torstai 16. helmikuuta 2017

496# Flamingo Spa

9.2.2017, Thursday, -11, Mostly cloudy, Vantaa

Muutaman kerran vuodessa tulee käytyä Vantaalla Flamingon kylpylässä. Rasti seinään, siinä taas yksi todiste keski-ikäisyydestä. Mutta diggaillaan Pp:n kanssa paljon siellä käydä. Useimmiten aloitamme aina lomamme viettämällä kylpyläillan, mutta tulee joskus nyt käytyä muutenkin. Lahjaideanahan se on myös kelpo keksintö, kun tuonne saa niitä lahjakorttejakin. Ja erityisen mukava paikka se on talvella; nytkin oli ihan riittävästi tullut taas paleltua, mutta lämpimissä vesissä kun muutaman tunnen lolleroi, niin tuntuu taas vähän saaneen lämpöä luihin ja ytimiin.

Koko Flamingo-touhu oli minulle aluksi kompastuskivi. Vähän jännittää mennä aina tuntemattomiin mestoihin - olkoot ne nyt miten arkisia paikkoja tahansa kuten uimahallit tai ruokalat - kun ei tiedä miten pitäisi käyttäytyä. Sama juttu tämän kanssa. Ja miten selviäisin pukukopissa ja suihkun puolella kun ei ollut ketään näyttämässä mallia? Kyllä tämä uusavuttoman arki on välillä niin haastavaa. Onneksi homma ratkesi sillein, että Pp kirjoitti minulle listan, jonka sitten opettelin ulkoa. Sen jälkeen homma meni suht helposti, ainoa haaste on tietysti ajan arvioiminen sen suhteen, minkä viettää miesten / naisten -puolella eristyksissä.

Ensiksi, kotoa mukaan otettavat tarvikkeet:
- uimahousu
- kusiluistimet
- pesuaine
- kampa
- puhtaat vaatteet
- muovipusseja (likavaatteita ja märkiä kamoja varten yms)

Pyyhe nyt ei ole välttämätön, sillä paikan päältä saa lainapyyhkeitä 2€:n hintaan (tilanne 02/17). Mä en jaksa roudailla omaa pyyhettä joten tyydyin lainapyyhkeeseen. Kylpytakkeja voi lainata 5 €:n hintaan, ja kai siellä uimapökiäkin on tarjolla. Kertakäyttöpersealustoja saa saunasta. Suihkuissakin on jotain pesuaineita, mutta minä käytän omaani.

Paikan päälle päästessä tiskiltä ostetaan pääsy spa & wellness -puolelle. Hinta vaihtelee viikonpäivän ja ajan mukaan. Se on aina ollut vähän yllätys. Ehkä nettisivuilta voi hintakin selvitä paremmin, tai sitten ei. Nettisivuilla arkihinta oli 29€, meiltä otettiin 25€ / naama. La-Su hinnat 39€ tsipale. Aikarajoitusta ei ole, ja samalla hinnalla pääsee myös Vesipuistoon. Erilaiset hoidot ovat sitten asia erikseen, näitä ei olla otettu, mutta vaikuttavat tyyriiltä.

Tiskiltä saa pyyhkeet ja rannekkeet. Rannekkeet aktivoidaan tiskin vieressä puomipömpelissä matkalla pukuhuoneisiin. Ranneke toimii paitsi kaapin avaimena niin myös puomiaukaisijana sekä baarin puolella siihen saa avattua piikin. Piikki maksetaan lähtiessä ja viimeinen puomiportti nielaisee sitten rannekkeen kokonaan.

Pukkarin puolella kaapit ovat kohtalaisen ahtaat, ainakin miesten puolella. Kaapin lukitusmekanismi on helppo; ovi laitetaan kiinni ja rannekkeella vilaistaan lukijaa. Jos homme meni perseelleen niin ovi ponnahtaa hetken päästä auki, joten kannattaa tsekata, että lukitusvalo syttyy. Toinen tärkeä asia on laittaa kaapin numero muistiin ajukoppaan, koska sitähän ei saa sitten selville muuten kuin henkilökuntaan yhteyttä ottamalla, jos on päässyt kerran unohtumaan.

Sen jälkeen sitten kohti suihkutiloja. Isovehkeiset kävelevät rehvakkaasti munasillaan, me muut pyyhkeisiin kietoutuneina. Mä käytän ns. kusiluistimia eli sellasia läpökkäitä, kun olen vähän hysteerinen kaiken maailman pakteerien ja silsojen ja salsojen suhteen. Ajan säästämiseksi en käy täällä yleensä saunassa, vaan otan pelkän suihkun. Sen jälkeen uikkari koipiseen, käyn jättämässä hyllyyn pesuaineen (aina joskus se pöllitään, joten ei kannata käyttää mitään hyvää ainetta / täyttä purkkia), ja menen sitten vesipuiston puolelle kerraten vielä mielessäni, että mukanani ovat ne 4 elintärkeää tavaraa tässä vaiheessa (uikkarit jalassa, läpökkäät, ranneke ja pyyhe).

Pp onkin tällä kertaa minua nopeampi. Menemme sitten Vesipuiston oikeassa päädyssä olevaan Spa & Wellness -puomista sisään (se on aika huomaamaton portti, lähellä ravintolaa). Täällä on huomattavasti rauhallisempi tunnelma kuin Vesipuistossa, koska alueelle on K-18. Heti ensimmäiseksi sisääntultaessa on baari. Altaita on kaksi; toinen on 37-asteinen lämminvesiallas, jossa vettä on ehkä polveen saakka, ja toinen vähän viileämpi mineraalivesiallas, jossa on myös porepetejä (tämä on suosikkini, teho tuntuu muutamassa minuutissa saaden kroppani kutkaamaan kun veri lähtee kiertämään, aivan kuin muurahaisarmeija vaeltelisi pitkin selkäpiitä). Altaan puolella vettä ehkä reilun metrin verran, joten jos ei nyt ihan urpo ole niin ei pitäisi hukkumisen olla todennäköistä vaikkei kaksinen uimari olisikaan. Lisäspeksinä veden alla on vielä ämyrit äänentoistoa varten, joten kellujat pääsevät nauttimaan jonkinasteisesta musisoinnistakin (itse en kuulu tähän ryhmään).

Kuumavesiallas (kuva Flamingon nettisivuilta).

Mineraalivesiallas (kuva Flamingon nettisivuilta).

Saunoja on muutamia erilaisia, osa niistä välillä vaihtuukin. On tavallista saunaa, kristallisaunaa, höyrysaunaa yms. Saunat ei ole kovinkaan isoja, joten välillä voi olla ahdastakin. Näissä saunoissa käydään siis uikkareissa, toisin kuin yleensä uimahalleissa. Suolahuone on tiloissa myös (ei mikään erikoinen) ja sitten ne hoitohommat olisi varmaan hyviä, mutta niihin ei olla vielä uskaltauduttu menemään. Ne pitää muutenkin varata etukäteen.

Baarin puolella käytiin altaissa lillumisen välillä vetämässä skumpat ja ranet naamariin (2xpikkolopulloa freixenettiä ja yhdet ranet kustansivat liki 30€). Mikähän siinä onkaan, että aina vedessä puljatessa tulee niin jumalaton nälkä?

Spa & Wellness-puolen kippola (kuva Flamingon nettisivuilta).

Kolme tuntia meni taas heittämällä ja hetken aikaa jää lämpöä ja rentoutusta varastoonkin. Suosittelen ehdottomasti kaikille kylmästä kärsiville & stressaantuneille puolielitisteille. 4/5.

2 kommenttia: