertaa rauhallisempaa sorttia kuin tulomatkalla, ei turhia höpissyt.

Check iniin ei ollut jonoa, joten pieni myöhästyminen tässä vaiheessa ei tuottanut ongelmaa. Turvatarkastuskin meni nopeasti vaikka laite taas mun kohdalla piippasikin. Nizzan kenttä itsessään oli ihan perseestä; pieni ja ahdas, täynnä ihmisiä, pari pientä kauppaa, vain yksi ravintola ja ei tietenkään ilmastointia. Sellainen lasikoppi tulee jo aamusta hyvin kuumaksi.

Baarissa oli sairas jono, mutta mentiin kuitenkin hakemaan juomista. Porukat otti viiniä, mä sain viimeinkin sen vissyn. Helevetti että pystyikin janottamaan. Ei edes haitannut vaikka kahviossa ei istumapaikkoja ollut, kunhan sai hiukan sammutettua janoaan.

Suorat lennot Hesaan olisivat maksaneet maltaita, joten meillä oli taas välilasku, tällä kertaa Kööpenhaminassa. Ensimmäinen lento tänään suoritettiin siis tanskalaisten kanssa SAS:illa. Paikat olivat toiseksi viimeisellä rivillä, lento kesti reilun 2 tuntia. Kone oli ajoissa. Koneessa ei tarjoiltu mitään ilmaiseksi vaan kaikesta piti maksaa. Olisi siellä ollut myynnissä joku "lärvilaudan" tapainen juomahomma, mutta päätettiin jättää väliin. Ostin kuitenkin kuoharin.

Hyvällä maulla nimetty lentokoneen istuin.

Kööpenhaminassa oli +30 asteinen keli, vaikkakaan ei ulkoilmaa tällä kertaa päästy haistelemaan. Meidän piti odottaa kentällä 3 tuntia, ennen kuin Hesan kone lähti, joten aikaa oli runsaasti. Mä tykkään jotenkin Köpiksen kentästä; se on selvästi eurooppalainen, mutta kuitenkin selkeä. Merkkiliikkeitä jne. Niissä ei kuitenkaan nyt käyty, vaan ensiksi mentiin ravintolaan syömään. Siellä oli erittäin tehokkaan tuntuinen aasialaistarjoilija joka tuntui jättävän toiset tarjoilijat varjoonsa. Tilasin hampurilaisaterian; se oli valtavan kokoinen ja ihan maukas, joten nälkä lähti. Ainoa mikä vähän jurppi oli vuotava katto. Varmaan joku ilmastointi tms tiputti vettä koko ajan niskaani.

Merkkiliikkeitä Kööpenhaminan lentokentällä.


Syönnin jälkeen tutkittiin vähän lentokenttää, käytiin sitten kaljoilla vielä pubissa. Otin erehdyksissäni "ison" kaljan, joka Tanskassa on 0,75 l. Se kusetti tietysti loppupäivän.

Lento Hesaan oli sekin ajoissa, matka kesti sen 1,5 tuntia. Ehdin siinä ajassa juomaan vielä yhden viinin. Kone laskeutui puoli kahdeksan aikaan, oli jotenkin aivan pöllämistynyt olo kun taas oli koko päivän reissannut. Raskasta se matkustaminenkin on, sano.

1 kommentti: