tiistai 3. huhtikuuta 2018

573# Thaimaa, 7

9.3.2018, Friday, +25, Overcast, Ayutthaya, Thailand

Ei tullut nukuttua yön aikana juuri ollenkaan. Huone kuhisi hyttysiä ja metsäneläinten päästelemät äänet olivat käsittämättömän kovia. Jossain vaiheessa laitoin valot päälle, se tuntui hieman ujostuttavan hyttysiä. Katon rajassa ryömivät gekot - olin varma, että sellaisen pito sormista loppuu ja otus läsähtää naamalleni - ja lattiallakin jokin rapisteli. Kun viimein aamu koitti ja nousin vuoteesta, oli lakanoissa pieniä veritipluja. Peitoista huolimatta joku saakeli oli päässyt syöpöttelemään kustannuksellani. Toivottavasti ei tule mitään dengueta. Mitään paukamia mulle ei puremista yleensä tule, ei tälläkään kertaa. Joskus näkee tyyppejä jotka ovat täysin pahkuraisia hyttysten pistoista.

Ukkonen jyrähteli ja meitä ympäröi tummat pilvet kun hipsimme hakemaan aamiaista, ja ilmakin tuntui viileämmältä. Aamiaisbuffa oli tähän astisista selvästi huonoin, en pystynyt syömään kuin pari minicroissanttia ja pienen viipaleen vesimelonia. Kevätkäärylettä kokeilin syödä myös, mutta epäilin jonkun jemmanneen sen sisuksiin sienen, sen verran oli maku karseaa.

Sitten kamat kasaan huoneessa ja bussiin. Tänään olisi taas 400 kilometrin ajopäivä Ayutthayaan, kohti keskistä Thaimaata. Tie olisi tylsää moottoritietä joka ei pahemmin maisemia tarjoilisi. No, jospa saisi sitten yöllisiä univelkoja taas bussissa kuitattua. Linkkurin startattua nukahdinkin liki välittömästi. Ajomatkasta ei tosiaan mitään erikoista raportoitavaa. Omituisinta oli ehkä u-käännösten mahdollisuus moottoritiellä. Pari taukoa pidettiin; se oli hyvä, jostain syystä kusetti joka bensiksellä tosi runsaasti vaikken ollut juonutkaan mitään.

Auton kojelautaan kyhätty Buddhakokoelma.

Lounaan söimme keskellä riisinviljelysaluetta Chai Nat -nimisessä paikassa. Ihan viihtyisä paikka eikä ruokakaan ollut pahaa. Ilma oli täysin pilvinen, ja +25 asteinen keli tuntui jopa viileältä. Se olikin poikkeuksellista tähän aikaan vuodesta, nyt oli kuumin kausi meneillään. Jatkettuamme lounaan jälkeen ajoa, alkoi jopa satamaan. Sen lisäksi tuuli oli virinnyt, yleensä Thaimaassa ei tuule paitsi juuri ennen sadetta.

Lounaspaikan ympärillä oli metsäisää.
Lounaspaikan suihkulähde.

Sade kuitenkin loppui kun pääsimme Ayutthayaan, mutta edelleen oli pilvistä. Se vähän masensi mieltä. Ayutthaya oli n. 80 kilometriä Bangkokista pohjoiseen, ja tänne tehtiin sieltä päiväretkiä. Kaupunki oli Thaimaan - tai Siamin, tai Ayutthayan kuningaskunnan (rakkaalla lapsella on monta nimeä) - entinen pääkaupunki aina 1700-luvulle saakka, kunnes burmalaiset tulivat ja tuhosivat sen. He murskasivat Buddhan patsaiden päät ja kädet, vaikka itsekin olivat saman uskontokunnan edustajia. Teko oli sen verran anteeksiantamaton, että asia saattoi yhä vieläkin mennä tunteisiin. Jonkin verran muureja ja pagodeja vielä jäljellä, joita kävimme katsomassa Wat Maha That'n ja Wat Phrasisanpeth'n alueilla. Hienoja ja näyttäviä, mutta aika nopealla aikataululla nuo taas ohitettiin. Ulkomaalaiset joutuivat jälleen kerran maksamaan sisäänpääsymaksun, joskin hinta ei päätä huimannut, olisikohan ollut 50 THB:n luokkaa.

Wat Phrasisanpeth.
Tuhottuja Buddhapatsaita.
Rauniomeininkiä.
Juuraikkoa.
Korjaukset käynnissä.
Komea tönö tämäkin.

Menimme seuraavaksi Kantary-hotelliimme. Se oli aivan uusi, 17-kerroksinen rakennus, mutta bygätty aivan käsittämättömään paikkaan vilkkaan moottoritien varteen. Äänieristyksellä ei taas voinut kehuskella. Siisti hotelli muuten, eikä ollut ovea naapurihuoneeseenkaan, siitä bonusta. 16. kerroksessa oli uima-allas ja executive lounge, kävin tsekkaamassa molemmat. Uima-altaan vesi oli +27 asteista, mutta tuntui kylmemmältä. Pulu kävi juomassa altaan reunalta ja tätä ihmettä kuvatessani joku hotellin vieraista käveli ohitseni ja tokaisi "birdy nam nam" intialaisella aksentilla. Minulla kesti hetken aikaa ennen kuin muistin mistä tuo oli tuttu lohkaisu. Peter Sellershän niin sanoi Pahuksenmoiset pirskeet-elokuvassa. Sinänsä hauska, kun vesi oli thaimaaksi "nam".

Hotellihuone loisteli uutuuttaan.
Mutta lämminvesivaraaja piti napsauttaa erikseen päälle.
Hotelli oli tosin rakennettu mahdollisimman typerään paikkaan.
Uima-altaalla.
Birdy nam nam.

Huoneeseen palattuani tsekkasin suihkun ja havaitsin sen hyväksi. Join yhden lämpimän oluen, blogasin hieman ja surffasin hieman. Wifit ovat täällä olleet sangen hyvät vaikka niistä etukäteen hieman varoiteltiin. Puoli seitsemän maissa menimme porukoiden kanssa sitten ryhmäläisten kanssa nauttimaan tervetuliaisjuomat, jotka olivat appelsiinimehua, mutta matkanjohtaja lorautti niihin pyynnöstä Thaiwhiskeytä, Hong Thongia. Sen jälkeen syömään illallista hotellin buffettiin. Se oli aika pahaa - pääosin länkkäriruokaa - ja lihat olivat sitkeitä, ruoka mautonta jne. Arvosana 2/5.

Ruuan jälkeen menin etsimään lähistöllä olevaa 7 Eleven -kauppaa, josta hain hieman juomista. Löytyihän se kauppa lopulta; oli lyhyen mutta melko hankalasti kuljettavan kadunpätkän päässä. Seuraavana päivänä olisi lähtö pariksi päiväksi skutsiin, jossa ei olisi kauppoja eikä mitään muutakaan kuin luonnonrauha. Sinne ei mennyt edes tietä, vaan piti mennä pitkähäntäveneellä, joten kyytiin ei mahtuneet matkalaukut vaan ne jätettiin bussiin säilöön. Mukaan sai ottaa vain pienen repullisen tavaraa. Piti siis vähän lajitella taas vaihtovaatteita yms tavaroita eri pakaaseihin valmiiksi. Yllättävän rasittavaa sekin homma oli pitkän päivän jälkeen, joten päätin jättää sen aamuksi.

2 kommenttia:

  1. Liverpool voitti UCL matsissa Cityn 3-0!

    VastaaPoista
  2. Juu, näin maalikoosteen, terveiset muuten roomasta :)

    VastaaPoista