torstai 19. tammikuuta 2017

492# Harry Potter makeiset


Jonkun verran  tulee seurattua Youtuben puolelta muutamia videobloggaajia, joista ehdottomasti suurin suosikkini on Niilo22. Kukaan minun tuntemani ei häntä arvosta ja myöskin Niilon kommenttikentät ovat täyttyneet varsin kovasta kritiikistä ja jopa vihapuheesta. Mutta ei siitäkään sen enempää, minä fanitan häntä täysillä ja muut saavat tykätä omista asioistaan. Kuitenkin, Niilo22:sen testivideon innoittamana uteliaisuuteni heräsi ja oli pakko ottaa dieetistä huolimatta nannapussi tarkasteluun ja blogattavaksi, joten tänään meillä on testissä Harry Potter Bertie Bott's Beans-merkkiset makeiset.

Minulla ei ollut vielä muutama päivä sitten hajuakaan kyseisistä karkeista ja turhaan niitä lähikauppani hyllyiltä etsiskelin. Googlauksen perusteella huomasin niitä saavan esimerkiksi Teknik Magasinet -liikkeistä. Netistähän niitä saa tilattua, mutta itselläni oli muutakin asiaa erääseen kauppakeskukseen niin kävin hakemassa samalla sieltä karkkipussin mukaani. Idioottihelpoksi ei oltu tehty näittenkään hankkiminen, sillä turhaan annoin katseeni vaellella piskuisen kaupan hyllyillä, vaan piti mennä kysymään myyjältä. Onneksi hän tunnisti tuotteen oitis ja kaivoi sellaisen tiskin alta kaapista. Miksei niitäkään voi pitää näkyvillä? Toinen mikä hämmästytti oli pussin pieni koko (54gr) ja kolmas järkyttävä asia oli hinta (6€). Myyjä kysyi vielä, haluanko ostaa jonkun aiheeseen liittyvän pelinkin (en ostanut).

Tämänkertainen herkku tulee tässä.

Karkkipussissa oli sekalainen valikoima eri makuisia makeisia, ja erikoisuutena oli, että sekaan oli saatu kammottaviakin makuyhdisteitä. En tiedä miten maut on saatu testattua - onko joku tosiaan syönyt korvavaikkua ja sitten kehitellyt niistä teollisen maun? Muita makuja ovat banaani, mustapippuri, mustikka, räkä, hattara, kirsikka, kaneli, multa, kastemato, ruoho, vihreä omena, paahdettu vaahtokarkki, mätä kananmuna, makkara, sitruuna, saippua, tutti frutti, oksennus ja vesimeloni. Kaloreita hela pussissa on vain alta 200, joten ei tässä dieetit varmaan kaadu suuntaan tahi toiseen. Pussissa oleva varoitus "Saattaa vaikuttaa käänteisesti lasten aktiivisuuteen ja huomiokykyyn" vähän arvelutti.

Makukavalkadi.

Mutta, eipä kai siinä - pidemmittä puheitta - lähdetääs testaamaan näitä hyviä Harry Potter makeisia ja otetaan vielä Niilon kunniaksi hänen kommenttinsa mukaan. Niilo näitä pisteli poskeensa tappotahtia, mutta mä otin varoiksi vesilasin rinnalle. Tiedä sitten, millaista makujen sinfoniaa onkaan luvassa.

Kuten Niilokin, aloitan varovasti haistamalla ensin pussia.

Niilo: "Haju on aika hirvee... Tää haju on aika, aika...*nuuh*.. aika karsee haju."
Zim: "Ei helkkari... *purskahtaa nauruun*. Aika karsee haju, on! Pussia ei tarvitse edes liiemmälti haistella vaan se haju tulee nokkaan vaikka pussi on puolen metrin päässä."

Hyi!

Sitten maisteluun:

1. Cinnamon - Kaneli
Niilo: "Mikä on tällainen punainen karkki?  On! Mitähän tää oli, mitähän tää oli? Hyi saatana. Öääh!"
Zim: "Helkkari että ihan jännittää. Kyllä tää on toi kaneli. Ei mikään kauheen paha, ihan 3/5."

2. Lemon - Sitruuna
N: "Otetaanpas nyt seuraava makeinen... No, vain sitruuna. Oli ihan hyvä."
Z: "Joo, on hyvä. 4/5."

3. Dirt - Multa
N: "Nyt näyttää jännältä karkilta. Tälläne ruskee jossa on mustia pilkkuja *haistaa*. No, menettelee."
Z: "Pari ekaa puraisua ei tunnu missään mutta sitten tulee valtava mullan maku suuhun. Ensimmäinen takapotku. Saan karkin syötyä, mutta sen maku tuntuu aina vaan voimistuvan. Pakko pitää tämän jälkeen hetki taukoa ja ottaa ensimmäiset hörpyt vesilasista. Yök. Jos tää Niilon mukaan menettelee, niin en uskalla edes ajatella mitä on luvassa. 1/5."

4. Watermelon - Vesimeloni
N: "Mikäs tää rusk... vihr... tumman vihreekö tää on? Tai vaaleensininen? Hyi, nyt on paha.
Z: "Vähän vaikea arvuutella mitä Niilo söi tässä kohdin kun ei tuosta kuvauksesta ymmärtänyt mitään, ja kamerastakaan ei erottanut karkin väriä. Olettaisin että oli tummanvihreä karkki kyseessä, joka ei maistunut mielestäni miltään, korkeintaan vähän keinotekoiselle. 3/5."

4. Rotten egg - Mätä kananmuna
N: "Tommonen rotke edgegö se on? Onks se justiisa tämmönen? Maistetaanpas. Äh... Nyt on! Hyi hitto on paha! Njah! Hyi hitto on karseen makunen. Uah... hyi hitto. Selkäpiitä karmii kun on niin pahaa.
Z: "Täytyy kyllä sanoa, että tässä on tähän asti kestäneen elämäni karmein maku. Ei ollut edes lähellä että olisin saanut tätä nielastua toisin kuin Niilo. Nyt on hapokasta. Pakko oli sylkästä tää pois, eikä auttanut edes vesilasi, vaan oli pakko huuhdella suu suuvedellä ja pastilleja päälle ja silti tuntui että maku kummitteli vielä pitkään. Oli pakko alkaa imuroimaan kämppää tässä vaiheessa, jotta äskeinen olisi kadonnut mielestä. Tää oli hirveempi ku sieni ja maksa ja tytinä ja lämpimät ananakset yhteensä. Saapa nähdä pystynkö syömään enää koskaan tavan munaa. Arvosana-asteikossa on otettava negatiiviset luvut käyttöön:  -5/5."

5. Candy floss - Hattara
N: "Mmm... tää oli hyvä, nice!
Z: "Mun pussissa ei ollut ainuttakaan vaaleanpunaista joten jäi testaamatta :( Söin lohdukkeeksi lähimpänä vaaleanpunaista olevan kirsikan, ihan hyvä sekin."

6. Blueberry - Mustikka
N: "Nyt on tummansininen karkki... ai blueberry? Se oli ihan hyvä. Nice.
Z: "Ei maistunut muulle kuin keinoteolliselle muoville, olin ladannut tähän makuun toiveita. Ei siis pahaa mutta floppasi kun odotin jotain niin paljon parempaa. 2/5."

7. Toasted marshmallow - Paahdettu vaahtokarkki
N: Hyi hitto nyt on paha, nyt on paha? Mitä ruskeita pilkkuja tässä karkissa on?... Aika hyvä.
Z: "Ällömakea kuten vaahtokarkit tuppaavat olemaan. 2/5."

8. Soap - Saippua
N: "Ei hitto, tiskiainettako tää oli? Saippuaa - saip! Voi jumalauta, ooks mää syäny... oliks se saippuaa? Ääh!
Z: "Ei maistunut minusta saippualle tämä, mutta melko paha. Maistuu oikeastaan sille mille koko pussi haisee. Ei hitto näistä tulee hirvee olo, oksettaa nää nannat jo nyt!"

9. Earthworm - Maan matoinen
N: "Mitäs tää ruskee on sitte? Hyi... *huokailua, ähinää ja kakomista*... Nyt on karsee maku, nyt on karsee maku. Ette voi tietää ku on maku... ku maku on paha. *huokailua, ähinää ja kakomista*... Hirvee! Hitto että on hirvee.
Z: "Näen Niilon arvostelun mielessäni ja kun kammottava maku alkaa tulvimaan suuhun niin en voi kuin nauraa. Pureksin ja pureksin ja lopulta saan nielastua kamaluuden. Muistuttaa multakarkin makua (nro 3). Vettä menee tämän jälkeen eikä mausta pääse mitenkään eroon. Hitto että on hirvee. Arvosana -4/5."

10. ?? (vaikutti vähän siltä että Niilon oli äkkiä otettava mitä tahansa makua suuhunsa edellisen peitoksi, joten jäi esittelemättä mikä karkki kyseessä).
N: "Tää oli vähän parempi. Äskenen oli ihan hirvee."
Z: "-"

11. Sausage - Makkara
N: "Onkohan tässäkin paskanruskeessakin... vaaleenruskeessakin... *mums mums*... ihan hirvee. Hyi saamari.
Z: "Yllättävän paha... Yök. 0/5."

Loppusanat: Hieman oli vaikea erottaa karkkeja toisistaan ulkonäön perusteella. Sitten harmitti kun ei kaikkia makuja ollut saatavilla - ihme tosiaan että niitä karseanmakuisia oli suurin osa. Uskoisin, että nämä karkit ovat varmasti helkkarin myrkyllisiä jo ainesosiltaankin, oksetti koko illan näiden jälkeen. Karsee maku. Mutta tosiaan, tässä on kyllä potentiaalista ainesta tupaantuliaislahjaksi tms. Ja pussin pienuudesta huolimatta taatusti riittoisia! Mutta kokonaisarvosana menee kyllä pakkasen puolelle ja pahasti, -4/5.

5 kommenttia:

 1. Harmi, että sulta jäi oksennus-ja räkänamit maistamatta. Ja korvavaikku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niitä on vielä pussissa jäljellä... nyt ei pysty kyllä niitä testaamaan. Karsee maku. Kato vaikka https://www.youtube.com/watch?v=QZ4c2n6fqP8

   Poista
 2. Lastenlapsille vois hankkia, pojat ehkä arvostais =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa antaa pussi vasta sitten kun pääset itse turvaan maistiaisilta :D

   Poista
 3. Mä olen niiiiin kiitollinen, että se työkaveri, joka toi tommosen pussin Englannin reissultaan ex-työpaikalle, oli jättänyt varoituslapun, että jotkut voi maistua mm. räälle ja en sitten ottanut riskiä, enkä maistanut yhtäkään ka(r)kkia. Olisin varmasti traumatisoitunut loppuelämäkseni, jos olis osunut joku kammotus suuhun pahaa aavistamatta. Tai vaikka aavistaenkin. Hyi hitto!

  VastaaPoista