sunnuntai 30. lokakuuta 2011

87# Talvi-aika

No onhan se nyt täysin järjetöntä ruuvailla kelloja edes takasin, jos pituuspiiri ei kerran muutu? Miten joku on voinut keksiäkin niin mielipuolisen idean, ja miten se on saanut eurooppalaisen konsensuksen? Vaikka meneehän siitä pohja pois, jos muu maailma ei siirry perässä.

No joo, onhan tämä viikonloppu nyt sitten tunnin pidempi, joten ei siinä mitään. Mutta vituttaa kun on säkkipimeää jo viideltä. Miksei vaan voitu pysyvästi jäädä kesäaikaan? Miten talviaika voi olla oikea aika, kuka sen on edes "keksinyt"?

Ihmetyttää kun siirrettäessä talviaikaan siihen tottuu viidessä minuutissa. Kesäaikaan totuttautuminen vie viikon.

Monet teknisten laitteiden kellot osaa siirtää itsensä talviaikaan automaattisesti, hyvä niin. Mutta esim. lieden kelloa en osaa edes siirtää muuten, kuin vetämällä sulaketaulusta vähäksi aikaa virrat pois. Buutin jälkeen kellon saa kätevästi siirrettyä. Radion kello on aina yhtä perseestä, joka kerta joutuu kaivamaan sen ohjekirjan. Miten kellon siirtämisestä on saatukin niin helvetin vaikeaa?

Ja sitten täytyy mennä tietysti myös porukoille kelloralliin. Olen kokeillut sitäkin selitystä, että nythän kellot ovat jo valmiiksi kesäajassa. Ei mene läpi.

Tein tänään pitkän kävelylenkin lähimetsään. Tuntui, että luonto oli siirtynyt niin ikään talviaikaan yhdessä yössä; lehdet olivat pudonneet, kasvit kuihtuneet, taivasta peitti sellainen harmaa kansi kuten aina talvella. Valonmäärä tuntui väheneen merkittävästi, vaikka olikin vasta alkuiltapäivä. Sisällä joutuu polttamaan lamppuja päivälläkin. Ja päivänvalo lyhenee vielä kaksi kuukautta.

Lumentulo olo on vain ajankysymys. En uskalla edes katsoa säätiedotusta. Parempi että tulee sitten yllätyksenä.

Isä on toista mieltä. Hän joutuu lähtemään viikolla Itä-Suomeen autolla, ja pyytää että menen kaivamaan auton talvirenkaat valmiiksi autoon häkkikellarista, käy vaihdattamassa ne alkuviikosta. Ruoho vihertää vielä, mutta kohta sitä ei nähdä puoleen vuoteen.

Mutta onneksi talviaikaan siirryttiin vasta nyt. Joskushan se oli vielä älyttömämpää kun talviaikaan siirryttiin jo syyskuussa. Toisin sanoen, talvi alkoi silloin jo kuukautta aikaisemmin... Eli jos talviaikaan ei siirryttäisi ollenkaan, niin silloinhan sitä ei edes tulisi :)

Koska talvihan ei tuota nautintoa kenellekään.

6 kommenttia:

 1. Talviaikahan on se normaali, joten jos ei kesäaikaan siirryttäisi ollenkaan, ei tulisi koskaan kesää ;)

  VastaaPoista
 2. Voisivat nakata talvi-sanan roskiin, se on kaikkista painajaismaisin sana maailmassa. Tai no ehkä kidutus tai väkivalta tai nälänhätä vie voiton, mut hyvänä nelosena se tulee.

  VastaaPoista
 3. Arja: Jee ollaan samikset :) 100% samaa mieltä.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kun talvi tulee kohta :D Lauantaina menin Siwaan aamuvuoroon klo 7 ja oli sairaaaaan pimeetä.Sunnuntaina menin samaan aikaan (talviajassa siis) ja oli ihanan valoisaa.Siihen aamuun teki paljon se,olin ihan väsy.Illalla tulee pimeys nyt kyl nopeemmin...
  Mulle tulee jotain sairasta nautintoa aina tästä talviaikaan siirtymisestä näin ammatillisessa mielessä,jo pitkään ollut niin.Nimittäin nytkin kun sunnuntaina avasin Siwan klo 8,niin ekana ovesta tuli yksikin krapulainen urpo puolituttuni joka Ei ollut kääntänyt viisareitaan mihinkään suuntaan ja kuvitteli kaupan olleen jo tunnin auki ja kellon olevan siis 9.Heh heh,eipä saanut poika olutta vielä silloin.Olisitpa nähnyt ilmeensä kun sanoin että tuu tunnin päästä uudestaan :D:D

  VastaaPoista
 5. Tuli vielä mieleen,että mun mielestä maailman ällöttävin sana on MÄTÄPAISE!Se ei herätä mitään positiivisia fiboja se... Talvella sentäs on aina synttärit ja joulut ;)

  VastaaPoista