lauantai 24. joulukuuta 2016

489# Kauheimmat joululaulut

Ensimmäisen kerran sain yliannostuksen joululauluista parikymmentä vuotta sitten ollessani duunissa marketissa. Joululaulut soivat siellä kellon ympäri, jopa silloinkin kun kauppa ei ollut edes auki. Nykyisin pyrin välttelemään joululauluja niin pitkään kuin mahdollista, mutta viimeistään jouluaattona korvamadot kasvavat mittoihin äärimmäisiin, johtuen meidän omituisesta aattoperinteestämme jolloin ajelemme ympäri Varsinais-Suomea tavaten sukulaisia ja sytyttämällä kynttilöitä hautausmaalla. Tätähän ei voi tietenkään suorittaa ilman, että autoradiosta soisi joulurallatukset moneen kertaan. Valinnan varaa riittää, mutta koitetaan listata nyt jokunen kauhubiisi:

Sija 3: Vesa-Matti Loiri - Varpunen Jouluaamuna: Mä en tajua miten tämä voi olla yksi suosituimpia biisejä aina voon?? Kertoo kyllä toisaalta tyhjentävästi kaiken suomalaisesta joulusta, joka on semmosta synkkyyden ja kurjuuden maksimoimista, että oksat veks. Kelit on synkkiä, harmaita ja pimeitä, dropataan tunnelmaa lisää muistelemalla kirkkomaille siirtyneitä sekä köyhyyttä ja yksinäisyyttä, syödään skeidaa safkaa ja sitten vielä kuunnellaan jotain tällästä slaavilaista hautajaismusaa joka saa jo kuulijankin miettimään omia vaihtoehtojaan. Huh!!

Sija 2:  Saukki & Pikkuoravat - Pikkuoravien joululaulu: 1950-luvulla toteutettu äänimiksauspläjäys, joka soveltuu parhaiten sotavankien kidutukseen. Miten parin minuutin biisi voi kestää näin kauan??

Sija 1: Katri Helena - Joulumaa: Tää ärsyttää ehkä eniten maailmassa, ja soi radiossa vähän helkkarin usein. Tätä kuulee jopa karaokessa, uskomatonta. Jos muut joululaulut ärsyttävät yhteensäkin yhden prosentin verran ärsytysavaruudesta, niin tämä vie loput 99 pinnaa. Oikein näen sen laulajaeukon tekopirteyden ja pateettisen esityksen silmissäni. Mikä pahinta, näky ja ääni ei katoa kulumallakaan tämän kuultuasi. Ajukoppa tapailee biisiä vielä juhannuksenakin.

 ****


Hmm, hetken mietittyäni, pitäisikö listata vielä vähiten kauheat joulubiisit? Tässä siis "suosikkini" top-3:

Sija 3: Juice Leskinen - Sika: Kieli poskessa muutamassa minuutissa tehty sikamainen rallatus. Terveiset muuten Vihtorille tässä vaiheessa ;)

Sija 2: Vesa-Matti Loiri - Näin sydämeeni joulun teen: No, ihan kohtuullinen veto, joka muistuttaa joulun tarkoituksesta.

Sija 1: Mikko Alatalo - Hyasinttien aika: Juopon krapulainen katumus on ehkä vilpittömin asia maailmassa. En tiedä miksei tätä biisiä oikein koskaan kuulu missään, ehkä sitä ei mielletä sitten joululauluksi. Tai sitten mulla on vaan hyvin eriskummallinen maku; en tietenkään kehtaa koskaan / missään tunnustaa, mutta mä diggaan Mikko Alatalosta ihan 5/5.

2 kommenttia:

 1. No tähän Leevi and the Leavings joululauluja:

  Jouluaattona Kännissä:
  https://www.youtube.com/watch?v=8f9nXr-X8zk

  Oikein Surullista Joulua:
  https://www.youtube.com/watch?v=lUSOElHjROE

  ja kevennys loppuun, Jossain On Kai Joulu:
  https://www.youtube.com/watch?v=MPsd0IBUXIM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, miten saatoinkaan unohtaa nuo :O Tosiaan, kyllähän ainakin Jouluaattona kännissä menisi listalle heittämällä!

   Poista