perjantai 21. huhtikuuta 2017

515# Iisalmi

25.3.2017, Saturday, +1, Clear, SuomussalmiIisalami eli Finland.

Harmitti jo herätessä, sillä tänään piti lähteä kohti etelää. Tuntui vähän haikealta jättää Lappi taakse, vaikka olisikin liioiteltua antaa Suomulle enemmän kuin 3/5. Ei jaksaisi ajaa ykkösellä takaisin Hesaan, joten olimme päättäneet tehdä hotelliyön Iisalmessa. Aamiainen naamariin, kamojen pakkausta ja siivoamista. Kymmenen maissa olimme valmiit lähtöön, joskin kävimme vielä ostamassa Pp:lle matkamuistoksi silmälasipuhdistusliinan Suomutunturin välinevuokraamosta.

Pp ajoi. Sää oli aurinkoinen ja pakkasta oli melko reippaasti. Alkumatkasta tie oli liukas ja jäinen eikä uskallettu ajaa kovin kovaa, mutta Kuusamoa kohden mennessä tien kunto parani ja vauhti myös. Ajoimme pysähtymättä aina Ämmänsaareen asti (250 km), koska mitään taukopaikkoja ei juuri matkan varrella ollut. Pelkkää metsää ja hohtavia lumihankia.

Ämmänsaaressa oli oikeastaan kaksi ruokapaikkaa josta valita; Kultainen kukko ja Seurahuone. Valitsimme ensimmäisen. Se oli siisti ja suosittu lounaspaikka, hyvä kun pöydän saimme. Buffet maksoi 10,40€ / naama. Perunat olivat hyviä ja semmoinen juureskiusaus. Lohikin ok. Lihakastikkeen mausta en tykännyt, vaikka liha itsessään olikin mureaa. 3/5 oli sapuska, Pp tykkäsi enemmän.

Ämmänsaaren kylänraitti.

Jatkoimme matkaa. Kajaanissa pysähdyimme ABC:llä kahvilla ja tankkaamassa. Olimme unohtaneet mökin roskiksen autoon, ja se oli hajullaan kiusannut meitä koko matkan, mutta pääsimme nyt siitä onneksi eroon. Huoltoasema oli täynnä ihmisiä - emme olleet nähneet sellaista väenpaljoutta yli viikkoon. Aika räkälähän tuo muuten oli.

Kajaanin jälkeen alkoi teiden varsilla olla jo enempi asutusta, viljeltyjä peltoja yms. Kajaanista oli Iisalmeen vielä n. 90 km, jossa meitä odotti huone Hotelli Koljonvirrasta. Autotallia täällä ei ollut, vaan kaara piti jättää hotellin takana olevalle parkkipaikalle. Virkailija buukkasi meidät nopeasti sisään. Huone oli jälleen kaikkein kauimmaisessa sopessa.

Hotellihuone.
Näkymä hotellihuoneen ikkunasta.

Kamat sisään ja lähdimme tutustumaan Iisalmeen. Eipä ollut tuttu paikka tämäkään. Keskustassa oli meneillään hiihtokisat, jonne olisi ilmeisesti jonkun pennosen maksanut, joten emme päässeet ihan kaikkialle. Tsekkasimme kuitenkin rannan ja Kuappi-nimisen baarin, tosin vain ulkoapäin sen oltua suljettuna. Erikoisuutena oli, että se kerskui olevansa maailman pienin baari. Olvi-tehtaat olivat niin ikään rannassa, mutta paikka vaikutti hiljaiselta. Kaippa sinne joskus arkiaikaan tehtiin jotain tutustumiskäyntejäkin.

Hiihtoskabat menossa.
Porovesi oli vielä jäässä.
Olvin tehdas.
Kuappi - maailman pienin baari.

Palasimme huoneeseen jossa lepäsimme hetken, ennen kuin menimme sitten hotellimme yhteydessä olevaan Rossoon. Söimme samat safkat kuin edellisenäkin kertana Kajaanissa, oli ihan hyvää. Jälkkäriksi riistohintaiset Irish coffeet. Loppuillan käytimme Last vegas-elokuvan katsomiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti