torstai 16. maaliskuuta 2017

503# Tuotestailua

No niin, lähdetäänpä tähän väliin katsomaan millasia tuotteita on tullut testattua tässä kuukauden sisällä. Sattuneesta syystä sri lankalaisia tuotteita on näistä melkeinpä kaikki. Pidemmittä puheitta, tästä se lähtee:

1. Arrakki
Arrakkihan on tropiikissa tuotettua viinaa, jonka pääainesosa on kookos. Porukat olivat joskus minulle Sri Lankasta tuoneet pullollisen tätä selkäpiitä karmivaa juomaa, pullo oli hyvin riittoisa. Pakkohan tätä oli sitten ostaa kun tilaisuus taas koitti, vaikka opas mausta varoittelikin. Ensimmäiset napsut olivat kamalia, ja tämä tarvitsi paljon vettä kyytipojaksi. Jälkimaku juomassa oli erittäin voimakas, sellainen halvan viinan maku. Mutta mitä enemmän tätä joi, niin sen enemmän tästä alkoi pitämään. PE:kin tilasi tätä baarista monta kertaa "vapaaehtoisesti". Maku oli yllättävän pehmeä, eikä sellainen polttava kuten jossain whiskeyssä tai konjakissa. Prosentteja oli 33,5. Jos arvosana 3 tarkoittaa tuotteen vastaavan odotuksia niin tämä hienosti ne ylittikin. Annan 3½/5.

2. Lion-olut
Sri lankalainen paikallinen olut - joka tosin tehtiin Myanmarissa!? Eniveis, tältä oluelta ei voinut välttyä. Maku oli hyvä, kiva juoda lasipullosta, prosentteja 4,8 ja miehekäs pullokoko (0,625l). 5/5.

Arrakkia ja Lion-olutta.

3. Tuntemattomaksi jäänyt yrttitarhan tuote

Sri Lankassa tuli poikeuttua myös jollekin yrttitarhalle ja mukaan tarttui epäilyttävä purkillinen mieskuntoa parantaa ainetta. Tässä ei oikein etikettiä ollut, joten vaikutti kunnon ukotukselta. Olin lisäksi heittänyt mainosvihkosen roskiin joten en osaa sanoa tuotteesta muitakaan speksejä, mutta muistelisin että bouneri on taivaissa ja eturauhanen on kuin pienellä pojalla ja kusemaan pystyy kymmenen metrin päähän. Mainospuheet ovat siis kuin kunnon spämmisähköpostista.

Purkin sisältö oli kuin mämmiä. Koitin ensin vetää tätä naamariin näkkileivän kanssa, mutta hissipoika lähti liikkeelle. Ajattelin sitten jos tätä pystyisi liuottamaan johonkin juomaan; ehkä kuumaan juomaan mieluiten? Kahvihan on semmosta kitkerää, se peittää maut alleen tehokkaasti. Heitin puolikkaan teelusikallisen ainetta kahvin sekaan, sitä sai aika kauan sekotella ennen kuin kiinteä köntsä suli mukin pohjalle. Maku oli aika karsee edelleen, mutta alas meni. Ei tullut ripulia mutta ei tullut mitään muutakaan. En sitten tiedä olisiko tätä pitänyt vetää jonkinmoinen kuuriluontoinen setti. What a waste of money. 1/5.

Nyt on epäilyttävä purnukka.

Mämmiäkö?


4. Kookosvesi
Sri Lankassa tuli muutamana aamuna hörppästyä lasillinen king coconut-vettä. Kirkasta, mutta jotenkin paksumpaa kuin tavallinen vesi, maku ei ollut erikoinen. Mutta se nesteyttää hyvin vrt. diureetteihin (alkoholi, kahvi), joten siksi tätä tankkasin. Näin sitten Suomessakin tätä myynnissä, joten ostinpa tölkillisen kokeeksi. Hämmästyin, kuin juoma oli harmaata ja pinnassa kellui kuin jonkinlaisia lauttoja. Jotenkin se muistutti siemennestettä. Maku taas... pahahkoa. Heti makunystyrät saavutettuaan maistui pahalle, mutta helpottui nopeasti. Sen vuoksi hulautin tölkin sisällön kakkosella naamariin. Jos en olisi itse avannut tätä tölkkiä, niin olisin kuvitellut joutuneeni jonkinlaisen pilan tai keppostelun kohteeksi. Ei tullut ripulia, mutta ei tullut mitään muutakaan. 1/5.

Kookosvesi.
Hyh!


5. Ramba
Sri Lankasta en löytänyt paikallisia sipsejä ollenkaan, ja tämä oli lähin sipsejä muistuttava tuote. Toin pienen pussin näitä Pp:lle tuliaisiksi. Pieniä napostelurenkaita, valmistettu jonkinlaisesta puristemassasta. Chili maistui melko vaatimattomasti. Pussi ei montaa senttiä maksanut, mutta eipä ollut hääppönen ostos muutenkaan. 2/5.

Rambaa naamariin.

6. Inkiväärikeksit
Keksien rakenne vastasi ulkonäköä. Inkiväärin maku oli todella voimakas, nämä olivat paljon väkevämpiä kuin chilinaksut. Yhden kun söi niin maku kummitteli nielussa vielä pitkään. Hyi. 1/5.* * * * 

Ei nyt mikään kovin iso menestys ollut yksikään tuotteista, mitään en jää varsinaisesti kaipaamaan. Mutta tälläset oli testatut tuotteet tällä kertaa, näihin pahanmakuisiin tunnelmiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti