tiistai 18. huhtikuuta 2017

514# Lappi, 6

24.3.2017, Friday, -1, Clear, Kemijärvi

Heräsin kahdeksan aikoihin, ei olisi malttanut nousta. Aamiaisen jälkeen lisälollerointia siihen saakka kunnes rinteet jälleen avattiin. Pp sinne mieli, minä en rohkeistunut mäenlaskuun edelleenkään. Haimme hänelle uuden hissilipun ja heitin hänet mäkeen ja palasin sitten mökille. Vaikka oli kaunis ja aurinkoinen kevättalvinen päivä, en silti jaksanut oikein ulkoilla. Kävelyreitit eivät olleet täällä mitenkään häävit. Hiihtomahdollisuudet olisivat olleet paremmat, mutten oikein yksin kehdannut mennä. Kävin sitten talsimassa muutaman kilometrin tylsän lenkin, ennen kuin palasin mökille lukemaan & makkoomaan.

Hyvän tuntuiset ladut.

Tuntien päästä hain Pp:n takaisin rinteiltä. Painelimme Tuulenpesään viemään postikortit, ostamaan hieman nannaa ja tuliaisia. Palasimme mökille, jossa Pp valmisti oivan lounaan jauhelihasta ja perunoista.

Iltapäivästä oli vähän energisempi olo ja kävin tekemässä viiden kilometrin lenkin autiossa mökkikylässä. Uudet hienot mökit ja täysin autioina. Yhdessä taisi olla auto pihassa. Pp siivoili mökkiä sillä välin joten olinpahan pois jaloista.

Aurinko laskemassa Suomun taakse.
Varoka.
Varoka lisä.

Illemmalla lämmitimme saunan viimeistä kertaa, jonka jälkeen nautimme sipsejä ja skumppaa. Pimeän tultua kävimme tekemässä rinteille kävelylenkin, elättelimme toiveita revontulista koska oli tähtikirkas yö eikä kuuta ja ennuste niiden esiintymiseen oli kohtalainen. Ei näkynyt kuitenkaan mitään, vaikka teimme uuden retken myöhemminkin. Takkatulessa sentään valmistuivat makkarat taas niin makoisat.

Puu loistossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti