keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

512# Lappi, 4

22.3.2017, Wednesday, +1, Sleet, Kemijärvi, Finland


Herätys normiaikaan kahdeksalta, joskin lepuuttelin vielä melko pitkään vuoteessa ennen nousemista. Nautimme aamiaisen ja lueskelimme hetken kirjojamme. Otimme sitten auton ja ajoimme viiden kilometrin päähän Räisälään katsomaan jäätietä. Sellainen on meille pieni ihmetyksen aihe ja suhtauduimme siihen ensiksi varauksella, vaikka kyltit kertoivat tien kantavan 17 tonnin ajoneuvon. Kävimme ensin kävelemässä jäällä ja vasta kun näimme parin muun auton menevän siitä lahden yli vastarannalle, mekin rohkaistuimme.

Räisälä.
Auto vetten päällä.
Navigaattori ihmeissään.

Ajoimme sitten Joutsijärven kaupalle. Melko suppea valikoima pienessä myymälässä, mutta saimme pakolliset vissyt, sipsit ja talous- ja vessapaperit hankittua. Ennen mökille paluuta kävimme vielä katsomassa Suomu-hotellin. Se oli edelleen tulipalon jäljiltä korjauksen alaisena vaikka auki olikin, mutta aika hiljainen oli meininki.

Suomun suksivuokraamo.

Iltapäivästä kollasimme varastosta monoja ja lähdimme hiihtämään. Aluksi oli eri kömpelö tunne, en ollut hiihtänyt kuin joskus kakarana. Armeijassakin onnistuin luistamaan hiihtohommat tyystin. Hurjia mäkiä oli ja vähän niitä hirvitti laskeakin. Teimmeköhän me neljän kilsan lenkin, hiki se tuli siinäkin ja meni melko pienestä puhki.

Latu.
Suksilla.

Illalla lämmitimme taas saunan. Pp valmisti juhlaterian kanasta ja kermasta. Joimme skumppaa ja katselimme telkkarista kaikenlaista roskaa. Vähän ärsytti kun muutamat tv-kanavat eivät täällä näkyneet niin kuin kotona Hesassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti