tiistai 23. syyskuuta 2014

357# Kilometrikisa, 2

Jokakesäinen Kilometrikisa on taas saatu onnellisesti päätökseen. Fillaria on tullut sotkettua jalat hapoilla ja pylleri vielä enemmän hapoilla. Viime vuonna tuli pientä rapsaa pukkastua, katsotaan riittääkö analysointi-intoni tällä kertaa yhtä pedanttiin raportointiin.

Ajetut kilometrit:Ajetuissa kilometreissä huomataan selvä romahdus aiempiin vuosiin verrattuna. Olen pitänyt 1000 kilometriä tavoitteena jokaisessa Kilometrikisassa, mutta nyt tuloksesta jäädään melkoisesti. Tekosyynä voidaan pitää alkukesän huonoja ajokelejä, hajonnutta pyörää, flunssaa, nilkkavammaa ja matkailua. Selitykset ovat ontuvia eivätkä missään nimessä hyväksyttäviä. Aikaa on kuitenkin yli 140 päivää, ja siinä ajassa pitäisi kyllä keretä 1000 kilometriä ajamaan.

Suhteessa päiväkohtaisesti ajetut kilometrit:Lenkkimäärät:


Lyhyitä lenkkejä ja niitäkin selvästi vähemmän kuin aikaisempina vuosina.

Keskimääräinen ajokilometrimäärä:Yllättävän hyvä keskiarvo, sillä pitkiä lenkkejä ei tullut juuri ajettua, lyhyitä sitäkin enemmän. Pisin lenkki koko vuonna oli 35,76 km, lyhyitä pyrähdyksiä (alle 10 km) tuli ajettu viidesti, joista lyhin 2,16 km.

Rahatuotto:
Firmamme oli tänä vuonna mukana hyväntekeväisyyskampanjassa, jossa yritys työntekijät sitoutuivat maksamaan jokaisesta ajetusta 25 kilometrista yhden (1) euron Punaiselle Ristille.Tänä vuonna tuli hanketta tuettua siis 32 €:n edestä. Työnantaja lupaa tuplata summan, joten tavallaan on tullut tuettua hyväntekeväisyyttä 64 €:lla. Aiempien vuosien rahamäärät teoreettisia.

Kuluneen vuoden saavutukset:Tavoite jäi paitsi kilometreissä, niin sitä myöten tietysti myös sijoituksessa (tavoite sijoittuminen TOP-40:een, johon tosin olisi vaadittu lähes 1300 kilometrin ajanta). Myös osalle kilpakumppanikollegoista tuli hävittyä, jotka aiemmin olen pystynyt nujertamaan.

Jakauma kuukausittain:Toukokuussa tuli ajettua ehdottomasti eniten. Kesäkuun tulos ei voinut olla heijastumatta koko kauden kilometrikisan tulokseen (nilkkavamma piti minut pois pyörän selästä yli 3 viikkoa). Jos jotain positiivista voidaan sanoa, niin syyskuun tulokseen olin ihan tyytyväinen.

Jakauma viikonpäivittäin:

Keskiviikkona oli jostain syystä vain kaksi ajopäivää, ensimmäisen kerran vasta kuudes elokuuta. En oikein keksi tuolle selitystä. Yhtä suuri yllätys oli lauantain nouseminen parhaaksi ajopäiväksi; viime vuonna se oli selvästi heikoin. Muutenkin viikonlopun ajomäärät näyttivät hyviltä. Yleensä silloin on tullut harrastettua... öh, jotain ei niin urheilullista.

Mutta joo, kokonaisarvosana pyöräilykaudesta ei voi olla kovinkaan mairitteleva, kun tavoitteista jäätiin lähes kaikilla mittareilla. 2/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti