perjantai 27. tammikuuta 2017

493# Luettua & katsottua, 7

1. Kirja: Tadeusz Borowski - Kotimme Auschwitz




















Eikö Auschwitzistä jäänyt eloon yhtään parempaa kirjailijaa? Leffoja aiheesta on kuitenkin tehty, mutta kirjalliset tuotokset ovat olleet heikonlaisia. Niin tämäkin. Kirjan lukaisi kyllä nopeasti, mutta ei ollut hääppöinen. En suosittele. 2/5.

2. Sarjakuvakirja: Pertti Jarla - Fingerporin koko kuva 4




















Muistan kun tein netissä testin, kuka Fingerporin hahmo olisin. Toivoin täysillä, etten saisi tulokseksi Asko Vileniusta, sitä pervoa, joten vastailin väittämiin ennakoiden. Ja kas vain, Askohan se sieltä tulla tupsahti. Tämä nelososan kirja on dedikoitu Askolle, siitä tämä aasinsilta. Ja hassua myös, että ostimme Pp:n kanssa toisillemme nämä ristiin joululahjaksi, tietämättä lainkaan toisen suunnitelmista. Mutta joo, kirja oli tuttua ja turvallista ja hassunhauskaa Fingerporia. Ehdottomasti 5/5.

3. Kirja: Alexandre Dumas - Monte-Criston kreivi




















Tähän yli 700-sivuiseen tiiliskiveen meni mulla kuukausia, mutta sain kuin sainkin luettua. Hyvin raskas teos, niin kuin klassikot ovat aina. Kirjassa esiintyvien taustatietojen selvitykseen meni niihinkin aikaa (kuten maantieteelliset sijainnit, sivistyssanat, ranskalaiset päärit 1800-luvulla, kuninkaat, yms) melko tovi. Kirjan henkilöiden nimet olivat vaikeita ja menivät minulta koko ajan sekaisin, eikä asiaa helpottanut että sama henkilö saattoi käyttää useampia nimiä. Tylsä ja pitkäveteinen kirja, ja ehkä teos pitäisi lukea uudelleen niin pääsisi paremmin perille siitä, kuka nyt olikaan kuka. 2/5.

4. Elokuva: Alejandro Gonzalez Iñarritu - Babel




















Brad Pittin tähdittämä sekava elokuva Marokosta, Meksikosta ja Japanista. Tavallaan kolme pientä eri tarinaa, jotka kömpelösti nivoutuvat toisiinsa elokuvan loppuratkaisussa. Kyllä tämän katsoi, mutta ei mikään huippuleffa. 3/5.

5. Elokuva: Steven Spielberg - Minority report




















Eipä ole tullut tätäkään ennen katsottua. Tom Cruise seikkailee tulevaisuuteen sijoittuvassa elokuvassa, jossa jahdataan tulevia murhaajia salaliittojen keskellä. En juuri digauttele tulevaisuus-leffoja muutenkaan, joten siihen nähden tämä onnistui kohtalaisesti, mutta Tompan puhetyyli ärsytti tässä enemmän kuin yleensä. Mun mielestä se kuulostaa sellaiselta, kun olisi juuri tullut kuvauksiin hammaslääkäristä ja puhuisi kieli puuduksissa. Mutta annetaan leffasta 2½ / 5.

5 kommenttia:

  1. Vai Asko :DD

    Vaikka paljon luenkin, "Monte Criston kreivi" on jäänyt lukematta. Arviosi perusteella en taida lukeakaan. Tiiliskivistä puheenollen oletko lukenut Sinuhen? Aloin lukea sitä muutama päivä sitten jo neljännen kerran. Kirjastahan on sanottu, että se pitäisi lukea 3 kertaa: nuorena, keski-ikäisenä ja vanhana. Kestää se neljännenkin lukemisen, heti imaisi mukaansa. Eikä ole kuin 785 sivua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin Monte Criston siksi, että kävin loppukesällä Marseille'ssa josta tarina alkunsa saa - ja jonka edustalla olevalla vankilasaarella kirjan päähenkilö virui 14 vuotta.

      Voi minkä teit - Sinuhe on pakko lisätä luettavien kirjoihin :|

      Poista
  2. Vastaus kysymykseesi: joskus on vain liian vaikeaa.

    VastaaPoista