perjantai 27. lokakuuta 2017

552# Clarion

11.10.2017, Wednesday, +8, Mostly cloudy, Helsinki


Clarioniin.

16-kerroksinen Clarion-hotelli on ollut auki Helsingin Jätkäsaaressa jo lähes vuoden päivät, mutta en ollut vielä ennättänyt käymään tsekkaamassa sen yläkerroksen baarin näköaloja, vaikka monta kertaa on pitänyt mennä. Hesassa nyt ei kuitenkaan niin montaa näköalabaaria ole, etteikö niissä pystyisi vierailemaan. Eräänä keskiviikkona tuli kuitenkin muutos kun vanha työkaveri tuli eläkepäiviensä ratoksi morjestamaan meitä työläisiä duunipäivän jälkeen. Ja siitä se ajatus lähti.

Näyttävä fasadi.
Ala-aula.

Paikkahan oli vähän syrjässä noin niin kuin ydinkeskustasta katsottuna, joten otimme Senaatintorilta ratikan numero 7, jolla pääsimme Clarionille asti. Hotellilla oli kaksi tornitaloa; olisi ollut vähän arpomista, mihin mennä, mutta onneksi työkaveri oli käynyt täällä jo aiemmin ja tiesi minne mennä. Ala-aulassakin oli pieni baari, mutta sivuutimme sen ja otimme näköalahissin suoraan 16 kerrokseen, jossa baari oli. Hissien toisella puolen olisi ollut saunarakennusta yms.

Nappeja riitti.

Keskiviikko kun oli kyseessä, niin porukkaa oli jonkun verran, todennäköisesti muita toimistotyöläisiä after workilla, vaatteista päätellen. Tarjoilijat olivat siistejä (ei ollut pöytiintarjoilua  vaan juomat piti noutaa itse tiskiltä) ja siististi pukeutuneita, mutta asiakkaat olivat vähän rönttöisimmissä kuteissa, niin kuin suomalaiset nyt yleensä tuppaavat olemaan. Hyvä sinänsä, sillä mekään emme sitten liiemmin erottauduttu massasta.

Saatiin pöytä ikkunan vierestä, näkymä keskustaan päin. Oli kyllä ihan hienot maisemat, vaikka keli olikin vähän sellainen syksyinen ja harmaa, mutta päivänvaloa vielä riitti niin näkikin jotain. Meren suuntaan näkymät eivät olleet kovin kaksiset. Espooseenkin näkyi.

Näkymä baarin pöydästä.
Näkymä Espooseen.
Kirkkovene.
Meri.

Tiski.

Tyydyin itse olueeseen, joka maksoi 8,50€ / tuoppi. Se on ihan siedettävä hinta oluttuopista tämäntasoisessa paikassa. Vähän kyllä harmitti, ettei taloa päässyt kokonaan kiertämään, kuten vaikkapa Tornissa. Erikoista oli ehkä vessatilat, jossa oli sama käsienpesutila miehille ja naisille; miesten kopit olivat vasemmalla puolen ja naisten oikealla, ja pisoaarit tietysti puuttuivat. Siistiä oli kyllä niin vessassa kuin muutenkin baarissa joten siitä ei löytynyt moitteen sijaa.

Vastakkaiset vessat.
Fiinit käsienpesualtaat.

Ihan miellyttävä kokemus ja suositus baarivierailuun kyllä irtoaa, mutta merinäköala olisi pitänyt olla ja lisäksi tuo kippola on kuitenkin vähän turhan syrjässä (vaikka kävelimmekin takaisin keskustaan), mutta kyllähän tästä täytyy 4/5 antaa, ehdottomasti.

Baari hiljeni äkisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti