maanantai 21. marraskuuta 2016

485# My summer car

Eipä tule juuri tietokoneella pelattua Miinaharavan ja Football Managerin lisäksi, mutta viime viikot olen tahkonnut tuntikausia My Summer Car-peliä. Sattumalta näin YouTubessa esittelyvideon, joka vetosi minuun siihen malliin, että hommasin pelin sillä sekunnilla (Steamin kautta maksoi 14,99€). Mä en ymmärrä miksi suomalaiset niin monesti tuntuvat häpeilevän rallienglanti-aksenttiaan, mun mielestä se on parhain aksentti mitä edes on. Jos en itse osaisi sitä luonnostaan niin opettelisin.

Aloitusikkuna.
Pelin tallennus tapahtuu aina wc-tiloissa.

Peli on suomalaisvalmisteinen, siinä liikutaan 90-luvun suomalaisessa kuvitteellisessa kesäisessä maaseutupitäjässä hyttysten ininässä. Päätarkoituksena on kasata auto osista ja nippeleistä. En tiedä autoista mitään, joten olen joutunut kyllä "lunttaamaan" monta kertaa netistä ohjeita etenemiseen. Siltikään en ole saanut autoani vielä kertaakaan edes käynnistettyä. Lisämausteen hommaan tekee se, että pelaaja on pidettävä hengissä, joten yltiöpäiväinen kaahailu maistissa lopettaa pelin vikkelään. Myös pelaajan ravinnosta on pidettävä säännöllisesti huolta, joskin muonapuoli keskittyy vain valmisruokiin, makkaroihin ja olueeseen. Yhtä tärkeää on huolehtia virkeydestä, puhtoisuudesta ja kusella käymisestä. Rahaa saa puolestaan tekemällä töitä klapien hakkaajana tai loka-auton kuljettajana tai kännikuskina.

Olutta naamariin.
Moottorin asennus menossa.

Rekan tankkaus kestää varmaan viisi minuuttia.

Peli on kyllä todella vaikea, eikä pelkästään moottorin kasaamisen vuoksi. Ohjattavuus vaatii kyllä pitkään totuttelua, ja pelissä oleva kiroilunäppäin tulee kyllä aktiiviseen käyttöön. Pelissä puhutaan suomea (tekstitys englanniksi) eri murteilla, ei niille jutuille voi kuin nauraa. Ehdottomasti yksi parhaimmista peleistä joita olen koskaan pelannut, ei tästä voi antaa vähempää kuin 5/5.

Kiroilunäppäin käytössä.
Ruuvien kiristys. Jakoavaimiakin on kymmenkunta erikokoista.


6 kommenttia:

 1. Aika veikee. Isanta voisi tykata tasta. Oliskohan sita hepreankielisena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peli on tekstitetty auttavasti englanniksi, sillä kyllä pärjää. Auton osat ovat kaikki englanniksi. Sen verran olen katsonut ulkolaisia videoarvosteluja pelistä, että vaikka ovat ihmetelleetkin makkaroita, kaljakoreja, saunaa ja hyttysen ininää - toisin sanoen siis suomi-kulttuuria niin ovat kuitenkin pitäneet pelistä. Tätä ei voi kuin inhota tai rakastaa :)

   Hepreankielinen peli? Siinä olisi lähes yhtä hullu idea kuin tehdä peli suomeksi :)

   Poista
 2. Kaikenlaisia pelejä sitä keksitäänkin! :D
  Tätä en taida kokeilla, vaikka pallotätinäyttelyyn aionkin mennä vaikket sitä suosittanutkaan. ;)

  VastaaPoista
 3. Voihan Datsun 100 A, vaikuttaa hauskalta peliltä :D

  Samaa mieltä aksentista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin tekijäoikeudellisista syistä auton merkki on "satsuma" mutta jäljitelty tosiaan datsun 100a, joka oli koodarin suosikkiautoja lapsuudessa.

   Poista