maanantai 24. huhtikuuta 2017

516# Iisalmi, 2

26.3.2017, Sunday, +11, Partly cloudy, Vantaa

Paluu kotio.

Nukutti huonosti. Milloin oli kuuma ja milloin kylmä, ja kun Pp muutti asentoa, koko sänky tärisi kuin maanjäristyksessä. Lisäksi hän oli laittanut herätyskellon soittamaan jo kuudelta, kello oli seonnut kesäaikaan siirtymisen vuoksi.

Mentiin aamiaiselle, kovin oli plunssaisia lapsiperheitä siellä. Laadultaan aamiainen oli kohtalainen, mutta puuro oli liian vetinen ja pekoni karseaa. Annetaan nyt 3/5. Lähdimme sitten hieman kävelylle. Iisalmen kadut olivat autiot, sää oli ankea ja kylmä tuuli. Emme keksineet sen kummempaa tekemistä joten palasimme takaisin hotellille. Laitoimme kamat kasaan, teimme check outin ja vähän kymmenen jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Hesaa. Ajomatkaa oli edessä taas lähes 500 km.

Hotelliaamiaisella taas.
Melko ankeaa Iisalmea.
Kirkko sentään oli.
Hotellimme.

Ajoimme ykkösellä Mikkelin ABC:lle, jossa söimme lounaan. Se oli myös paha, 2/5. Kaupan päälle sai vielä sekaisin menneen mahan. Kahvit joimme Heinolan Tähtihovissa. Lumi oli kadonnut teiden varsilta, lämpötila nousi ja aurinkokin rupesi paistamaan.

Heinolassa oli jo melko lumetonta.

PK-seudulle päästyämme kävimme tankkaamassa auton ja pesemässä sen myös. Kevään ensimmäisiä kunnon kelejä, joten jono pesulaan oli melkoinen, siinä varmaan kolme varttia meni odottaessa omaa vuoroaan. Heitin Pp:n kotiin, ja itse kävin vielä kioskissa ja kaupassa ennen kuin pääsin kamojen purkuun. Loman jälkeiset tunnelmat olivat taas oudot ja masentuneet. Pitkälle edennyt kevät jaksoi ihmetyttää koko illan.

* * * *

 

Ihan ok oli Lapin reissu, kiva oli sellainen talviaikaan tehdä. Suomu oli kyllä hiljainen, ihmettelen miksei siitä tehdä vilkkaampaa kun potentiaalia olisi ja rinteet ja ladutkin jo valmiina. Vähän sellaista showmeininkiä se kaipaisi kuten Rukalla ja Levillä. Ja ainakin jonkun kunnon kaupan ja mikseipä baarinkin. Annetaan kokonaisarvosanaksi 3/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti