maanantai 12. joulukuuta 2011

107# Joulustressi

Joulu yllätti muutkin kuin autoilijat. Meinaan, mullahan ei ole mitään sellasia joulujärjestelyjä tehtävänä kuten joillakin suurperheellisillä näyttää olevan. Menen valmiiseen pöytään ja syön porukoiden laatimia pöperöjä sen vähän mitä syön, jouluruoathan ovat erittäin oksettavia. Muunlaiset mielipiteet asiasta voi laittaa romukoppaan ilmastonmuutosjargoneiden seuraksi.

Mitään joulusiivoja en tee, ihan normaali pölynimurointi keskilattioilta saa riittää, enkä vaihda jouluverhoja. En edes lähettele joulukortteja, vaikka Pp siitä suuttuukin.

Ja muutenkin, miksi vauhkota muutaman päivän takia? Joulussahan on parasta vapaapäivät, ja niitäkin tulee nyt heikonlaisesti kun stalininaikainen yhteiskuntamme ei osaa siirrättää pyhäpäiviä arkipäiville. Sitä paitsi, mitä joulu on? Jouluhan on ennen kaikkea metelöimisen ja riehumisen aikaa, jota juhlistetaan viinan voimalla. Muunlaiset mielipiteet asiasta voi laittaa romukoppaan jouluruoan herkullisuuden ja ilmastonmuutosjargoneiden seuraksi.

Mutta silti. Kun asiasta kohkataan niin siitä tarttuu itsellekin sellainen hermostunut olo. Jottain tarttis tehrä -olo. Lahjojakaan ei tarvitse ostaa kuin kolmelle, mutta sekin on helkkarin vaikeaa. Yritin jo viime lauantaina avata päätä siltä saralta, mutta vettä satoi niin jumalattomasti niin jouduin menemään Lähi-Itäkeskukseen, jossa jouduin auttamattomasti jalkoihin. En saanut mitään aikaiseksi. Mielessä pyörii jo hätäratkaisut. Joka tapauksessa, joulussahan on tärkeintä kaupallisuus ja lahjat, ja muunlaiset mielipiteet asiasta voi laittaa romukoppaan joulurauhan, jouluruoan herkullisuuden ja ilmastonmuutosjargoneiden seuraksi. Joten siinä ei saa moata.

Ensi viikonloppukin näyttää pahalta; perjantaina on pikkujoulut, joten lauantaina ei kuitenkaan ahdistustiloissa ole mahdollista mennä kaupoille. Ja sittenhän on jo joulu. Miksen mä saakeli aloittanut jouluhössötystä jo helmikuussa? Ja miksi mä panikoin joka vuosi tähän samaan aikaan samasta asiasta??

4 kommenttia:

 1. Siellä itäkeskuksen punnitse ja säästä-kaupassa on muuten pieniä walkersin vinegar sipsejä. Vinks, kun niitä aina kaipailet.

  VastaaPoista
 2. Ei kommentoitavaa (kun mun kommentit meni romukoppaan jo ennen niiden kirjoittamista... ;) )

  VastaaPoista
 3. -stjt-: Onko :O Täytyypä laittaa korvan taakse. Itäkeskuksessa oli semmonen pikkukauppa siinä hesburgerin lähellä, jota piti semmonen ulkomaalainen tyyppi, siinä mä olen nähnyt kans muutaman kerran sinisiä prinkkuja ja ostanut sen varaston tyhjäksi :D Vai onkohan tuo juuri sama liike? Mutta kiitos vinkistä! Nykyään on kaupassa niin ikään kusetus-sinisiä pringlesejä, mutta maku on joku helkkarin pippuri.

  Talle: :P

  VastaaPoista
 4. -stjt-: Luin tohkeissani Pringles, vaikka Walkersistahan on kyse :D Mut Walkersit on tosiaan vielä parempia. Pakko mennä töiden jälkeen keskustan Punnitse ja säästä -liikkeseen :)

  VastaaPoista