maanantai 5. kesäkuuta 2017

524# Tuotestailua, 2

Tällä kertaa mukaan mökkiviikonlopulle tarttui monenlaista juomakavalkadia, joten lähdetäänpäs testailemaan.

1. Nokian Panimo - Sun'n Cream Soda (alkoholipitoisuus 0,0%)


Äitelää soodaa hyi fan!

Odotin tästä jonkinlaista makuvissyä, mutta mitä vielä, äitelää, esanssista, limsan tyyppistä sokerilientä. En ole muutenkaan mikään vaniljan ystävä, mutta tämä haisi kamalemmalle kuin Wunderbaum-hajuste. Maku oli myös karsea. Kovaan janoon ja jääkylmänä tämä meni alas, mutta normaalioloissa tätä olisi kutsunut lavuaari. 1½/5.

2. Hartwall - Birra Moretti (alkoholipitoisuus 4,6%)


Njamskis. Italobisse teki kauppansa.

Kyllä olut on selvästi parasta lasipullosta, ei noista tölkeistä ole mihinkään. Ja sitten toisekseen, pidin Italiaa ennen kaikkea viinimaana, ja kaippa se sitä ensisijaisesti onkin, mutta kyllä ne siellä osaa myös olutta valmistaa. Pirun hyvä olut, joskin vähän suolainen hinta pikkupullosta. 4½/5.

3. Hartwall - Pommac (alkoholipitoisuus 0,0%)


Ponmac. Ei mikään erikoinen maku.

Piti testata alun perin Pommac Roséta, mutta en löytänyt sitä puolen litran pulloissa Lappeenrannan Prismasta, enkä viitsinyt ostaa puolentoista litran pönikkää, joten päätin testata puolikkaan tavan Pommacin pitkästä aikaa. Koskahan mä olen tätä juonut viimeksi? Tuskinpa aikuisiällä kuitenkaan.

Aika simamainen junnumaku, olisin ajatellut voimakkaamman makuiseksi, eli aika mietoa kamaa. Kyllähän tämän joi vaivatta mutta ehkä kuluu taas neljännesvuosisata ennen kuin seuraavan kerran ostan. En tosin muutenkaan perusta limsoista, turhia kaloreita ja tuhoavat legot suusta. 3/5

4. Laitila - Skumppa sparkling rosé (alkoholipitoisuus 4,7%)


Skumppa. Vähän oli naismainen juoma.

Mä en tykkää edes niistä Laitilan Kukko-kaljoista, mutta testataanpa tämä skumppa rosé. Se tavan skumppa on ihan siedettävä mutta tämä ei - tosin Pp tykkäsi paljon. Juomassa oli käytetty "oikeita" puna-, valko- ja omenaviinejä eikä pelkkää aromiaineitta, joten propsit siitä mutta maku ei ollut kaksinen. Ei mikään makea juoma. 2/5.

5. Panimoyhtiö Hiisi - Norppa Vadelma (alkoholipitoisuus 4,5%?)


Propsit rohkeudesta ja pinkistä kaljasta. Yök myös.

Paikallistuote Etelä-Karjalasta. Pullossa oli rohkean pinkin värinen etiketti ja korkki, joten luulimme tätä ensin siideriksi mutta olutta tämä oli. Juoma oli itsessään myös pinkin väristä, aika puistattavaa. Haju oli melko karsea mutta se maku... nyt on! Kirpeä ja paha. Hyi hitto on paha. Huhhuh. Alas meni mutta tiukkaa teki. 1½/5.

6.  Bohemia Regent - Trebonske pivo (alkoholipitoisuus 4,6%)


Tsekkikalja kruunasi illan.

Olin jo jättänyt tämän ostoskorista pois kaupan hyllylle, mutta kävin noutamassa takaisin. Etiketissä oli maininta jostain Pale-jutusta, sellainen ei minua kiinnostanut, mutta ajattelin nyt sitten kuitenkin testata. Yllätys oli suuri, kun tämä  tsekkiläinen kalja olikin varsin makoisa. Lasipullosta totta kai. Ruokajuomana meni lihan kanssa varsin mainiosti. Tätä voi kyllä ostella jatkossakin. 4½5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti