perjantai 25. toukokuuta 2018

590# Krakova, 4

29.4.2018, Sunday, +25, Partly cloudy, Cracow, Poland

Yö kului tuttuun tapaan kuorsausta kuunnellessa. Puoli yhdeksältä heräsimme - tai toinen heräsi, toinen oli ollut hereillä jo pitkään. Aamurutiinit menivät jo tutuksi tulleella kaavalla; suihkulla, kauhujen aamiaisella jne. Tänään ei oikein muuta ollut ohjelmassa kuin kotiinlähtö. Yllättävän paljon aikaa noihin vaihtolentoihin yms piti varata. Joten ei muuta kuin vähiä kamoja kasaan ja check out puoli yhdentoista aikaan.

Ei tullut mieleenkään luottaa enää junaan, joten pyysimme hotellia tilaamaan meille taksin, se tulikin seitsemän minuutin odottelun jälkeen. Matka lentokentälle kesti sen melkein puoli tuntia, maksoi tippeineen zlotyinä satasen. Meillä ei ollut check iniä tehtynä lennolle, vaan jouduimme jonottamaan luukulle. Onneksi täällä oli virkailija, eikä jonoakaan ollut paljolti. Turvatarkastus meni tällä kertaa heittämällä. Kävimme tekemässä tax freessä ostoksia ja sen jälkeen limulle baariin.

Krakovan kenttä ei ollut mikään hääppöinen.

Kone Müncheniin lähti ajoissa, klo 12.45. Kone oli pieni kuin mikä, ja nousun aikana tärisikin melkoisesti, taisi olla hieman ukkosta ilmassa. Matka ei kestänyt tuntia pidempään. Tarjoiltiin kuitenkin vegeleipä (ihan ok-makuinen jopa), ja yksi olut.

Lentokone alkoi täyttymään pikku hiljaa.
Lentomatkan eväät.

Münchenin kenttä olikin iso. Muistan kyllä käyneeni täällä aiemminkin mutta silloin ei tarvinnut vaihtaa terminaalia. Nyt piti, toiseen terminaaliin oli muutaman minuutin junamatka. Emme ehtineet täällä edes juomille, vaan painelimme suoraan lähtöportille. Kone myöhästyi kuitenkin lopulta vartin. Paikkamme olivat viimeisellä rivillä, siinä aina hieman käryää kun ihmiset jonottavat vessaan. Niin nytkin. Ihan täynnä oli tämäkin kone. Kone laskeutui aikataulun mukaan klo 18.45, eli koko päivä meni tähänkin matkustamiseen. Sen verran oli jo väsynyt fiilis, että halusi nopeasti kotiin, joten otin taksin.

Münchenin lentokenttää.
Lentokentän sisällä päästiin junaankin.


* * * * 


Puolassa suurimmaksi haasteeksi jäi infran toimimattomuus, erityisen hapan maku jäi junaliikenteestä. Ruoka oli aivan luokatonta viimeisen illan hampurilaista lukuun ottamatta. Muuten kohde oli melko selkeä, ei kusetettu missään. Hintataso oli edullinen. Hotelli olisi voinut ehkä himpun verran olla keskeisemmällä paikalla. Erästä yksittäistä sekopäätä lukuun ottamatta (joka takertui puistosta vaivaksemme) kaupunki vaikutti turvalliselta. Aikaa olisi pitänyt ehdottomasti olla vähintään yksi päivä lisää, näkemistä riitti paljon. Nyt jäi näkemättä ainakin Schindlerin tehdasmuseo, Blue van-snägäri, kaupungintalon torni, Pinball-museo, Wawelin linna, luonnontieteellinen museo, Leonardo da Vincin teos "Nainen ja kärppä" Czartoryskin museossa ja paljon muuta. Nähdyt ja koetut jutut olivat kuitenkin mieleen, ja kaiken kaikkiaan Puola vähän ylitti odotuksia. Arvosana 4/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti