sunnuntai 9. syyskuuta 2012

200# Tehoviikonloppu

Tuntuu aina, että viikonloput menevät ihan hänekseen. Että ne ovat vain joku kummallinen odotusaika perjantain ja maanantain työpäivän välissä. Ehkä käyn saunassa, ehkä kumautan muutaman snapsin, yritän nukkua univelkaa pois. Sen semmoista, hukkaan heitettyä aikaa, tavallaan.

Nyt oli kuitenkin suunnitelmia. Perjantaina kävin pikaisesti torkkumassa päiväunet duunipäivän jälkeen porukoilla. Se ei oikein ottanut onnistuakseen kun ukko ryypiskeli ja meuhkasi, sammui sitten lopulta seitsemän jälkeen. Käsittämätön tyyppi. Mä yritin sonnustautua lämpimästi, tapasin kaverini metroasemalla ja lähdettiin futismatsiin. Pelattiin mm-karsintaa Suomi-Ranska. Sellainen peli olisi kiva nähdä.

Ensin Kallioon, pubiin. Olennaisena osana siihen matsiin kuuluu se parin alkukaljan juominen. Harmi vaan, että itse olin tällä kertaa vielä lääkekuurin alaisena - kolme viikkoa tipattomalla, kamalaa, toim. huom. Joten tyydyin sitten energiajuomaan ja kokikseen, ja katselin kateellisena muiden kaljoittelua. Sen jälkeen kohti stadionia. Porttia sai vähän ryysiksessä hakea, mutta tällä kertaa ei ollut mitään hankaluuksia lippujen tarkastuksessa tai turvatarkastuksessa, muistan joskus kun on toista tuntiakin siinä mennyt. Kaveri otti vielä kaljan siinä ennen peliä. Aika erikoista, että koskaan aiemmin ei ole ollut kaljamyyntiä kun mä olen stadionilla ollut. MM-karsinnoissa saa myydä kaljaa, mutta EM-karsinnoissa ei. Mikähän helvetin järki siinäkin on, eikös se ole vähän niin kuin sitä kuuluisaa kaksinaismoralismia?

Se kyllä täytyy sanoa, että voi jessus miten kännissä porukka siellä oli. Huojuivat ja örvelsivät, osa ei meinannut pystyssäkään pysyä. Jotkut retuutettiin ulos vartijoiden toimesta. Vai onko se aina tuommoista, mutta ei ole vain itse humalaltaan huomannut :)

Kusellakin piti käydä, jonot oli mittavat. Vessa tietenkin ääriä myöten täynnä, siinä piti olla tarkkana ettei ujopissata.

Koska oli satanut niin penkit olivat märät. Meillä oli muovipussit istuinaluisena, mutta se märkä ja kylmyys nousi siitä kassin läpi perseeseen kyllä kiitettävästi. Toivottavasti ei tule mitään pissatautia. Hyytävän kolea sää oli kyllä muutenkin; harmitti tosiaan kun en ollut löytänyt pipoa, eikä äidin ehdotamat pitkät kalsaritkaan olisi olleet liioiteltua. Itse asiassa, hytisin kylmästä vielä koko seuraavan yönkin.

Peli meni niinkuin meni (suomi hävisi 0-1). Olisihan siinä ollut mahkut ainakin tasapeliin joten harmittamaan jäi. Kaveria vitutti se kylmyys, mutta kyllä mä tykkään käydä niitä pelejä katsomassa.

Takaisintulomatka kotiin oli vähän hankala, koska ottelu pelattiin myöhäispelinä, niin metrot olivat jo lopettaneet liikennöin. Piti sitten kävellä aina Sörnäisten Rantatielle asti bussia vartoomaan. Vaikka oli pysäkki ja siinä muitakin ihmisiä huitomassa, niin puolityhjät bussit ajoivat silti ohi. Saatanan HSL ja julkinen liikenne muutenkin. Kotiintulomatka kesti varmaan tunnin.

Lauantaina suht aikainen herätys. Heitin kamat kasaan ja lähdin siitä rautatieasemalle. Ostin lipun Itä-Suomeen, tarkoitus oli mennä Pp:n perässä mökkeilemään. Olin miettinyt pitkään, kannattaako sinne yhden yön takia mennä, varsinkin kun oli niin kovin huonoa säätäkin luvattu, mutta lauantaiaamuna idea tuntui kivalle. Sain lipun käytäväpaikalta ja ihmettelin miten juna voisi olla muka niin täynnä, että ei saisi yksittäistä paikkaa. Pasilasta viereeni tuli kuitenkin mummeli, joten vieruskaverin sain. Hän olisi varmaan halunnut jutella; kysyi minne mä olen menossa. Se oli itse menossa Parikkalaan, joten kiroiltiin sitten molemmat varmaan mielessämme, että voi ei, tuntikausia joutuu mokoman urpon kanssa matkustamaan :D Mummukka tuntui vielä olevan kovassa plunssassa ja köhi siinä jatkuvasti. Vitutti se sekin.

Olin ostanut cheseballseja pussillisen ja vettä (yritän luopua limunjuonnista, koska sellainen tuhoaa hampaat ja lihottaa). Cheese balls-pussi tietenkin kaatui lattia ylösalaisin, jolloin ne kaikki juustopallonperkeleet kierivät lattialle. Siinä sitten sormillani haravoin ne roskikseen ja jonkin verran vitutti. Mutta muuten ihan ok matka, Lappeenrannan jälkeen vapautui sen verran paikkoja käytävän toiselta puolelta, että sain oman sloossinkin.

Pp oli vastassa, käytiin siinä kaupassa ja ajettiin mökille. Käytiin samalla vähän retkeilemässäkin ja kuvaamassa semmoista pientä suolampea. Hyttyset ja muut olivat tältä kesältä luovuttaneet, mutta oli koleaa ja jonkinverran satoi vettäkin.

Mökissä vähän lepoa ja oleilua, saunanlämmitystä. Pp kävi uimassakin 14 asteisessa vedessä, mutta mua sinne ei olisi saanut villihevoisetkaan. Hrr.

Mä sairastun aina mökeillä unitautiin ja nytkin tuli nukuttua 12 tunnin yöunet. Enemmänkin olisi voinut koisia, mutta olisi mennyt aika harakoille. Sunnuntain ilmakin oli aurinkoinen joskin kylmä. Grillattiin, yriteltiin houkutella naapurin arkoja koiria silitettäväksi, mutta ne pysyttelivät turvallisen matkan päästä meistä. Päivä meni kuin siivillä.

Takaisin himaan illan suussa, tuntui että siitä on ikuisuus kun olen viimeksi kotona käynyt. Kylmäkin oli, kämpän lämpötila oli laskenut 19 asteeseen. Yritin vähän säädellä pattereita, saas nähdä onko siitä mitään apua.

Mutta kiva viikonloppu oli. Tosi kiva. Pitäisi vaan aina jaksaa suunnitella ja puuhata, niin saisi näistä viikonlopuistakin enemmän irti.

1 kommentti:

  1. Kiva lukea kuulumisia, mä olen niin huono kommentoimaan :)

    VastaaPoista