lauantai 15. huhtikuuta 2017

513# Lappi, 5

23.3.2017, Thursday, -0, Snow, Kemijärvi


Tulipa taas koisattua melkein 10 tunnin yöunet. Ei siis mikään ihme, että aika kuluu niin nopeasti. Aamiaisen jälkeen Pp kinusi hiihtelemään. Oli kuitenkin satanut jonkun verran lunta ja satoi itse asiassa edelleen ja lumi paakkuntui suksien pohjiin niin, ettei päässyt kirveelläkään eteenpäin. Suksien piti kyllä olla jotain pre-waxed-hommaa, mutta siltikin lumi juuttui pohjiin kuin kärpänen paperiin. Pp ei sitä itse edes uskonut ennen kuin kokeili suksiani. Käytiin vielä vaihtamassa minulle toiset sukset, mutta sama homma oli niissäkin. Ei auttanut kuin heittää suksilla vesilintua.

Suksi, suksi, ei luista mihinkään...

Lähdimme hieman kävelemään, mutta sekin oli melko masentavaa puuhaa. Koko aamu tuhlaantui vähän niin kuin ei mihinkään ja kaikenlaisen yrittämisen välimaastoon.

Suomu harmaana.

Lounaalle menimme jälleen Tuulenpesään. Ostimme samalla mökki-isännille kahvipaketin. Lounas ei ollut mielestäni yhtä hyvä kuin maanantaina, mutta Pp tykkäsi jopa enemmän. Ei se nytkään pahaa ollut. Ostimme vielä postikortteja ja -merkkejä.

Palasimme takaisin mökille ja otimme pienet päikkärit ja katselimme telkkaa. Olisin halunnut vielä ehkä hiihtämään, kun kelikin oli parempi ja uusi latu todennäköisesti aurattu, mutta Pp:tä ei kiinnostanut: Kävin sitten tekemässä itse vielä reilun kuuden kilometrin kävelylenkin nyt jo hieman aavemaisessa metsässä. Ei ristinsielua missään. Harmitti, kun olin kartasta katsonut itselleni ympyränmallisen lenkin valmiiksi, mutta tie muuttuikin yksityistieksi eikä sitä ollut edes aurattu, joten ei auttanut kuin palata samaa reittiä takaisin.

Metsässä ei juuri vastaantulijoita näkynyt.

Illalla lämmitimme jälleen saunan, grillasimme takkatulessa makkareja, katsoimme entistä typerämpiä tv-ohjelmia yms. Kyllä niillä puolille öin pärjäsi, sitten maistuikin jo uni.

Kuva pyromaanien ja makkarafanien iloksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti